ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Μπότος και ο Γιούσης προσπαθούν να μπουν στο μπλοκάκι του Αλμέιδα

Ο Χρήστος Γιούσης με τη φανέλα της ΑΕΚ Β'
Ο Χρήστος Γιούσης με τη φανέλα της ΑΕΚ Β' EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Φοίβος Μπότος και ο Χρήστος Γιούσης είναι δύο πρόσωπα της περυσινής σεζόν που η ΑΕΚ πρέπει να μελετήσει σωστά.

Είναι ξεκάθαρο, απαραίτητο και ομολογημένο ότι η ΑΕΚ οφείλει να κοιτάξει την ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ της σε θέσεις που έχει τρανταχτά προβλήματα.

Η πρώτη σκέψη του Ματίας Αλμέιδα είναι να ενταχθούν στο ρόστερ της ομάδας οι μονάδες που θα τον βοηθήσουν να παρουσιάσει το ποδοσφαιρικό έργο που έχει κατά νου κι εκεί άλλωστε επικεντρώνεται η μεταγραφική πρεμούρα αυτού του μήνα έως και την αναχώρηση της ομάδας για την Ολλανδία στις 12 Ιουλίου

Υπάρχουν όμως και οι περιπτώσεις των παικτών που ανήκουν στο ρόστερ της Ένωσης και το μέλλον τους σε αυτήν είναι αβέβαιο. Ποδοσφαιριστές με συμβόλαια οι οποίοι ωστόσο δεν έχουν δοκιμαστεί στο υψηλό επίπεδο της πρώτης Εθνικής κατηγορίας κι έφτασε για εκείνους η ώρα της κρίσης και της απόφασης. Ο 23χρονος εξτρέμ, Χρήστος Γιούσης και ο 21χρονος επιτελικός μέσος, Γιάννης Φοίβος Μπότος, είναι οι πιο χαρακτηριστικές από αυτές.

Αν είχαν πίσω τους αδιάφορες σεζόν, τότε δεν θα συνέτρεχε ο παραμικρός λόγος για να γίνεται συζήτηση. Όμως μπαίνοντας στον τελευταίο χρόνο της εν ισχύ συνεργασίας τους με την ΑΕΚ, έχουν κερδίσει το δικαίωμα να υποστηρίζουν ότι αξίζουν μιας ευκαιρίας στην πρώτη ομάδα. Η προηγούμενη χρονιά ήταν και για τους δύο πετυχημένη και περισσότερο ώριμη από κάθε άλλης στις καριέρες τους, γι' αυτό και είναι το πλέον λογικό να υπάρξει μία ξεχωριστή αξιολόγηση για τον καθένα μέσα από τη διαδικασία της θερινής προετοιμασίας.

Ο Χρήστος Γιούσης ήταν ο πρώτος σκόρερ της Β' Εθνικής πέρυσι, σκοράροντας 17 τέρματα και δίνοντάς 4 ασίστ αν και αγωνιζόταν ως ακραίος στην κιτρινόμαυρη επίθεση. Σε αλλοτινούς ποδοσφαιρικούς καιρούς, οι παίκτες που ξεχώριζαν στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της Ελλάδας συνήθως έπαιρναν προαγωγή. Τώρα υπάρχει ένας λόγος παραπάνω καθώς ο 23χρονος ανήκει στην ΑΕΚ και έχει ξεπηδήσει από τις Ακαδημίες της. Είναι η στιγμή που πρέπει να κρίνει ο Αλμέιδα αν ο συγκεκριμένος παίκτης διαθέτει τα προσόντα που απαιτούνται για να προσφέρει υπηρεσίες στην ομάδα, κάτι που εφόσον αποφασιστεί ενδέχεται να οδηγήσει και σε επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Ο Γιάννης Φοίβος Μπότος είχε πρόπερσι καθοριστική συμβολή στην άνοδο των Γκόου Αχέντ Ίγκλς από την Β' στην Α' Ολλανδίας γι' αυτό και η ομάδα τον διατήρησε στο δυναμικό της για ακόμα μία σεζόν. Πήρε 23 παιχνίδια στην πρώτη κατηγορία τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και πέτυχε 3 τέρματα αν και σε αρκετά ματς έπαιξε ως αλλαγή. Για τη θέση του επιτελικού μέσου η ΑΕΚ έχει τον Πέτρο Μάνταλο ενώ υπάρχει εισήγηση από τον Αργεντινό τεχνικό για την απόκτηση ενός ακόμη ποδοσφαιριστή. Θα είναι δύσκολο για τον Μπότο να βρει χρόνο συμμετοχής, όμως ίσως μέσα από την προετοιμασία να κερδίσει ένα νέο συμβόλαιο και γιατί όχι να παραχωρηθειί εκ νέου κάπου ως δανεικός καθώς είναι μόλις 21 ετών.

Η ΑΕΚ έχει δει πολλούς ποδοσφαιριστές που δεν εκτίμησε σωστά να φεύγουν από εκείνη και να κάνουν σημαντικά πράγματα σε άλλες ομάδες, γι' αυτό και θέλει να μελετήσει σωστά τις ικανότητες και την προοπτική των συγκεκριμένων δύο. Ο Αλμέιδα έχει γνώση για όσα κατάφεραν πέρυσι, οπότε όλα δείχνουν ότι θα τους πάρει μαζί του στο Αλκμάαρ της Ολλανδίας όπου σε πολύ μεγάλο βαθμό, θα κριθεί το μέλλον τους στην ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ