ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι δοκιμές του Αλμέιδα στα δεξιά, ο Γκατσίνοβιτς και η περίπτωση Τσούμπερ

Ο Μίγιατ Γκατσίνοβιτς
Ο Μίγιατ Γκατσίνοβιτς EUROKINISSI SPORTS

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει χρησιμοποιήσει έξι ποδοσφαιριστές στη δεξιά πλευρά, δείχνοντας ότι δεν έχει βρει τα στοιχεία που ψάχνει, κυρίως από τον Μισελέν που "φλερτάρει" με την πόρτα της εξόδου, εν αντιθέσει με την αριστερή όπου ο Τσούμπερ έχει ανταποκριθεί εξαιρετικά.

Η ΑΕΚ έδωσε τα τέσσερα από τα πέντε φιλικά στο πλαίσιο της προετοιμασίας της (ακολουθεί η φιλική αναμέτρηση με την Προοδευτική) και ο Ματίας Αλμέιδα είχε την ευκαιρία να αξιολογήσει το ρόστερ του, αλλά και την ίδια στιγμή να βάλει στο παιχνίδι τους τρεις ποδοσφαιριστές που απέκτησε η Ένωση στον άξονα, ενώ αναμένεται να μπει στο παζλ και ο Ντομαγκόι Βίντα όταν είναι στα επιθυμητά επίπεδα ετοιμότητας.

Ο Αργεντινός κόουτς διαφοροποίησε τον σχηματισμό, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να αλλάξουν και οι ρόλοι των παικτών. Χρησιμοποίησε τριάδα στην άμυνα, έπαιξε με δύο παίκτες που έπαιρναν όλη την πλευρά και δύο φορ. Την περσινή σεζόν και οι τρεις προπονητές δεν χρησιμοποίησαν ποτέ αυτόν τον σχηματισμό, εναλλάσσοντας το 4-2-3-1 με το 4-3-3.

Ωστόσο στον νέο σχηματισμό, εκεί που πειραματίστηκε περισσότερο ήταν στο δεξί άκρο, σε αντίθεση με το αριστερό όπου ο Τσούμπερ έδειχνε να ανταποκρίνεται εξαιρετικά στον ρόλο του.

Έξι παίκτες χρησιμοποίησε ο Αλμέιδα στο δεξί άκρο

Συνολικά έξι ποδοσφαιριστές πέρασαν από το δεξί άκρο στα τέσσερα φιλικά που έδωσε η Ένωση. Κόντρα στην Γκενκ στο πρώτο ημίχρονο έπαιξε ο Ρότα και στο δεύτερο ο Μισελέν μέχρι και το 81' όταν πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ο Ραντόνια. Κόντρα στη Φόλενταμ ο Λιβάι Γκαρσία έπαιξε στο πρώτο μέρος, ο οποίος δοκιμάστηκε αρκετά ως φορ σε δίδυμο και ο Ραντόνια στο δεύτερο.

Στο τελευταίο φιλικό στην Ολλανδία με την Ουτρέχτη, ο Ρότα ξεκίνησε βασικός και στη θέση του πέρασε ο Μισελέν στο 57'. Με την Ομόνοια στα δεξιά ξεκίνησε ο Γκατσίνοβιτς, ο οποίος ποτέ δεν έχει πάρει ολόκληρη τη δεξιά πλευρά σε αγώνα στην καριέρα του και στη θέση του πέρασε ο Άμραμπατ στο 66'.

Την ίδια στιγμή στα αριστερά δεν έγινε καμία "αλχημεία", καθώς ο Τσούμπερ ανταποκρίθηκε περίφημα σε αυτό τον ρόλο (και αποτελεί και καθρέπτη για το τι παίκτη πρέπει να βρει η ΑΕΚ και στα δεξιά) με τους Μοχαμάντι και Μιτάι να τον αντικαθιστούν και να δείχνουν και εκείνοι ότι μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτό τον ρόλο.

Προφανώς για τον συγκεκριμένο ρόλο προορίζεται ο Λάζαρος Ρότα που μπορεί να ανταποκριθεί, αλλά θέλει και έναν "Τσούμπερ". Σε αυτό τον ρόλο έδειξε ότι μπορεί να "υπολογιστεί" και ο Άμραμπατ έστω και ως έσχατη λύση.

Εβδομάδα εξελίξεων με μεταγραφές και ρόστερ

Εβδομάδα εξελίξεων αναμένεται να είναι αυτή που διανύουμε με την Ένωση να επιθυμεί να κλείσει τις μεταγραφές του φορ και του στόπερ που ψάχνει. Φυσικά αναμένεται να παρθούν οριστικές αποφάσεις και για τους παίκτες που πέρασαν από το μικροσκόπιο του Ματίας Αλμέιδα.

Ένας από αυτούς είναι και ο Κλεμάν Μισελέν, ο οποίος την περσινή σεζόν δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες που υπήρχαν γύρω από το πρόσωπό του. Ενώ το μέλλον ήταν επισφαλές, ο Αλμέιδα του έδωσε την ευκαιρία στην προετοιμασία, όμως ο Γάλλος ακραίος αμυντικός έδειξε έξω από τα νερά του.

Οι συνεχείς δοκιμές του Αλμέιδα δείχνουν ότι ο Αργεντινός ψάχνει αυτά που ο Μισελέν δεν μπορεί να του προσφέρει και γι' αυτό είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσει στο τρέχον μεταγραφικό παζάρι. Το όνομά του παίζει αρκετά για ομάδες της Γαλλίας με τελευταία αυτή της Μπορντό. Επίσης δεδομένο θεωρείται ότι αν ο Γάλλος αποχωρήσει τότε θα αποκτηθεί παίκτης στη θέση του, που θα πλαισιώσει τον Λάζαρο Ρότα.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ