ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Τάνκοβιτς ψάχνει να βρει ρόλο στην ομάδα

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς με τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς στην προετοιμασία στην Ολλανδία
Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς με τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς στην προετοιμασία στην Ολλανδία PHOTO CREDITS: INTIME

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς δείχνει να μην εμπιστεύεται τον Μουαμέρ Τάνκοβιτς στο αριστερό άκρο της επίθεσης και να τον χρησιμοποιεί πίσω από τον φορ, ωστόσο ο Πέτρος Μάνταλος και η μεταγραφή στα χαφ, αναγκάζουν τον Σουηδό μεσοεπιθετικό να ψάξει τον ρόλο του στην ομάδα.

Ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς στην πρώτη του σεζόν στην ΑΕΚ αγωνίστηκε κατά βάση ως αριστερός εξτρέμ (ενιότε και στα δεξιά), δηλαδή στη φυσική του θέση, αποδίδοντας σε γενικές γραμμές αρκετά καλά, έχοντας ως μέτρο σύγκρισης (και) τη συνολική εικόνα της ομάδας.

Σε 39 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις είχε απολογισμό οκτώ γκολ και επτά ασίστ. Και μάλιστα το κατάφερε, έχοντας παραμείνει μια φορά στον αγωνιστικό χώρο σε ολόκληρο το 90λεπτο: στην αναμέτρηση με τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης για τα playoffs της Super League Interwetten, όπου είχε χριστεί σκόρερ.

Ωστόσο με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς στο τιμόνι τα πράγματα φαίνεται να αλλάζουν, καθώς ο Σέρβος τεχνικός προτιμά να τον χρησιμοποιεί πίσω από τον φορ, σε θέση "10", εκεί που αγωνίζεται και ο Μάνταλος.

Η μεταγραφή που ενδέχεται να τον περιορίσει περαιτέρω και ο Αμραμπάτ

Η ΑΕΚ ψάχνεται και για έναν ακόμα χαφ, ο οποίος θα βοηθήσει κυρίως στο κομμάτι της δημιουργίας. Δεν αποκλείεται βέβαια αυτός να είναι "οκτάρι" (ή να έχει τη δυνατότητα να παίξει πιο πίσω), οπότε να μην επηρεάζει άμεσα τον Τάνκοβιτς. Αν όμως αγωνίζεται πίσω από τον φορ, όπως ο Ουσάμα Τανάν για τον οποίο ψάχτηκε η ΑΕΚ, τότε θα περιοριστεί περαιτέρω ο ρόλος του.

Ως προς τα φτερά, ο Μιλόγεβιτς ήθελε έναν ποδοσφαιριστή που να του προσφέρει τη δυνατότητα να δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις στο "ένας εναντίον ενός". Ο ποδοσφαιριστής αυτός αποκτήθηκε πριν από μερικές ημέρες και φυσικά πρόκειται για τον Νορντίν Αμραμπάτ.

Προφανώς ο Σέρβος τεχνικός δεν είδε από τον Τάνκοβιτς αυτό που θα ήθελε στο συγκεκριμένο κομμάτι (δεν έχει τις δυνατότητες του Μαροκινού μεσοεπιθετικού στον συγκεκριμένο τομέα) και γι' αυτό αποφάσισε να τον μετατοπίσει στον άξονα.

Πέρυσι αυτός που τράβηξε στο κουπί στο να μπορεί να δημιουργήσει από τα άκρα σε κατα μέτωπο επίθεση, ήταν ο Λιβάι Γκαρσία, ωστόσο ο 23χρονος μεσοεπιθετικός δείχνει να είναι επιρρεπής σε τραυματισμούς. Ο Τάνκοβιτς είχε ταχύτητα, ευχέρεια στο σκοράρισμα, δεν ήταν όμως σε πολύ μεγάλο βαθμό ικανός στο "ένας εναντίον ενός".

Ο Μιλόγεβιτς ψάχνει να βρει ρόλο στον Τάνκοβιτς

Στα τελευταία φιλικά, με Απόλλωνα Σμύρνης και Λαμία, στα οποία ο Πέτρος Μάνταλος απουσίαζε λόγω προβλήματος τραυματισμού, ο Μιλόγεβιτς χρησιμοποίησε τον Αλμπάνη στο αριστερό άκρο της επίθεσης, τοποθετώντας τον Τάνκοβιτς στο "10". Αυτό φυσικά δεν προκάλεσε αίσθηση, καθώς και στα φιλικά στην Ολλανδία ο Σουηδός έπαιξε κατά κύριο λόγο στον άξονα.

Αν απουσιάζει ο αρχηγός της ΑΕΚ, τότε προφανώς ο Τάνκοβιτς θα τον αντικαθιστά, κάτι που δεν είναι βέβαιο αν αποκτηθεί παίκτης εκεί.

Το σίγουρο είναι ότι ο Σουηδός μεσοεπιθετικός ψάχνει να βρει το ρόλο του στην ομάδα. Και μαζί του φυσικά ψάχνεται και ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Αν αποκτηθεί παίκτης στον άξονα, τότε ο Μιλόγεβιτς θα αναγκαστεί να τον χρησιμοποιήσει σε μια θέση που δεν τον πίστευε εξ αρχής, δηλαδή στα άκρα.

Το να έχει η ΑΕΚ στη φαρέτρα της έναν ποδοσφαιριστή σαν τον Τάνκοβιτς και να μην ξέρει πως να τον διαχειριστεί, πρόκειται για πολυτέλεια.

Δεν είναι άγνωστος ο ρόλος του "δεκαριού" στον Σουηδό

Ο Τάνκοβιτς γνωρίζει τη συγκεκριμένη θέση του "δεκαριού" μεσοεπιθετικού, καθώς έχει χρησιμοποιηθεί σε αυτή τη θέση κυρίως στην πρώην πρώην ομάδα του την Χάμαρμπι, αλλά και στην Άλκμααρ κυρίως με τις ρεζέρβες.

Η συνεισφορά του στη συγκεκριμένη θέση ήταν περισσότερο στο σκοράρισμα, καθώς πέτυχε 10 γκολ και μοίρασε πέντε ασίστ σε επίπεδο ανδρών (Χάμαρμπι και Άλκμααρ), ενώ με τις ρεζέρβες της Άλκμααρ είχε έξι γκολ και μια ασίστ σε αυτή τη θέση.

Ο Τάνκοβιτς σε αυτά τα παιχνίδια έδειξε κατά κύριο λόγο ότι είναι πολύ καλός στο σκοράρισμα και ότι μπορεί να συνεισφέρει περισσότερο σαν δεύτερος επιθετικός.

Αυτό το έδειξε και με την ΑΕΚ, όταν χρησιμοποιήθηκε από τον Μάσιμο Καρέρα στην κορυφή της επίθεσης (σε πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον φορ) σε σύστημα 3-5-2.

Αυτό έγινε σε τρεις αναμετρήσεις για τους ομίλους του Europa League, όπου πέτυχε δύο γκολ (ένα με τη Λέστερ εντός και ένα με τη Ζόρια εκτός), ενώ με τους Ουκρανούς μοίρασε και μια ασίστ, στη μοναδική μεστή και αξιομνημόνευτη εμφάνιση της ΑΕΚ στους ομίλους του Europa League την περσινή σεζόν.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ