ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι υποθέσεις Ματσόκι και Βάγκνερ δείχνουν τι έχει ανάγκη και πώς θα κινηθεί στις μεταγραφές

Ο Κάι Βάγκνερ με τη φανέλα της Φιλαντέλφεια
Ο Κάι Βάγκνερ με τη φανέλα της Φιλαντέλφεια © 2023 DOUG MURRAY / AP IMAGES

Η ΑΕΚ προχωρά σιωπηλά το μεταγραφικό σχεδιασμό της για τη σεζόν 2024-25, με τα άκρα της άμυνάς της να έχουν την προτεραιότητα προς ενίσχυση, ακόμα και τον Γενάρη αν είναι εφικτό.

Όταν το καλοκαίρι του 2022 ξεκίνησε η αγωνιστική αναμόρφωση της ΑΕΚ υπό την καθοδήγηση του Ματίας Αλμέιδα, το αρμόδιο μεταγραφικό επιτελείο παρουσίασε στον προπονητή -μεταξύ άλλων- και περιπτώσεις παικτών σε καλή ηλικία με μακρά προοπτική.

Σήμερα, οι Μουκουντί, Γκατσίνοβιτς κι Ελίασον χαρακτηρίζονται ως απόλυτα πετυχημένες κινήσεις, οι οποίες μάλιστα επισφραγίστηκαν με μακρόχρονες συνεργασίες.

Από τέτοιες έχει ανάγκη η ΑΕΚ ξανά, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ, είναι ομολογουμένως αρκετά υψηλός. Το ερχόμενο καλοκαίρι, από 32 και πάνω θα είναι οι Άμραμπατ, Φαν Βερτ, Μάνταλος, Αραούχο, Χατσισαφί, Σιντιμπέ, Κάλενς, Τσούμπερ, Βίντα. Συν τους Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Γιόνσον, Αθανασιάδη που θα έχουν ξεπεράσει τα 31 χρόνια τους.

Συνολικά, θα είναι οι 13 οι ποδοσφαιριστές από τα 31 έως τα 37, ηλικία στην οποία θα έχει φτάσει τον ερχόμενο Μάρτιο ο Άμραμπατ.

Ένα στοιχείο που καταδεικνύει ότι η ''μετάγγιση'' νέου αίματος είναι απαραίτητη και το οποίο δίνει την απάντηση στο ερώτημα αν υπάρχει περίπτωση να παραμείνουν όλοι στην ομάδα, την ερχόμενη σεζόν. Προφανώς και όχι...

Τα άκρα της άμυνας κι οι Ματσόκι - Βάγκνερ

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα που αναπτύχθηκαν αρκετά την Παρασκευή (9/12), η ΑΕΚ έχει ήδη ξεκινήσει συζητήσεις με την Σαλερνιτάνα έχοντας βάλει ως στόχο την απόκτηση του 28χρονου δεξιού μπακ, Πασκουάλε Ματσόκι.

Ασχέτως με τα οικονομικά δεδομένα της υπόθεσης -τα οποία σύμφωνα με τους Ιταλούς εμφανίζουν σημαντική διαφορά ανάμεσα σε αυτή που η Ένωση δίνει κι η Σαλερνιτάντα ζητεί- το θέμα πρέπει να είναι υπαρκτό. Και πέραν όλων των άλλων, καταδεικνύει και το πού η Ένωση στοχεύει.

Με τη φανέλα της ιταλικής ομάδα, ο 28χρονος Ματσόκι έχει καταγράψει 57 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό δύο γκολ και επτά ασίστ.

Ποδοσφαιριστής σε πολύ καλή ηλικία, με τουλάχιστον 4-5 καλές σεζόν μπροστά του και περίπου 200 παιχνίδια σε Serie A και Serie B. Έτοιμος και στο καλούπι που ο Αλμέιδα τον θέλει, αν κρίνει κάποιος από τα χαρακτηριστικά του.

Αντίστοιχη περίπτωση είναι κι ο αριστερός μπακ, Κάι Βάγκνερ, ποδοσφαιριστής που γνωρίζει καλά ο Ματίας Αλμέιδα από την περίοδο που προπονούσε τους Σαν Χοσέ Έρθκουέικς κι ο Γερμανός αγωνιζόταν (όπως συνεχίζει να κάνει) στη Φιλαντέλφεια Γιούνιον.

Ο 26χρονος Βάγκνερ μένει ελεύθερος τις προσεχείς εβδομάδες, καθώς έχει συμβόλαιο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023 και δημοσιεύματα στις ΗΠΑ επιμένουν ότι παίκτης θα αποχωρήσει από την ομάδα της Φιλαντέλφεια, αν και θα μπορούσε να συνεχίσει στο MLS.

Συνεχίζονται δε οι αναφορές και στο αδιαμφισβήτητο ενδιαφέρον του Αλμέιδα να τον φέρει στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ένωσης.

Είναι προφανές ότι η ΑΕΚ θέλει να αλλάξει αρκετά πράγματα ενόψει της σεζόν 2024-25, τα οποία προφανώς και ''τρέχει'' εν κρυπτώ προκειμένου να μη δημιουργηθούν αρνητικές εντυπώσεις εντός του υπάρχοντος ρόστερ και προκληθούν απογοητεύσεις σε άλλους ποδοσφαιριστές.

Είναι γεγονός ωστόσο, ότι στα άκρα της άμυνάς της θα υπάρξουν προσθήκες, από τη στιγμή μάλιστα που ολοκληρώνονται τα συμβόλαια των Μοχαμάντι και Σιντιμπέ, αριστερά και δεξιά στα μετόπισθεν αντιστοίχως.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ