ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο "Μεξικανός" Αλμέιδα και ο Πινέδα καλούν τους διεθνείς Μεξικανούς όπως ο Πισάρο και ο Αραούχο στην Ελλάδα

Ο Ματίας Αλμέιδα μαζί με τον Ορμπελίν Πινέδα
Ο Ματίας Αλμέιδα μαζί με τον Ορμπελίν Πινέδα EUROKINISSI SPORTS

Αν και Αργεντινός, ο Ματίας Αλμέιδα τα μεγάλα "θέλω" του για ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρουν την ΑΕΚ, τα έχει εκφράσει για παίκτες που κατάγονται από το αγαπημένο του Μεξικό.

Συζητώντας με τον Ματίας Αλμέιδα, πολύ γρήγορα θα διαπιστώσεις πόσο πολύ αγαπά την πατρίδα του, πόσο ψηλά θα έχει πάντα τον -καλό φίλο του- Ντιέγο Μαραντόνα, πόσο φανατικά υποστηρίζει την εθνική ομάδα της χώρας.

Κι όμως, το ποδόσφαιρο του Μεξικού έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του. Το σέβεται, το αγαπά και το θέλει πάντα μαζί του!

Έναν χρόνο μετά την απόλυτη αναγνώριση στην ΑΕΚ, την οποία οδήγησε στην κατάκτηση του εγχώριου νταμπλ ύστερα από 45 χρόνια από την τελευταία φορά της, ο "Pelado" μπορεί να έχει ό,τι ζητήσει.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης ακολουθεί ευλαβικά κάθε επιθυμία του, το αρμόδιο μεταγραφικό επιτελείο πασχίζει να βρει ποδοσφαιριστές με τα χαρακτηριστικά που εκείνος θέλει.

Θα περίμενε κάποιος, πολύ εύλογα, να κινήσει γη και ουρανό για να εμπλουτίσει το ρόστερ της Ένωσης με το στοιχείο της πατρίδας του, να φέρει εδώ Αργεντινούς που άλλωστε έχουν αφήσει το στίγμα τους στη συγκεκριμένη ομάδα: Σκόκο, Μπλάνκο, Σάχα, Ερέρα, Νάβας, Ρουίς, Πόνσε, Αραούχο. Κι όμως, ο κόουτς προτιμά τους Μεξικανούς!

Πέρυσι, τέτοιο καιρό, επέμενε για την -με κάθε τρόπο- απόκτηση του Ορμπελίν Πινέδα, ακόμα και με έναν "ξερό" δανεισμό, δίχως δηλαδή η ΑΕΚ να έχει οποιαδήποτε δικαιοδοσία για ενδεχόμενη αγορά του.

Φέτος ζήτησε να γίνει η υπέρβαση για εκείνον, επίσης με κάθε κόστος, το οποίο εν τέλει αποδείχθηκε πολύ υψηλό. Και συνεχίζει...

Πήρε επάνω του την υπόθεση του Ροδόλφο Πισάρο, ενδεχομένως να περιμένει ακόμη να υπάρξει λευκός καπνός με την περίπτωση του Νέστορ Αραούχο, ο οποίος αποτελούσε τη βασική εισήγησή του για τις θέσεις των κεντρικών αμυντικών.

Ένα θέμα που είχε δείξει να κλείνει, αλλά τελευταία λέγεται ότι τέθηκε εκ νέου προς συζήτηση.

Ο σύμμαχος Πινέδα και το δικό του κάλεσμα

Τον τελευταίο καιρό, ο Ορμπελίν Πινέδα καλεί τους συμπατριώτες του να τολμήσουν, όπως εκείνος. Να κοιτάξουν πιο έξω από την ευρύτερη Αμερική, να πάρουν δυσκολότερες αποφάσεις, να κάνουν το πέρασμα στην Ευρώπη.

Και δεν το κάνει πλέον ως ποδοσφαιριστής της Θέλτα στην πολυδιαφημισμένη ισπανική Πριμέρα Ντιβισιόν, αλλά ως παίκτης της ελληνικής ΑΕΚ. Μεγάλη δουλειά...

Ο Αλμέιδα έχει πάρει επάνω του την υπόθεση του Ροδόλφο Πισάρο, όπως άλλωστε είχε κάνει και με εκείνη του Νέστο Αραούχο, ασχέτως με το ότι δεν ευδοκίμησε και με την όποια πιθανότητα να έχει ενεργοποιηθεί ξανά.

Σε όλο αυτό το σκηνικό, η ύπαρξη του Πινέδα παίζει έναν πολύ ελκυστικό ρόλο. Είναι πια ένας από τους πλέον αγαπητούς παίκτες των Τρικολόρ, της εθνικής Μεξικού.

Σύμφωνοι, δεν έχει τη δημοφιλία του Έντσον Αλβάρες ή του Σαντιάγκο Χιμένεθ, αλλά συγκαταλέγεται μεταξύ των 5-6 πιο αγαπητών παικτών της εθνικής, άρα ο λόγος του μετράει. Και το κάλεσμά του επίσης.

Σίγουρα ο Πισάρο, αφού μίλησε με τον Αλμέιδα, εντρύφησε και στην εξέλιξη που είχε ο Πινέδα στην Ελλάδα, όπως αυτό θα συμβεί και με τις επόμενες περιπτώσεις Μεξικανών που θα απασχολήσουν την ΑΕΚ, είτε φέτος, είτε μελλοντικά.

Η Ένωση άνοιξε μια πόρτα που ήταν μόνιμα κλειστή στο παρελθόν, καθώς ο Πινέδα έγινε ο πρώτος Μεξικανός που φόρεσε τη φανέλα της και μαζί η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της.

Μια ιστορία που αναμένεται να έχει βαθιά συνέχεια, όσο ο Αλμέιδα θα κάθεται στον πάγκο της ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΞΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ