ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Ροντόλφο Πισάρο είναι ο βασικός στόχος για τη μεσοεπιθετική γραμμή

Inter Miami's Rodolfo Pizarro during an MLS soccer match, Saturday, March 4, 2023, in Fort Lauderdale, Fla. (AP Photo/Doug Murray)
Inter Miami's Rodolfo Pizarro during an MLS soccer match, Saturday, March 4, 2023, in Fort Lauderdale, Fla. (AP Photo/Doug Murray) AP PHOTO / DOUG MURRAY

Η ΑΕΚ θέλει να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο στον χώρο της μεσαίας γραμμής, με τον Ματίας Αλμέιδα να έχει ξεχωρίσει την περίπτωση του Ροντόλφο Πισάρο της Ίντερ Μαϊάμι.

Η ΑΕΚ έχει βάλει ψηλά τον μεταγραφικό πήχη το φετινό καλοκαίρι, θέλοντας να αποκτήσει παίκτες που -αποδεδειγμένα- μπορούν να την ανεβάσουν επίπεδο. Η αγορά των δικαιωμάτων του Ορμπελίν Πινέδα ήταν μια κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση, με τον Ματίας Αλμέιδα να πορεύεται με αντίστοιχο σκεπτικό για τον επόμενο παίκτη που θέλει να δει στα κιτρινόμαυρα. Τον Ροντόλφο Πισάρο.

Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός είναι ο παίκτης που έχει ξεχωρίσει εδώ και μερικές ημέρες ο προπονητής της ΑΕΚ, μια περίπτωση που δεν είναι εύκολη μεν, αλλά αξίζει -και με το παραπάνω- τον κόπο. Πρόκειται για έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή, που ανήκει στην Ίντερ Μαϊάμι και φέτος αγωνίστηκε ως δανεικός στην Μοντερέι του Μεξικό.

Η παλαιότερη συνεργασία των δύο ανδρών στην Τσίβας εξηγεί πολλά για την επιμονή του Ματίας Αλμέιδα για τον Ροντόλφο Πισάρο, το κασέ του οποίου είναι αρκετά υψηλό.

Ο 29χρονος μεσοεπιθετικός (σ.σ. παίζει και τις τρεις θέσεις πίσω από τον επιθετικό) ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Πατσούκα, ενώ το 2017 πήρε μεταγραφή για την Τσίβας -εκεί συνεργάστηκε με τον Ματίας Αλμέιδα και πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μετά από μόλις ένα χρόνο τον αγόρασε η Μοντερέι, ενώ το 2020 μετακόμισε στο MLS για την Ίντερ Μαϊάμι, η οποία πέρσι τον παραχώρησε με τη μορφή δανεισμού στη Μοντερέι.

Τη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί ήδη 14 φορές με τα χρώματα της Ίντερ Μαϊάμι σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ενδιαφέρον στοιχείο για τον 38 φορές διεθνή αποτελεί το ποσό των 40.000.000 ευρώ που έχει δοθεί για τις μεταγραφές που έχει κάνει.

Σύμφωνα με το Transfermarkt το 2017 η Τσίβας είχε πληρώσει 14,7 εκατ. ευρώ την Πατσούκα για τον Πισάρο και ένα χρόνο αργότερα τον πούλησε στην Μοντερέι αντί 14,5 εκατ. ευρώ. Δύο χρόνια μετά οι τελευταίοι των έδωσαν στην Ίντερ του Ντέιβιντ Μπέκαμ λαμβάνοντας ως αποζημίωση 10,9 εκατ. ευρώ.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ