ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΕΚ - Πανσερραϊκός 3-0: Η Ένωση είναι αγκαλιά με την πρόκριση με τριάρα

Ο Λιβάι Γκαρσία
Ο Λιβάι Γκαρσία INTIME

Η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε στο πρώτο 45λεπτο, όμως στο δεύτερο έβαλε τρία γκολ και είναι με το ένα πόδι στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet. Μάνταλος, Γκαρσία και Πίνεδα οι σκόρερ για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα.

Ο Πανσερραϊκός άντεξε για 45 λεπτά απέναντι στην ΑΕΚ, αλλά η Ένωση πέτυχε τρία γκολ στο δεύτερο μέρος με τον Μάνταλο στο 55', τον Λιβάι Γκαρσία στο 67' και τον Πινέδα στο 89' και έβαλε γερές βάσεις για την πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet. Η ρεβάνς στις Σέρρες θα γίνει την επόμενη Πέμπτη και ο νικητής του ζευγαριού θα αναμετρηθεί με τον νικητή του Ολυμπιακός - Άρης.

Στο πρώτο μέρος οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα είχαν κάποιες τελικές προσπάθειες για γκολ, με πιο επικίνδυνο παίκτη τον Πάολο Φερνάντες, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει. Αυτό έγινε στο 55ο λεπτό. Ο Πινέδα έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, ο Γιαννίκογλου δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα και ο Μάνταλος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 67ο λεπτό ήρθε το δεύτερο γκολ των κιτρινόμαυρων. Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Πανσερραϊκού, ο Χατζισαφί έδωσε πάσα πάρε - βάλε στον Γκαρσία και αυτός από κοντά έκανε το 2-0.

Το τρίτο γκολ των κιτρινόμαυρων ήρθε στο 89'. Ο Άμραμπατ έβγαλε ωραία βαθιά μπαλιά στον κενό χώρο, όπου πετάχτηκε ο Γκαρσία. Ο 25χρονος φορ με ωραία κίνηση απέφυγε έναν αντίπαλο και έστρωσε στον Πινέδα, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το ματς

Στο πρώτο μέρος η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, έχοντας κάποιες τελικές προσπάθειες, χωρίς να δημιουργήσει κάποια μεγάλη φάση στον Γιαννίκογλου. Στον αντίποδα ο Πανσερραϊκός πίεσε ψηλά την ΑΕΚ στα πρώτα λεπτά, αλλά σταδιακά οπισθοχωρούσε για να υπερασπιστεί τα καρέ του.

Ο Τσούμπερ ήταν ο πρώτος που απείλησε για την Ένωση στο 4', όμως η εκτέλεση φάουλ του από τη γωνία της περιοχής πέρασε άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε και η πρώτη καλή προσπάθεια του Φερνάντες, ο οποίος ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της ΑΕΚ στα πρώτα 45 λεπτά.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη των τελικών προσπαθειών πήρε ο Γιώργος Τζαβέλλας που είχε δύο τελικές σε διάστημα πέντε λεπτών (17' και 22') από εκτελέσεις κόρνερ από τα δεξιά, όμως καμία δεν βρήκε στόχο. Στο 28ο λεπτό ο Πάολο Φερνάντες ξανά με ωραία ατομική ενέργεια έκανε το σουτ μέσα στην περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο Πέτρος Μάνταλος απείλησε στο 40ο λεπτό με ωραίο διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή, το οποίο σταμάτησε ο Γιαννίκογλου, παραχωρώντας κόρνερ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος ο Πανσερραϊκός απείλησε πρώτος στο 47ο λεπτό, όμως ο Τζαβέλλας έβαλε το "στοπ" στο σουτ του Κανίς. Η ΑΕΚ ζήτησε πέναλτι για χέρι του Πεταυράκη στο 49', έπειτα από σουτ του Φράνσον. Η φάση ελέγχθηκε στο VAR και ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Το γκολ του Μάνταλου ήταν αυτό που έλυσε τα χέρια των παικτών του Ματίας Αλμέιδα, οι οποίοι απέβαλαν την όποια πίεση είχαν με το γκολ που σημείωσαν.

Οι κιτρινόμαυροι μετά και το τέρμα του Γκαρσία συνέχιζαν να πιέζουν τα καρέ του Γιαννίκογλου στην προσπάθειά τους να πετύχουν κι άλλα γκολ.

Στο 75ο λεπτό ο Άμραμπατ σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά η προσπάθειά του κόπηκε την τελευταία στιγμή, ενώ τρία λεπτά μετά ο Ρότα αστόχησε εξ επαφής, έπειτα από "τσαφ" του Γιανναράκη.

Στο 85ο λεπτό ήταν η... σειρά του Αραούχο να απειλήσει με σουτ μέσα από την περιοχή, το οποίο όμως σταμάτησε ο Γιαννίκογλου, ενώ δύο λεπτά μετά έπειτα από νέα αναμπουμπούλα στα καρέ του Πανσερραϊκού, ο Μάνταλος δοκίμασε ένα σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Πινέδα ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό σκορ με ωραίο τελείωμα έπειτα από ωραία ενέργεια και πάσα του Λιβάι Γκαρσία.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ραντόνια (68' Ρότα), Μήτογλου, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Φράνσον (61' Άμραμπατ), Πινέδα, Τσούμπερ (61' Αραούχο), Φερνάντες (61' Γιόνσον), Μάνταλος, Φαν Βερτ (56' Γκαρσία).

Πανσερραϊκός: Γιαννίκογλου, Γιανναράκης, Παντεκίδης, Δεληγιαννίδης, Πεταυράκης (60' Λυμπεράκης), Κολομπίνο (66' Ανάκογλου), Θυμιάνης, Μούργος, Στίνα (77' Αλί Μπαμπά), Κανίς (60' Σοφιανός), Κατσαντώνης (66' Μπαΐροβιτς).

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων των "8"

  • Απόλλων Παραλιμνίου - Λαμία 1-2 (41' Ελέζι - 28' Τζανδάρης, 78' πεν. Τσιλούλης)
  • ΑΕΚ - Πανσερραϊκός 3-0 (55' Μάνταλος, 67' Γκαρσία, 89' Πινέδα)
  • 18/01, 19:00 Ολυμπιακός - Άρης
  • 18/01, 20:30 ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

Το πρόγραμμα των δεύτερων αγώνων

  • Λαμία - Απόλλων Παραλιμνίου
  • Πανσερραϊκός - ΑΕΚ
  • Άρης - Ολυμπιακός
  • Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ

*Δεν έχουν γίνει γνωστές οι ημερομηνίες των αγώνων

Τα ζευγάρια στα ημιτελικά

  • ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός / Απόλλων Παραλιμνίου - Λαμία
  • Ολυμπιακός - Άρης / ΑΕΚ - Πανσερραϊκός
TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ