FOOTBALL ANALYSIS

ΑΕΚ: Ο ιπτάμενος Γκατσίνοβιτς με ανεπανάληπτο ρεκόρ στις ντρίμπλες απογειώνει την Ένωση

Ο Μίγιατ Γκατσίνοβιτς πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Αστέρα
Ο Μίγιατ Γκατσίνοβιτς πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον Αστέρα INTIME SPORTS

Ο Ηλίας Καλλονάς γράφει για την σπουδαία εμφάνιση του Μίγιατ Γκατσίνοβιτς με τον Αστέρα, ο οποίος έκανε ένα ασύλληπτο ρεκόρ στις ντρίμπλες και κάνει ξανά τη διαφορά για την Ένωση στη μάχη του πρωταθλήματος.

Η ΑΕΚ άφησε πίσω την ήττα από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας 2-0 του Αστέρα στην OPAP Arena για τη 24η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Οι "κιτρινόμαυροι" αγωνίστηκαν απ' το 4ο λεπτό με παίκτη περισσότερο εξαιτίας της αποβολής του Μίκαελ Γκαρντάβσκι και μετέτρεψαν την περιοχή των Αρκάδων σε... βομβαρδισμένο τοπίο, έχοντας 37 τελικές με "αξία" 3.7 xGoals.

ΑΕΚ: Ο ιπτάμενος Γκατσίνοβιτς με ανεπανάληπτο ρεκόρ στις ντρίμπλες απογειώνει την Ένωση
SPORT24

Στον αντίποδα, η ομάδα του Άκη Μάντζιου ολοκλήρωσε τον αγώνα χωρίς τελική προσπάθεια, με την Ένωση να έχει τον ολοκληρωτικό έλεγχο της αναμέτρησης.

Η επιστροφή στις νίκες συνδυάστηκε και με την επιστροφή του Μίγιατ Γκατσίνοβιτς στην αρχική ενδεκάδα για πρώτη φορά μετά απ' το τον τραυματισμό του που τον άφησε εκτός δράσης για περίπου 1,5 μήνα.

MVP της ΑΕΚ με τρομερές επιδόσεις

Κι η αλήθεια είναι πως η εικόνα του Σέρβου μεσοεπιθετικού κόντρα στον Αστέρα επιβεβαίωσε πόσο σημαντικός και καταλυτικός είναι στα πλάνα του Ματίας Αλμέιδα. Ο "Γκάτσι", όπως φαίνεται και στο γράφημα, αγωνίστηκε ως αριστερός εξτρέμ, αλλάζοντας διαρκώς θέσεις με τον Σέρχιο Αραούχο και βάζοντας τεράστια προβλήματα στους αμυντικούς του Αστέρα.

Δεν είναι μόνο το εξαιρετικό γκολ που σημείωσε, αλλά και η γενικότερη παρουσία του που τον αναδεικνύουν σε MVP του αγώνα, έστω κι αν ο Αστέρας είχε το αριθμητικό μειονέκτημα ουσιαστικά απ' την αρχή του ματς. Μάλιστα, ο Σέρβος προχώρησε σε μία σειρά εντυπωσιακών επιδόσεων που αποτελούν και ρεκόρ για το φετινό πρωτάθλημα.

Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Γκατσίνοβιτς απέναντι στον Αστέρα
Οι ενέργειες και οι επιδόσεις του Γκατσίνοβιτς απέναντι στον Αστέρα SPORT24/STATS PERFORM

Ο Γκατσίνοβιτς, λοιπόν, ήταν πρώτος σε τελικές (7) μαζί με τον Αραούχο, πρώτος σε key passes (6), ενώ είχε και τις περισσότερες επιτυχημένες πάσες στην επίθεση (19/22). Παράλληλα, είχε και 11 κερδισμένες μονομαχίες, 2/2 τάκλιν, ενώ ήταν και δεύτερος σε ανακτήσεις κατοχής (8) πίσω από τους Ντομαγκόι Βίντα και Ορμπελίν Πινέδα που είχαν 9.

Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό νούμερο ήταν οι 8/8(!) επιτυχημένες ντρίμπλες που αποτελούν την κορυφαία επίδοση στο φετινό πρωτάθλημα και την 3η καλύτερη απ' το 2019, όταν κι άρχισε η Opta Stats Perform να καλύπτει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Με τη διαφορά, βέβαια, ότι ο Γιάννης Φετφατζίδης τη σεζόν 2019/20 είχε 10/12 και 9/10 επιτυχημένες ντρίμπλες με τον Άρη και όχι 100% επιτυχία όπως ο Σέρβος.

Ο Σέρβος ανεβάζει την ΑΕΚ μαζί με τον Ελίασον

Το πολύ θετικό για τον Αλμέιδα και κατ' επέκταση για την ΑΕΚ είναι πως ο Γκατσίνοβιτς γίνεται ξανά σημαντικός και καθοριστικός στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν. Και το ακόμη πιο σπουδαίο για την Ένωση είναι πως... έρχεται και ο Ελίασον, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή και άλλαξε ξανά όλη την εικόνα των "κιτρινόμαυρων" προς το καλύτερο.

Είναι εμφανές πως η ΑΕΚ δεν έχει τη δυνατότητα να αφήνει πλέον στον πάγκο της τα πιο δυνατά όπλα της. Ειδικά τώρα που ο τραυματισμός του Λιβάι Γκαρσία τον έθεσε νοκ άουτ για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες. Ο Γκατσίνοβιτς, πάντως, είναι δίχως αμφιβολία ένας εκ των βασικών x-factor της φετινής εξαιρετικής πορείας της Ένωσης.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ