ΑΕΚ

ΑΕΚ: Οι 3+2 θέσεις που ξέρει ότι θέλει ενίσχυση το καλοκαίρι με άρωμα από Γενάρη

Ο Ματίας Αλμέιδα
Ο Ματίας Αλμέιδα EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ ψάχνει πλέον την ποιότητα και όχι την ποσότητα στις επόμενες μεταγραφικές στοχεύσεις της και έχει ξεκάθαρο πλάνο για τις ανάγκες που πρέπει να καλύψει.

Έναν σπάνιο Νοέμβριο συγκριτικά με όσα είχε βιώσει τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, απολαμβάνει φέτος η ΑΕΚ. Με τον Πάολο Φερνάντες να εντάσσεται άμεσα στο ρόστερ της και την προσμονή να πάρει περισσότερα από τουλάχιστον τέσσερις παίκτες (Σιντιμπέ, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ και Γαλανόπουλος) που ήδη υπάρχουν στο ρόστερ της, δεν προκύπτουν άμεσες ανάγκες.

Ασφαλώς, η συζήτηση για το ερχόμενο καλοκαίρι είναι ήδη σε εξέλιξη, δίχως όμως να προκύπτει επείγουσα κατάσταση για τον Γενάρη. Αν βέβαια οι υπεύθυνοι βρουν εντός του καταχείμωνου αυτό που ψάχνουν στις αγορές, δεν θα διστάσουν να προχωρήσουν. Ποιες είναι όμως οι γνωστές ανάγκες ενόψει καλοκαιριού;

- Αριστερός μπακ: Ο Μίλαντ Μοχαμάντι αποδίδει πολύ καλύτερα από πέρυσι υπό την καθοδήγηση του Ματίας Αλμέιδα κι από εκεί που υπήρχε συζήτηση για το αν έπρεπε να μείνει ή όχι στο ρόστερ, έγινε βασικός με καλή προσαρμογή στις αυξημένες απαιτήσεις του νέου αγωνιστικού μοντέλου που έχει λανσάρει ο Αργεντινός. Η παραμονή του στο ρόστερ της ερχόμενης σεζόν θεωρείται δεδομένη, όμως αυτό δεν ισχύει και για τον Εχσάν Χατζισαφί, το συμβόλαιο του οποίου εκπνέει το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η ΑΕΚ θα κινηθεί για την απόκτηση παίκτη που θα αυξήσει τον ανταγωνισμό στη θέση και προφανώς θα έρθει με το σκεπτικό να είναι εκείνος ο βασικός. Βέβαια αυτό θα το δούμε στην πράξη καθώς και ο Σιντιμπέ εντάχθηκε στο ρόστερ για να είναι μπροστά από τον Ρότα, όμως ο διεθνής Έλληνας κέρδισε με το σπαθί του τη μονιμότητα στην αρχική ενδεκάδα.

- Αριστερός στόπερ: Και αριστεροπόδαρος αν γίνεται επίσης, άλλωστε αυτό ήταν και το αρχικό σχέδιο του περασμένου καλοκαιριού, ασχέτως αν στην πορεία ο Τζαβέλλας έπεισε τον Αλμέιδα για την παραμονή του στο ρόστερ. Ωστόσο, ο διεθνής στόπερ διανύει επίσης τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του με την Ένωση και οι πιθανότητες για επέκταση το ερχόμενο καλοκαίρι, δεν είναι πολλές.

Ακόμα κι αν αυτό συμβεί όμως, θα πρόκειται για απόφαση στρατηγικής που θα σχετίζεται περισσότερο με τη χρήσιμη παρουσία του 34χρονου στόπερ στα αποδυτήρια και όχι τόσο με αγωνιστικά δεδομένα. Με τους Βίντα και Μουκουντί, η ΑΕΚ βρήκε ασφάλεια και ιδανικό ταίριασμα στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Μήτογλου ανταποκρίνεται καλά ως τρίτος στην ιεραρχία. Χρειάζεται όμως ακόμα ένας που θα λογίζεται ως εν δυνάμει βασικός, ώστε να υπάρχει πληρότητα στη στελέχωση.

- Κεντρικός χαφ: Η δυσκολία της υπόθεσης Πινέδα ήταν γνωστή στις τάξεις της ομάδας από τότε που εντάχθηκε σε αυτήν. Η Θέλτα τον θέλει ήδη πίσω, ο παίκτης ονειρεύεται να κάνει καριέρα στην Ισπανία και το ομολογεί, δεν το κρύβει. Θα πρέπει να έρθουν τα πάνω-κάτω για την παραμονή του, εν προκειμένω ενδεχόμενος υποβιβασμός της ομάδας στη Β' κατηγορία θα βοηθούσε προς αυτήν την κατεύθυνση, όμως στην ΑΕΚ αναγνωρίζουν ότι δε γίνεται να στηρίζονται σε θεωρίες.

Στην πράξη, λοιπόν, η αναζήτηση του αντικαταστάτη του για το ερχόμενο καλοκαίρι είναι ήδη μια ενεργή διαδικασία. Ήδη υπάρχει στόχευση προς αυτή την κατεύθυνση, παίκτες που έχουν εντοπιστεί και παρακολουθούνται, ασφαλώς και άλλοι που θα προκύψουν στην πορεία.

- Έξτρα προσθήκη στις πτέρυγες: Ακόμα ένα συμβόλαιο που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, είναι αυτό του Άμραμπατ. Δεν θα πρέπει να αποοκλειστεί η παραμονή του για επιπλέον μία σεζόν, αν το επιθυμεί και ο ίδιος, στην ΑΕΚ εκτιμούν πολύ την αφοσίωσή του και παρά την ηλικία του, η εικόνα του είναι τέτοια που πείθει ότι έχει ακόμα μπόλικα καύσιμα στο ρεζερβουάρ του για να βοηθά από τον πάγκο.

Στην περίπτωση που αποχωρήσει, ο προπονητής θα κρίνει αν είναι καλυμμένος στις πτέρυγες, συμπέρασμα το οποίο θα εξαχθεί και από την εικόνα που θα έχουν οι Τσούμπερ και Φερνάντες στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, καθώς επίσης και στα πλέι οφς. Με Ελίασον, Γκατσίνοβιτς, Τσούμπερ και Φερνάντες στα άκρα, η ΑΕΚ μοιάζει ήδη πλήρης και χωρίς τον Άμραμπατ. Αρκεί αυτό να αποδειχθεί και στην πράξη.

Επίθεση: Το κλειδί εδώ, θα είναι ο Φαν Βέερτ. Αν πείσει ότι μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά ως ο δεύτερος φορ, πίσω από τον Λιβάι Γκαρσία, μεγάλη ανάγκη δεν προκύπτει. Εκτός αν το κρίνει ο Αλμέιδα και εισηγηθεί ακόμα μία προσθήκη για την επίθεση, με το σκεπτικό ότι ο Αραούχο θα λογίζεται μόνιμα στο εξής ως ένας all-around χαφ. Είναι και αυτή μια κουβέντα που ξεκάθαρα μετατίθεται για το καλοκαίρι.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ