FOOTBALL ANALYSIS

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Αραούχο vs Φορτούνης, το crash test των δύο κομβικών ποδοσφαιριστών

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Αραούχο vs Φορτούνης, το crash test των δύο κομβικών ποδοσφαιριστών

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό (2/3, 19:00, COSMOTE SPORT 2HD, LIVE από το SPORT24) σε μία πολύ σημαντική αναμέτρηση για την 26η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Η σύγκριση του Σέρχιο Αραούχο και του Κώστα Φορτούνη, που μπορούν να επηρεάσουν την εξέλιξη του ντέρμπι.

Η κανονική περίοδος της Stoiximan Super League ολοκληρώνεται με ένα μεγάλο παιχνίδι. Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό (2/3, 19:00, COSMOTE SPORT 2HD, LIVE από το SPORT24) στην OPAP Arena για την 26η αγωνιστική σε ένα παιχνίδι με τεράστιο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Η Ένωση είναι στην κορυφή της βαθμολογίας με 59 βαθμούς, ενώ οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στην τρίτη θέση με 53 βαθμούς. Οι γηπεδούχοι θέλουν να διατηρήσουν τη διαφορά που έχουν από τις ομάδες που ακολουθούν πριν από τα playoffs, ενώ οι Πειραιώτες θα ψάξουν το διπλό ώστε να μειώσουν στους τρεις βαθμούς και να βάλουν φωτιά στο πρωτάθλημα.

Οι δύο ομάδες διαθέτουν ποδοσφαιριστές, οι οποίοι είναι ικανοί να επηρεάσουν το ρου μίας αναμέτρησης. Δύο από αυτούς είναι ο Σέρχιο Αραούχο και ο Κώστας Φορτούνης.

Η σύγκριση Αραούχο και Φορτούνη

Ο Αραούχο και ο Φορτούνης έχουν όλα τα φόντα για να πρωταγωνιστήσουν στο ντέρμπι. Στο infographic μπορείτε να δείτε την σύγκριση των δύο ποδοσφαιριστών. Με γαλάζιο χρώμα είναι ο παίκτης με την καλύτερη επίδοση σε κάθε κατηγορία.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός: Αραούχο vs Φορτούνης, το crash test των δύο κομβικών ποδοσφαιριστών

Παρατηρούμε πως σε γενικές γραμμές ο Αργεντινός υπερτερεί στις περισσότερες κατηγορίες. Ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ έχει πετύχει έξι γκολ, ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού τρία, ενώ ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ έχει και μία παραπάνω ασίστ (7-6).

Με την υποσημείωση βέβαια, ο Αραούχο έχει πάνω από τα διπλάσια λεπτά από τον Φορτούνη (1.987 - 693), ο οποίος μπήκε στην εξίσωση μετά από την διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Πιο απειλητικός ο Αραούχο, ο Φορτούνης φτιάχνει ευκαιρίες

Ο Αραούχο είναι πιο απειλητικός παίκτης από τον Φορτούνη. Έχει 0.31xG ανά 90', ενώ ο 30χρονος Τρικαλινός μεσοεπιθετικός 0.19xG. Παράλληλα έχει και περισσότερες τελικές (3.6 - 2.9). Άλλωστε ο Αραούχο κινείται πιο κοντά στον επιθετικό, ενώ ο Φορτούνης έχει περισσότερα δημιουργικά καθήκοντα γύρω από την περιοχή.

Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού έχει 2.2 key passes ανά 90 λεπτά, έναντι 1.9 του Αραούχο. Βέβαια, εάν αφαιρέσουμε τις στατικές φάσεις, στις οποίες o Φορτούνης έχει... master, τότε ο Αραούχο προπορεύεται (1.8 - 1.4 open play key passes).

Ο Φορτούνης είναι πιο δραστήριος και κουβαλάει περισσότερο

Ο Φορτούνης είναι πιο δραστήριος από τον Αραούχο. Έχει 74.7 ενέργειες με την μπάλα έναντι 51.2 του Αραούχο. Ο 30χρονος μεσοεπιθετικός συχνά κατεβαίνει πιο χαμηλά στο γήπεδο, προκειμένου να συνεισφέρει στο χτίσιμο μιας επίθεσης. Γι' αυτό τον λόγο έχει και περισσότερα κουβαλήματα μπάλας (14.1 - 7.7).

Ο Αραούχο, ωστόσο, πατάει πιο συχνά στην αντίπαλη περιοχή. Έχει 4.8 ενέργειες στο "κουτί", ενώ ο Φορτούνης 3.4 ανά 90λεπτο. Ο λόγος είναι ξανά το γεγονός πως ο Αργεντινός αγωνίζεται ως δεύτερος επιθετικός και λίγο πιο εξωτερικά αριστερά.

Η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός θα δώσουν μία μεγάλη μάχη στον αγωνιστικό χώρο της OPAP Arena. Η απόδοση των δύο ποδοσφαιριστών θα παίξει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ