ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο γρίφος της ενδεκάδας και οι πέντε επικρατέστεροι για το βασικό σχήμα στον τελικό Κυπέλλου

ΑΕΚ: Ο γρίφος της ενδεκάδας και οι πέντε επικρατέστεροι για το βασικό σχήμα στον τελικό Κυπέλλου
Ο Στίβεν Τσούμπερ πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε INTIME

Η ΑΕΚ θέλει να σφραγίσει τη σεζόν με την κατάκτηση του τρίτου νταμπλ της ιστορίας της απέναντι στον ΠΑΟΚ και έτσι ο Ματίας Αλμέιδα να μείνει στην ιστορία της Ένωσης από την πρώτη του σεζόν στον πάγκο της ομάδας. Οι σκέψεις του Αργεντινού κόουτς για την ενδεκάδα, αυτοί που έχουν το προβάδισμα και το "πάντρεμα" ενδεκάδας πρωταθλήματος και Κυπέλλου.

Η ΑΕΚ θέλει να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τη χρονιά με την Κυπέλλου Ελλάδας Novibet προκειμένου να κατακτήσει το τρίτο νταμπλ της ιστορίας της και το πρώτο μετά από 45 χρόνια. Αντίπαλός της ο ΠΑΟΚ (24/05, 20:30, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24), που έχει αποδειχθεί κακός δαίμονας στον θεσμό.

Ο Ματίας Αλμέιδα επιθυμεί από τους παίκτες του να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό το ματς και να μην έχουν αντίστοιχη χαλάρωση με αυτή που είχε η Ένωση το 2018 και γι' αυτό το λόγο αποφάσισε να μαζευτεί όλη η ομάδα στο ξενοδοχείο από τη Δευτέρα.

Ο Αργεντινός κόουτς υπολογίζει κανονικά σε όλους τους ποδοσφαιριστές του, εκτός από τον Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος θα παραμείνει στα πιτς για μεγάλο διάστημα, λόγω του σοβαρού τραυματισμού που υπέστη. Ο αρχηγός της Ένωσης είναι σε φάση αποκατάστασης και τρέχει για την επιστροφή του.

Οι παίκτες της ΑΕΚ πρέπει να μπουν 100% συγκεντρωμένοι και σοβαροί και σε αυτό το πλαίσιο "στάθηκε" αρκετά και ο Αλμέιδα που θέλει οπωσδήποτε οι παίκτες του να τα δείξουν την καλή τους αγωνιστική εικόνα με το ασφυχτικό pressing ψηλά στο γήπεδο.

Μπροστά της φυσικά εκτός από την πρόκληση του να κατακτήσει το νταμπλ, έχει και την πρόκληση να βάλει τέλος στην κακή παράδοση που έχει κόντρα στον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο Ελλάδας Novibet τα τελευταία χρόνια. Δεν είναι μόνο οι τρεις διαδοχικοί τελικοί, αλλά και οι αποκλεισμοί τις δύο προηγούμενες χρονιές. Στα ημιτελικά το 2021 και στα προημιτελικά πέρυσι.

Φέτος πάντως η ομάδα του Αλμέιδα κατάφερε και ξεπέρασε όλα τα "ταμπού" της τετραετίας, έδειξε μια πολύ εικόνα και στα τέσσερα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ και είναι ικανή να το κάνει και πέμπτη ομάδα.

Οι σκέψεις του για την ενδεκάδα

Μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα κάνει ο "Πελάδο" ως προς την ενδεκάδα. Αν θα επιλέξει ξανά την "ενδεκάδα Κυπέλλου", κάτι που έκανε και στα ματς με τον Ολυμπιακό και δικαιώθηκε ή θα χρησιμοποιήσει τις επιλογές που είχε στο πρωτάθλημα.

Αυτή τη στιγμή ως πιο πιθανό σενάριο φαντάζει μια μίξη των δύο ομάδων. Ο ίδιος πάντως στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού δεν έκρυψε τη σκέψη περί έκπληξης.

Ο Αργεντινός κόουτς έχει δοκιμάσει αρκετά όλες αυτές τις μέρες, ως προς τα πρόσωπα της ενδεκάδας, καθώς το σχήμα αλλά και η στρατηγική δεν θα αλλάξει. Υπάρχουν κάποιοι ποδοσφαιριστές που εμφανίζονται να έχουν πιο σίγουρη τη θέση τους στην ενδεκάδα.

Ο Λάζαρος Ρότα αναμένεται να είναι κανονικά στο δεξί άκρο της άμυνας, καθώς ο Σιντιμπέ δεν έχει ρυθμό για να μπορέσει να σταθεί στον τελικό. Την ίδια στιγμή το δίδυμο της κορυφής αναμένεται να συνθέσουν οι Τσούμπερ και Γκαρσία, ενώ βασικοί αναμένεται να είναι και οι Πινέδα και Άμραμπατ.

Από εκεί και πέρα, κάτω από τα δοκάρια προβάδισμα έχει ο Στάνκοβιτς. Στα παιχνίδια Κυπέλλου ο Αλμέιδα χρησιμοποιούσε κατά κύριο λόγο τους Τζαβέλλα - Μήτογλου κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί και στον τελικό, ενώ στο αριστερά ο Μοχαμάντι ενδέχεται να εκτοπίσει τον Χατζισαφί.

Στον άξονα μέχρι πρότινος χρησιμοποιούταν οι Γαλανόπουλος - Μάνταλος, ωστόσο με την παρουσία του Πινέδα αυτό το δίδυμο θα σπάσει, εκτός αν επιλεγεί. Στα δύο άκρα προβάδισμα έχουν οι Άμραμπατ και Γκατσίνοβιτς και στην κορυφή οι Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ