ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι κανονικές ρυθμίσεις του Πινέδα και το μεγάλο ζόρι του Σιμάνσκι

Ο Ορμπελίν Πινέδα
Ο Ορμπελίν Πινέδα EUROKINISSI SPORTS

Ο Ορμπελίν Πινέδα απήλαυσε της διαχείρισης που έπρεπε να αποφασιστεί προκειμένου να μην ''καεί'' και μοιάζει έτοιμος να φορτσάρει, την ώρα που ο Νταμιάν Σιμάνσκι δέχεται τη σωματική πίεση που έχει κάθε αναντικατάστατος.

Ο προσφάτως βραβευθείς από τον ΠΣΑΠΠ ως ο κορυφαίος ξένος της περυσινής σεζόν στην Ελλάδα, Ορμπελίν Πινέδα, ανταμείφθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα καθώς στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, είχε ανακηρυχθεί ως ο πολυτιμότερος παίκτης του εγχώριου πρωταθλήματος.

Η επίδρασή του στο παιχνίδι της ΑΕΚ, είναι καταλυτική για την άρτια λειτουργία του συνόλου ανεξάρτητα από τη θέση που χρησιμοποιείται. Και ήταν πολλές.

Η περυσινή σεζόν ήταν η πιο απαιτητική στην καριέρα του, η πιο γεμάτη ούτως ή άλλως σε αριθμό αγώνων. Έπαιξε συνολικά σε 60 παιχνίδια με την ΑΕΚ και την Εθνική του Μεξικού, συμπεριλαμβανόμενης της συμμετοχής στο χειμερινό Μουντιάλ και συνυπολογιζομένων πάρα πολλών ταξιδιών σε τόπους μακρινούς για να δίνει το παρών στις υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού της πατρίδας του συγκροτήματος, για φιλικά και επίσημα παιχνίδια.

Ξεκίνησε να αγωνίζεται τον Ιούνιο του 2022 και πήγε για ολιγοήμερες διακοπές μετά τον τελικό του Gold Cup, στις 17/72023! Για περισσότερο από ένα ημερολογιακό έτος, έπαιζε ασταμάτητα.

Ήταν λοιπόν λογικό το ξεκίνημα της τρέχουσας σεζόν να τον βρει να κινείται σε χαμηλότερες ταχύτητες κι ενώ ο Ματίας Αλμέιδα πρόσεξε ιδιαίτερα τη διαχείρισή του, ώστε να τον έχει δυνατό και 'φρέσκο' προϊόντος του χρόνου. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 12 ματς που έχει δώσει έως σήμερα η ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, ο Πινέδα έχει ξεκινήσει βασικός σε μόλις 5 από αυτά!

Στο πρόσφατο παιχνίδι των Ιωαννίνων, ο Μεξικανός έδειξε πιο δυνατός και αναζωογονημένος σε σχέση με προηγούμενα ματς. Είχε περισσότερες δυνάμεις, ήταν πολύ ενεργός και στα 75 λεπτά που αγωνίστηκε.

Βγήκε προς το τέλος ώστε να μην έχει την απόλυτη επιβάρυνση ενός αγώνα, λίγες ημέρες πριν από το σπουδαίο ματς με τη Μπράιτον. Στο οποίο θα είναι και πάλι βασικός, όπως πλέον αναμένεται να συμβαίνει στη συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων από εδώ και στο εξής.

Ο καταπονημένος και πάντα απαραίτητος Σιμάνσκι

Σε κατάσταση non-stop είναι και ο Νταμιάν Σιμάνσκι, με εκείνον να μην έχει ατυχώς την πολυτέλεια αντίστοιχης διαχείρισης, λόγω και κάποιων προβλημάτων που έχει αντιμετωπίσει φέτος ο Γενς Γιόνσον.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Πολωνός χαφ έχει ήδη, πριν μπει ο Δεκέμβρης, αγωνιστεί στα μισά παιχνίδια από όσα είχε παίξει συνολικά πέρυσι με την Ένωση. Μετρά 17 συμμετοχές -θα γίνουν 18 αύριο- όταν πέρυσι είχε παίξει συνολικά σε 34.

Στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής στα Ιωάννινα, το σχέδιο ήταν να βγει ο Σιμάνσκι από το παιχνίδι, όμως η απουσία του Γιόνσον -που δεν έχει επίσης την επιβάρυνση του Πολωνού λόγω εθνικής ομάδας- σε συνδυασμό με το ότι η ΑΕΚ δεν έβρισκε το δεύτερο γκολ ώστε να ηρεμήσει ανασταλτικά και να μην έχει το φόβο της ισοφάρισης, ανάγκασαν τον Αλμέιδα να τον κρατήσει μέσα στο ματς έως το τέλος. Γνωρίζοντας ότι θα πρέπει να είναι ''90λεπτος'' και με τη Μπράιτον καθώς ο Δανός θα απουσιάσει ξανά.

Ο Πινέδα και ο Σιμάνσκι θα αποτελέσουν τη ραχοκοκκαλιά της ΑΕΚ στη μεγάλη προσπάθεια κόντρα στους σαφώς πιο υποψιασμένους -σε σχέση με το πρώτο ματς που η Ένωση πέρασε νικηφόρα από την έδρα τους- Άγγλους.

Από την παρουσία τους θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό το αν οι ''κιτρινόμαυροι'' θα μπορέσουν να φτάσουν σε σημείο διεκδίκησης της πρώτης ευρωπαϊκής νίκης τους στην OPAP ARENA, αποτέλεσμα το οποίο αγνοείται σε τέσσερις αναμετρήσεις έως και αύριο.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ