ΑΕΚ

ΑΕΚ-Ουνιρέα 2-0

ΑΕΚ-Ουνιρέα 2-0
INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ άφησε εξαιρετικά δείγματα γραφής στο πρώτο φιλικό της παιχνίδι, επικρατώντας με 2-0 της Ουνιρέα στην Ελβετία. Λεονάρντο με κεφαλιά (32') και Δέλλας με φάουλ-βολίδα (60') τα γκολ για την Ένωση.

Πέρυσι τέτοιο καιρό, στο αντίστοιχο πρώτο φιλικό της ΑΕΚ, η εικόνα που είχαν παρουσιάσει οι παίκτες της ήταν άκρως απογοητευτική, όμως φέτος η κατάσταση ήταν τελείως διαφορετική, προς το καλύτερο.

Στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με την Ουνιρέα που την βρήκε στο τέλος του προηγούμενη 1-0, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς πρέπει να έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από τους 11 "εκλεκτούς" του, καθώς έδειξαν να έχουν πολύ καλή συνεργασία, πίεσαν σε όλους τους χώρους ενώ είχαν και φοβερή αλληλοκάλυψη.

Γενικά, η Ένωση παρουσίασε ένα σύνολο με καλή φυσική κατάσταση καθώς δεν φοβήθηκε να πιέσει σε όλους τους χώρους του γηπέδου, και σημαντικό στοιχείο στο παιχνίδι της ήταν η επιθυμία της να παίξει ανοιχτό ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά σε παίκτες μεμονωμένα, αυτός που διακρίθηκε ιδιαίτερα στην άμυνα ήταν ο Κώστας Μανωλάς (κορυφαίος του πρώτου μέρους), ενώ ο Νίκος Λυμπερόπουλος ξεχώρισε από τη μέση και μπροστά.

Μαζί με τον Καφέ ήταν οι δύο παίκτες που "μιλούσαν" περισσότερο στο γήπεδο δίνοντας οδηγίες και κατευθύνσεις στους συμπαίκτες τους, γύριζε πολλές φορές στο κέντρο να παίρνει τη μπάλα και να τη "σπάει" δεξιά και αριστερά, ενώ γενικά είχε ηγετική παρουσία στον αγωνιστικό χώρο, στοιχείο που ασφαλώς και χρειάζεται η ομάδα του από αυτόν τη φετινή χρονιά.

Από εκεί και πέρα οι Γκέντσογλου και Καφές είχαν καλή συνεργασία στον άξονα (ο πρώτος ήταν καλύτερος στα αμυντικά του καθήκοντα και ο δεύτερος πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες επιθετικά), ενώ Λαγός και Γεωργέας ανέβαιναν στην πτέρυγα αλλά είναι εμφανές πως χρειάζεται κάτι καλύτερο ο προπονητής για τα δύο άκρα της άμύνας όσον αφορά στις βασικές του επιλογές.

Όσον αφορά στη διάταξη της ΑΕΚ αυτή ήταν ένα κλασικό 4-4-2: Τερματοφύλακας ο Αραμπατζής, με την αμυντική τετράδα να αποτελείται από τους Γεωργέα, Μαϊστόροβιτς, Μανωλά και Λαγό. Οι Γκέντσογλου και Καφές ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ, με τους Λεονάρντο και Σκόκο να παίζουν στα άκρα και τους Λυμπερόπουλο και Έντερ να συνθέτουν το επιθετικό δίδυμο.

Όσον αφορά στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι του πρώτου μέρους, αυτό είχε μόνο ΑΕΚ... Στο 14' και στο 18' οι Σκόκο και Λυμπερόπουλος έστειλαν τη μπάλα άουτ με καλές κεφαλιές (δημιουργός και των δύο φάσεων ο Λεονάρντο), ενώ στο 19' ο Λύμπε απέφυγε με εντυπωσιακό τρόπο αντίπαλο παίκτη αλλά στο τετ α τετ με τον γκολκίπερ έστειλε τη μπάλα άουτ με σουτ μέσα από την περιοχή.

Με τη συμπλήρωση 30 λεπτών, η Ένωση είδε την υπεροχή της να επιβραβεύεται: ο Σκόκο βρέθηκε σε θέση δεξιού εξτρέμ και κέρδισε με παλικαρίσιο τρόπο τη μπάλα, έβγαλε τη σέντρα, και ο Λεονάρντο πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι για να τη στείλει με κεφαλιά στα δίχτυα της Ουνιρέα.

Στο 32' χάθηκε η τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου (πάλι για την Ένωση), με τον Λυμπερόπουλο να παίρνει την κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Λεονάρντο και να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς προχώρησε -όπως ήταν αναμενόμενο- σε πολλές αλλαγές, με τον Σερβοέλληνα τεχνικό να διατηρεί μόνο τον Αραμπατζή κάτω από την "κιτρινόμαυρη" εστία και να αλλάζει τους άλλους 10 παίκτες που ξεκίνησαν στον αγώνα.

Ο Αργυρίου πέρασε στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Καράμπελας στο αριστερό, με τον Δέλλα να παίρνει θέση στην καρδιά της οπισθοφυλακής έχοντας για παρτενέρ τον Γιάχιτς.

Οι Μάκκος και Ιντζόγλου πήραν τη σκυτάλη στη μεσαία γραμμή από τους Καφέ και Γκέντσογλου, ο Μπερνς κάλυψε το δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής και ο Τσαμουρλίδης το αριστερό, ενώ οι Παυλής και Φροξυλιάς ήταν στη γραμμή κρούσης (μόνο ο Ματετζίδης δεν πήρε χρόνο συμμετοχής).

Στα αγωνιστικά, λίγες ήταν οι μεγάλες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, με την Ένωση να καταφέρνει πάντως να βρίσκει για δεύτερη φορά δίχτυα και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Φροξυλιάς κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή των Ρουμάνων και ο έμπειρος Δέλλας ανέλαβε την εκτέλεση, με τον "Τράι" να πιάνει σουτ-βολίδα και να γράφει το τελικό 2-0.

Η Ουνιρέα είχε το πρώτο σουτ προς την εστία της ΑΕΚ στο 61' όπου χρειάστηκε ο Αραμπατζής να πραγματοποιήσει δύσκολη επέμβαση, με το τέλος του αγώνα να βρίσκει την ελληνική ομάδα να κρατάει με σχετική άνεση το 2-0 και να στέλνει ελπιδοφόρα μηνύματα στους φίλους της στο πρώτο φιλικό της παιχνίδι.

Επιπλέον, οι "κιτρινόμαυροι" θα μπορούσαν ακόμα και να διευρύνουν τη νίκη τους, αρκεί ο Παυλής να μην "κλωτούσε" με φθηνό τρόπο δύο ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν.

Και στις δύο περιπτώσεις ο νεαρός φορ ξεχύθηκε προς την αντίπαλη εστία με ιδανικές προϋποθέσεις για κάτι καλό (είχε έναν μόνο αντίπαλο) όμως απέτυχε στην ντρίμπλα, γεγονός που προκάλεσε μάλιστα την δυσαρέσκεια του Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Από τους 10 παίκτες που πέρασαν ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει στον -αισθητά αδυνατισμένο- Τραϊανό Δέλλα καθώς έδειξε σε καλή κατάσταση ενώ ήταν εξαιρετικός στην καθοδήγηση της "δεύτερης" ομάδας.















TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ