ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι δύο τερματοφύλακες, ο Μπρινιόλι και η επόμενη μέρα κάτω από τα γκολπόστ

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι σε ματς του Παναθηναϊκού κόντρα στον Άρη για την Super League | 26 Νοεμβρίου 2023
Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι σε ματς του Παναθηναϊκού κόντρα στον Άρη για την Super League | 26 Νοεμβρίου 2023 EUROKINISSI SPORTS

Ποια θα είναι η επόμενη ημέρα κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΚ. Τι ισχύει με Μπρινιόλι και γιατί ίσως πρέπει να αποκτηθούν δύο γκολκίπερς; Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.

Είναι για πολλούς μία επικρατούσα άποψη. Τα σημάδια είχαν φανεί από την περυσινή σεζόν, ασχέτως με το γεγονός ότι ΑΕΚ κατάφερε να κατακτήσει το νταμπλ. Συντάσσομαι με όσους έλεγαν ότι η ομάδα θα έπρεπε να αποκτήσει έναν καλύτερο τερματοφύλακα από τους υπάρχοντες, το ίδιο επεσήμανα και εγώ σε κάθε ευκαιρία.

Προς Θεού, δεν είναι μόνο τα λάθη του Αθανασιάδη και του Στάνκοβιτς που κόστισαν στην ΑΕΚ το πρωτάθλημα και μία καλύτερη πορεία στην Ευρώπη. Το αναφέρω αυτό ενθυμούμενος την γκάφα του πρώτου στις Σέρρες και του δεύτερου στη Μασσαλία.

Ούτε θεωρώ ότι είναι κακοί τερματοφύλακες. Πιστεύω όμως ότι είναι αρκετά μακριά από αυτό που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ‘"ασφαλές’" για μια ομάδα που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό.

Η καθοριστική σημασία

Σε αυτές τις ομάδες οι γκολκίπερς είναι εκείνοι που χαρίζουν βαθμούς. Όχι στους αντίπαλους, αλλά στην ομάδα τους. Υπήρξαν περιπτώσεις που αμφότεροι στάθηκαν αξιοπρεπώς έως και πολύ καλά, προφανώς και δεν μπορούμε να λησμονήσουμε τις καταπληκτικές αποκρούσεις του Αθανασιάδη στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για τα playoffs.

Ούτε μπορούμε επίσης να μη σημειώσουμε ότι πέρα από τα εξόφθαλμα λάθη που και οι δύο έκαναν, υπήρχαν πάρα πολλές περιπτώσεις που θα μπορούσαν να είχαν να αντιδράσει διαφορετικά για να υπερασπιστούν καλύτερα την εστία τους.

Δεν θα είχαν άλλωστε ιδιαίτερη σημασία όλα αυτά που σημειώνω παραπάνω, αν η ίδια η ΑΕΚ δεν είχε ξεκινήσει κατά τη διάρκεια της σεζόν την αναζήτηση του επόμενου τερματοφύλακα που θα είναι βασικός.

Ο Μπρινιόλι και ο δεύτερος

Τόση πολλή κουβέντα που έχει γίνει για τον Μπρινιόλι, τείνω και εγώ να πιστέψω ότι θα είναι το επόμενο νούμερο ένα της ομάδας. Κι αν όχι αυτός -διότι εν τω μεταξύ έχουν γίνει διεργασίες και με άλλους- θα είναι κάποιος που αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε. Σημασία έχει όμως ότι το πρόβλημα προϋπήρχε και δεν αντιμετωπίστηκε σωστά.

Αν τελικά ο Ιταλός είναι και ο εκλεκτός, τότε θα πρέπει να δούμε ποιος θα είναι ο δεύτερος. Τόσο ο Αθανασιάδης όσο και ο Στάνκοβιτς έχουν συμβόλαιο με την ΑΕΚ για επιπλέον ένα έτος. Δεν είναι και τόσο απλό να πεις σε έναν εκ των δύο να φύγει, παρόλο που είναι νορμάλ να τον ενημερώσεις ότι δεν θα υπολογίζεται.

Αυτό όμως συνεπάγεται ότι θα πρέπει να αφήσει τα χρήματα που έχει εξασφαλισμένα για να την ψάξει κάπου αλλού. Εκτός αν τον αποζημιώσεις. Προφανώς είναι και θέμα προσωπικού κινήτρου, θέμα εγωισμού και διάθεσης αν θέλει κάποιος να είναι μόνιμα ενεργός.

Μόνος ένας ή μήπως δύο;

Τίθεται ακόμα ένα ερώτημα όμως. Θα είναι η εξασφαλισμένη ΑΕΚ αν ο Μπρινιόλι θα είναι ο βασικός τερματοφύλακάς της κατά την επόμενη σεζόν, ή μήπως θα χρειαστεί η επιπλέον ενίσχυση με ακόμα έναν; Έχει ανάγκη ΑΕΚ από έναν ή από δύο τερματοφύλακες;

Τούτο είναι κάτι το οποίο πρέπει να έχει σκεφτεί και να αποφασίσει για αυτό ο ίδιος ο Αλμέιδα. Το σίγουρο είναι πάντως ότι ΑΕΚ κατάφερε να κάνει πρωταθλητισμό για δύο συνεχόμενα χρόνια, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα και χαρίζοντας επί της ουσίας το δεύτερο, υστερώντας στη θέση κάτω από τα γκολπόστ από όλους τους ανταγωνιστές της.

Είναι μια αλήθεια που δεν πρέπει να κρύβεται κάτω από το χαλί αλλά να βρει τη δικαιοσύνη της με κινήσεις πού θα εξασφαλίσουν περισσότερη ασφάλεια τα επόμενα χρόνια.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ