FOOTBALL ANALYSIS

ΑΕΚ: Ο Γκαρσία είναι "καυτός" και πάει φουριόζος στο ματς της χρονιάς με τον Παναθηναϊκό

Ο Λιβάι Γκαρσία
Ο Λιβάι Γκαρσία INTIME SPORTS

Ο Λιβάι Γκαρσία είχε ταιριάξει αρμονικά με τον Σέρχιο Αραούχο, έχοντας τους δικούς τους αυτοματισμούς στην κιτρινόμαυρη επίθεση, ωστόσο η απώλεια του αρχηγού της ΑΕΚ δεν επηρέασε καθόλου τον 25χρονο φορ, ο οποίος πηγαίνει "καυτός" στο ματς της χρονιάς στη Λεωφόρο.

Η ΑΕΚ επέστρεψε φουριόζα τη δουλειά της από τη διακοπή λόγω Πάσχα, καθώς έκανε τη δουλειά της και με το παραπάνω απέναντι στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Κόντρα στους ερυθρόλευκους κυριάρχησε απόλυτα στο γήπεδο και πήρε ένα επιβλητικό διπλό, αλλά και τη "δικαιοσύνη" για τις εμφανίσεις της στο Φάληρο, στις οποίες δεν πήρε ποτέ νίκη, παρά μόνο μια πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet.

Στο ντέρμπι των δικεφάλων που ακολούθησε, η Ένωση εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε από το 10' λόγω της αποβολής του Κάργα και σκόρπισε τους ασπρόμαυρους με τεσσάρα σε μια καυτή OPAP Arena.

Ο Λιβάι είναι ο μόνος ποδοσφαιριστής που βρήκε δίχτυα και στα δύο τελευταία ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ (στα οποία η Ένωση πέτυχε επτά γκολ και σε γενικές γραμμές είχε μια πάρα πολύ καλή εικόνα) και πηγαίνει καυτός πριν από τον τελικό των τελικών. Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, που ενδέχεται να καθορίσει και την τελική μάχη για τον τίτλο.

Η στοίχιση στον άξονα και ο Γκαρσία που χτύπησε όταν του δόθηκε η ευκαιρία

Η στρατηγική της ΑΕΚ δεν άλλαξε, καθώς η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πορεύθηκε με την ίδια φιλοσοφία που έχει από την αρχή της σεζόν. Ο Γκαρσία (7) ξεχωρίζει στην κορυφή, έχοντας απόσταση από τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, με τους Γκατσίνοβιτς (8) και Άμραμπατ (5) να παίζουν στις δύο πτέρυγες.

Ο Τσούμπερ (10) βλέπουμε κινήθηκε διαφορετικά σε σχέση με τον Αραούχο. Ο αρχηγός της Ένωσης κινούνταν κατά κύριο λόγο προς τα αριστερά (μαζί με τον Γκατσίνοβιτς). Αντίθετα ο Ελβετός κινήθηκε στον άξονα και βλέπουμε από πίσω του σε.... στοίχιση τον Πινέδα (13) και τον Γιόνσον (6).

Στο γράφημα της Opta/Stats Perform μπορείτε να δείτε τον χώρο δράσης και τον δίκτυο μεταβιβάσεων των ποδοσφαιριστών της Ένωσης κόντρα στους ερυθρόλευκους.

ΑΕΚ: Ο Γκαρσία είναι "καυτός" και πάει φουριόζος στο ματς της χρονιάς με τον Παναθηναϊκό
Το δίκτυο μεταβιβάσεων της ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ SPORT24

Ο Λιβάι Γκαρσία κινήθηκε πιο απομονωμένα και κατά κύριο λόγο στην περιοχή του ΠΑΟΚ ή γύρω από αυτή και παρότι δεν πραγματοποίησε μια από τις πιο μεστές εμφανίσεις του μπόρεσε να προσθέσει ένα ακόμα γκολ και να φτάσει τα 14 στη Stoiximan Super League και τρία στα playoffs σε πέντε ματς.

Συνολικά στο παιχνίδι είχε 18 ενέργειες με την μπάλα στα πόδια και οι πέντε εξ αυτών έγιναν μέσα στην περιοχή του Ντόμινικ Κοτάρσκι.

ΑΕΚ: Ο Γκαρσία είναι "καυτός" και πάει φουριόζος στο ματς της χρονιάς με τον Παναθηναϊκό
SPORT24

Μέσα σε αυτές τις πέντε ενέργειες στην περιοχή δεν βρίσκεται το γκολ που σημείωσε. Ο 25χρονος φορ εκτέλεσε από το ημικύκλιο της περιοχής, όταν του στρώθηκε από την κακή απομάκρυνση των αμυντικών του ΠΑΟΚ. Εκτέλεσε με τη μια και δεν άφησε την ευκαιρία να του ξεφύγει.

Η πρώτη τελική που επιχείρησε με το κεφάλι του ήταν μέσα από την περιοχή στο 17', έπειτα από σέντρα του Πινέδα από τα δεξιά. Οι δύο τελικές του προσπάθειες είχαν "αξία" 0.2xGoals. Μέσα σε αυτά πρόσθεσε στην εμφάνισή του και μια τελική πάσα που μοίρασε σε συμπαίκτη του.

Στο ματς της χρονιάς πάει "φουριόζος", η σύνδεση με τον Τσούμπερ καλύπτει το κενό του Αραούχο

Ο Λιβάι Γκαρσία πηγαίνει με φόρα από τα δύο τελευταία ματς που σκόραρε δύο γκολ (έστω και αν στο Γεώργιος Καραϊσκάκης σκόραρε από την άσπρη βούλα). Ο 25χρονος φορ πέρασε μια περίοδο αφλογιστίας μετά τη θλάση που υπέστη, σταδιακά βρήκε τον ρυθμό του και τώρα βρήκε και τη "σύνδεση" με το γκολ.

Το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό ενόψει του κρίσιμου ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ένα παιχνίδι στο οποίο η Ένωση με νίκη θα έχει κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για τον τίτλο, παρότι απομένουν τρία παιχνίδια για τη λήξη των playoffs.

Την ίδια στιγμή η παρουσία του, όπως και του Στίβεν Τσούμπερ, περιορίζουν την αίσθηση απουσίας του Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος εκτός από μια ηγετική φυσιογνωμία στο γήπεδο, ήταν η αρχή και το τέλος της ΑΕΚ και έκανε τα πάντα με και χωρίς την μπάλα.

Ο Ελβετός με τα δικά του χαρακτηριστικά (που διαφέρουν από αυτά του Αραούχο) και παίζοντας στον άξονα, μαζί με τον Πινέδα που "επέστρεψε" σε αυτή τη θέση, συμβάλλουν στην πίεση ψηλά και σε όσο το δυνατόν πιο υψηλό τέμπο γίνεται στον αντίπαλο.

Άλλωστε το πρώτο και το τρίτο γκολ (ειδικά το τέρμα του Τσούμπερ που ο Γιόνσον έκλεψε την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή) ήταν "καρπός" αυτής της φιλοσοφίας. Πρώτο βιολί ήταν ο Αραούχο, ο οποίος δεν είναι πια διαθέσιμος και η επιστροφή του αργεί. Στα πρώτα δύο ματς χωρίς αυτόν η Ένωση έδειξε ότι μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό το κομμάτι χωρίς τον αρχηγό της. Μένει να φανεί αν θα συνεχίσει έτσι.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ