ΑΕΚ: Ο Καλοσκάμης μπορεί να προσφέρει λύσεις στον Νίκολιτς και στο σχέδιο του ρόμβου

Οι λύσεις που έχει ο Μάρκο Νίκολιτς στα χέρια του ενδέχεται να τον ωθήσουν να επαναφέρει τον ρόμβο. Και σε αυτό το σχέδιο το νούμερο ένα “hot prospect” Δημήτρης Καλοσκάμης έχει ρόλο στα σχέδια του Νίκολιτς.
Η ΑΕΚ επιστρέφει στη δουλειά και ετοιμάζεται για την επανέναρξη των υποχρεώσεών της με την ελπίδα να επιστρέψουν φυσικά όλοι οι διεθνείς χωρίς προβλήματα και να μην έχει περαιτέρω απουσίες ο Μάρκο Νίκολιτς, όπως αυτές των Νίκλας Ελίασον και Ντέρεκ Κουτέσα.
Η απουσία των δύο ακραίων μεσοεπιθετικών σε συνδυασμό με την επιστροφή του Περέιρα και την διαφαινόμενη επάνοδο του Ζίνι, ίσως ωθήσουν τον Μάρκο Νίκολιτς να σκεφτεί ξανά το σχέδιο με τον ρόμβο. Όχι απαραίτητα από την αρχή ενός αγώνα αλλά κατά τη διάρκεια του αγώνα εφόσον κριθεί αναγκαίο, καθώς ο Σέρβος τεχνικός είναι αρκετά παρεμβατικός στο παιχνίδι της ομάδας κατά τη διάρκεια των αγώνων.
Οι απουσίες αυτές δεν αλλάζουν το πλάνο για τον Δημήτρη Καλοσκάμη που έχει όλα τα φόντα για να βοηθήσει τους κιτρινόμαυρους και σε αυτό το σχέδιο, από άλλη θέση φυσικά αφού οι ακραίοι επιθετικοί λείπουν στον ρόμβο.
Πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί ο Καλοσκάμης σε αυτή τη διάταξη
Ο ρόμβος στον άξονα μοιάζει αρκετά με διαμάντι με ένα “εξάρι” δύο εσωτερικούς μέσους “οκτάρια” και έναν στην κορυφή του ρόμβου. Ο Δημήτρης Καλοσκάμης κατά κύριο λόγο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην κορυφή του “διαμαντιού”.
Σε αυτή τη θέση ο 20χρονος μεσοεπιθετικός έκανε το ξεπέταγμά του σε Παναθηναϊκό και Ατρόμητο, ενώ ουσιαστικά αυτό τον ρόλο είχε και στο παιχνίδι με την Κηφισιά στο Περιστέρι εναλάσσοντας ρόλους με τον Ζοάο Μάριο.
Υπό προϋποθέσεις μπορεί να προσφέρει λύσεις και στο δίδυμο της κορυφής, στον ρόλο του πιο περιφερειακού επιθετικού, όμως δύσκολα θα τον δούμε εκεί. Με την επάνοδο του Ζίνι ο Μάρκο Νίκολιτς θα έχει πλέον διαθέσιμους τρεις επιθετικούς.
Ο Σέρβος τεχνικός θα ήθελε να δει την ΑΕΚ με δύο καθαρόαιμους φορ. Το είδαμε πολύ συχνά το δίδυμο Γιόβιτς – Πιερό κατά τη διάρκεια των αγώνων όταν η ΑΕΚ κυνηγούσε στο σκορ, επειδή όμως δεν υπήρχε διαθέσιμη εναλλακτική λύση δεν ξεκινούσαν μαζί. Με τον Ζίνι αλλάζουν τα δεδομένα, επομένως θα έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε πώς θα συνεργαστεί μαζί με τον Λούκα Γιόβιτς.
Ως προς τον Καλοσκάμη η χρησιμοποίηση του σε αυτή τη θέση που μπορεί να αποδώσει καλύτερα έχει κι αυτή το ενδιαφέρον της. Ο 20χρονος απέδωσε εξαιρετικά στα άκρα της επίθεσης, ακόμα και στα αριστερά παίζοντας με ανάποδο πόδι. Υπενθυμίζεται ότι ο Καλοσκάμης υπολογίζεται μόνο για τα παιχνίδια των εγχώριων διοργανώσεων, καθώς έμεινε εκτός λίστας του Conference League.