ΑΕΚ: Στο Youth League η Κ19 της Ένωσης

H πρόκριση της ΑΕΚ στην League Phase του Champions League έδωσε την ευκαιρία στην Κ19 της Ένωσης να αγωνιστεί στο φετινό Youth League.
H AEK έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται αφού με τον θρίαμβο με 4-0 επί της Λέφσκι Σόφιας εξασφαλισε θέση στην League Phase του Champions League και μαζί της μπορεί να κάνει όνειρα και η ομάδα Νέων του συλλόγου.
Και αυτό γιατί η επιτυχία της ομάδας του Μάρκο Νίκολιτς δίνει την ευκαιρία στην Κ19 της Ένωσης να αγωνιστεί στο φετινό Youth League αντιμετωπίζοντας τους ίδιους αντιπάλους που θα κληρωθούν με την πρώτη ομάδα, με μοναδικό αστερίσκο ότι θα παίξει στα αντίστοιχα έξι πρώτα παιχνίδια και δεν θα δώσει τα δύο τελευταία ματς.
Eκτός της ΑΕΚ θα δηλώσει παρών στο UEFA Youth League για τη σεζόν 2026-27 και ο ΠΑΟΚ, με τους ασπρόμαυρους από την πλευρά τους να συμμετέχουν ως πρωταθλητές στην κατηγορία των υποδομών ακολουθώντας το μονοπάτι των εγχώριων πρωταθλητών (Domestic Champions Path).
Σημειώνεται πως από τις 36 ομάδες που παίρνουν μέρος στην League Phase του Youth League, οι πρώτες 22 της βαθμολογίας θα πάρουν απευθείας το εισιτήριο για τη φάση των 32 ενώ τα υπόλοιπα 10 εισιτήρια θα προκύψουν από το μονοπάτι των μή πρωταθλητών (League Path).