STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-2: Πράσινη κυριαρχία

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στην ΑΕΚ
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στην ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έφυγε θριαμβευτής από το ΟΑΚΑ, επικρατώντας 2-1 της ΑΕΚ για την 11η αγωνιστική της Super League Interwetten, εκμεταλλευόμενος την πολύ καλή εικόνα του και την κακή αμυντική λειτουργία της αντιπάλου του. (VIDEOS)

Το ντέρμπι βάφτηκε... πράσινο. Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει με το διπλό απ' το ΟΑΚΑ, επικρατώντας 2-1 της ΑΕΚ για την 11η αγωνιστική της Super League Interwtten. Οι "πράσινοι" ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά προβλήματα της αντιπάλου τους και πέτυχαν μία σπουδαία νίκη.

Μετά απ' αυτή τη νίκη η ομάδα του Λάζλο Μπόλι μπήκε για πρώτη φορά στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος, μειώνοντας τη διαφορά στους τέσσερις βαθμούς από την τέταρτη ΑΕΚ, που έχει βέβαια και δύο αγώνες λιγότερους. Στον αντίποδα, η Ένωση παρουσίασε μία νευρικότητα και "πλήρωσε" τα λάθη της, με συνέπεια να μείνει στο -6 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.

Ο ΜΑΟΥΡΙΣΙΟ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΣΕΖΟΝ

Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ και θα μπορούσε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ, αλλά ο Μαουρίσιο έχασε την ευκαιρία της σεζόν, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Ο Βραζιλιάνος χαφ βρέθηκε ανενόχλητος στο ύψος της μικρής περιοχής, ύστερα από εξαιρετική σέντρα του Τάσου Χατζηγιοβάνη, αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας, με το στήθος.

Σύμφωνα με την Opta, ο 32χρονος χαφ των "πρασίνων" είχε 85.9% πιθανότητες να στείλει την μπάλα στα δίχτυα που αποτελεί και... ρεκόρ για χαμένη ευκαιρία στο φετινό πρωτάθλημα.

Η ευκαιρία του Μαουρίσιο αφύπνισε τους παίκτες της ΑΕΚ, οι οποίοι επιχείρησαν να αναλάβουν τα ηνία του αγώνα, αλλά πέρα από μία σέντρα-σουτ του Μάρκο Λιβάγια στο 18' και μία καλή στιγμή με τον Πέτρο Μάνταλο στο 21', το οποίο πρόλαβε τελευταία στιγμή ο Φακούντο Σάντσες, οι παίκτες του Μάσιμο Καρέρα δεν έκαναν αισθητή την παρουσία τους στα αντίπαλα καρέ. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις, να πρεσάρει ψηλά και να υπερέχει στη μεσαία γραμμή.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Μάλιστα, μετά το 30' ανέλαβε εκείνος την πρωτοβουλία των κινήσεων και αφού.... προειδοποίησε με τους Σάντσες (30') και Αλεξανδρόπουλο (33'), τελικά πήρε το προβάδισμα στο 34ο λεπτό με τον Μακέντα. Ο Σάντσες συνεργάστηκε με τον Χατζηγιοβάνη, ο οποίος απέφυγε υπέροχα τον Εμάνουελ Ινσούα και πλάσαρε τον Τσιντώτα για το 0-1.

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε τον έλεγχο και έφτασε κοντά σε δεύτερο γκολ στο 38', αλλά ο Χατζηγιοβάνης ύστερα από νέο λάθος του Ινσούα, δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ α τετ τον τερματοφύλακα της Ένωσης. Οι γηπεδούχοι έβγαζαν μία νευρικότητα, υπέπεσαν σε σωρεία λαθών, δεν είχαν καθαρό μυαλό στην επίθεση και αδυνατούσαν να βγάλουν αντίδραση και να ισορροπήσουν το ματς.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Οι παίκτες του Μπόλονι εκμεταλλεύτηκαν την αμυντική τρικυμία των αντιπάλων τους και έφτασαν σε δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Ο Ζαγαρίτης έκανε μία υπέροχη ατομική προσπάθεια, απέφυγε εξαιρετικά τον Βασιλαντωνόπουλο και γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Κουρμπέλη που νίκησε τον Τσιντώτα για το 0-2.

ΔΙΠΛΗ ΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΚΑΡΕΡΑ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Με την έναρξη του δεύτερου μέρους, ο Καρέρα προχώρησε σε διπλή αλλαγή, περνώντας στον αγωνιστικό χώρο τους Λιβάι Γκαρσία και Παουλίνιο αντί των αρνητικών Τάνκοβιτς και Βασιλαντωνόπουλο, δίχως να αλλάζει διάταξη. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε εξαιρετικά το υπέρ του προβάδισμα, "έσβησε" το παιχνίδι, με τις ευκαιρίες να έρχονται με το... σταγονόμετρο. Είναι χαρακτηριστικό πως η μοναδική αξιόλογη φάση μέχρι το 70' ήταν μία εκτέλεση φάουλ του Βέλεθ που δεν βρήκε στόχο.

Ο Καρέρα βλέποντας πως οι παίκτες του είναι ακίνδυνοι έριξε στον αγωνιστικό χώρο και τον Νέλσον Ολιβέιρα, αλλάζοντας τη διάταξη σε 4-4-2, με τον Πορτογάλο στο πλευρό του Ανσαριφάρντ. Από την άλλη πλευρά, ο Μπόλονι επιχείρησε να "κλειδώσει" τη νίκη, βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο τον Αγιούμπ, ενώ λίγο νωρίτερα είδε τον Βιγιαφάνιες να αποχωρεί τραυματίας. Παρ' όλα αυτά, οι γηπεδούχοι, πέρα από ένα καλό σουτ του Μάνταλου και μία κεφαλιά του Ανσαριφάρντ, δεν απείλησαν ιδιαίτερα την εστία του Διούδη. Η ευκαιρία του Ιρανού, ύστερα από εξαιρετική σέντρα του δραστήριου Γκαρσία, ήταν κι η μοναδική πραγματικά αξιόλογη φάση των "κιτρινόμαυρων" μέχρι το 85ο λεπτό.

ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΠΤΑ Ο,ΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΤΣ

Η ΑΕΚ πίεσε για τη μείωση του σκορ στα τελευταία λεπτά και τα κατάφερε με τον Ολιβέιρα στο 87ο λεπτό, ο οποίο εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Παουλίνιο και την αδυναμία του Πούγγουρα να απομακρύνει την μπάλα, νικώντας τον Διούδη με κοντινό σουτ.

Η Ένωση προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά στο 89' ο Σένκεφελντ πρόλαβε τον Λιβάγια πριν πλασάρει τον Διούδη, ενώ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων η κεφαλιά του Χνιντ πέρασε πάνω από την εστία.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΚ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ