ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Γεράσιμος Μήτογλου θέλει να μοιάσει στον Ντίνο

Ο Ντίνος Μήτογλου στην προετοιμασία της ΑΕΚ
Ο Ντίνος Μήτογλου στην προετοιμασία της ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Γεράσιμος Μήτογλου περνάει μία-μία τις πίστες για την παραμονή του στην ΑΕΚ. Αρχικά στο Βόλο, ακολούθως στην Ολλανδία και με επιθυμία να κάνει επιτυχημένη καριέρα όπως ο (μπασκετικός) αδερφός του.

Αναμφίβολα, το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ από τον Βόλο, ο Γεράσιμος Μήτογλου, δεν είναι εξίσου διάσημος και ξεχωριστός (αυτό βέβαια θα φανεί στη συνέχεια) όσο στην παρούσα φάση ο αδερφός του Ντίνος, ο οποίος διέπρεψε με τη φανέλα του μπασκετικού Παναθηναϊκού, ετοιμάζεται για την Αρμάνι Μιλάνο και είναι βασικό γρανάζι της Εθνικής. Ωστόσο και ο νεαρός στόπερ έχει βάλει σκοπό και στόχο να τα καταφέρει εξίσου καλά!

Ο 21χρονος Γεράσιμος Μήτογλου εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη σκηνή της Α' Εθνικής τη σεζόν 2019-20, ''γράφοντας'' 4 συμμετοχές. Ήταν αρκετές για να του δώσουν θέση βασικού στο Βόλο τη χρονιά που ολοκληρώθηκε, στη διάρκεια της οποίας αγωνίστηκε συνολικά σε 26 ματς πρωταθλήματος και Κυπέλλου, σημειώνοντας 3 γκολ. Παιχνίδια τα οποία με τη σειρά τους ήταν επίσης αρκετά για να μπει στο στόχαστρο της ΑΕΚ, η οποία και προχώρησε στην αγορά του.

Η αλήθεια είναι ότι το αρχικό σκεπτικό της απόκτησής του, ήταν να παραμείνει ως δανεικός στην ομάδα της Θεσσαλίας προκειμένου να πάρει ακόμα μία γεμάτη σεζόν στα πόδια του και να ενταχθεί στην ΑΕΚ περισσότερο έτοιμος και έμπειρος. Άλλωστε η ΑΕΚ είχε από τον περασμένο Γενάρη προχωρήσει την υπόθεση του Δημήτρη Γούτα, την οποία εν τέλει επέλεξε να μην ενεργοποιήσει, καθώς όπως είχε αποκαλύψει το SPORT24, ο Μήτογλου ήταν ένας βασικός λόγος για να συμβεί αυτό.

Το τουμπάρισμα της κατάστασης και ο ρόλος του Μιλόγεβιτς

Σύμφωνα λοιπόν με το αρχικό πλάνο -ή τέλος πάντων την πρώτη σκέψη που εντός ομάδας υπήρχε όταν αποφασίστηκε να προχωρήσει στην αγορά του- δεν είχε καν αποφασιστεί το αν θα μετέβαινε στο Πήλιο, αφού πιο δυνατή ήταν η άποψη της παραμονής του στο Βόλο. Ωστόσο ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο οποίο έλαβε και τις τελικές αποφάσεις για το ποιοι θα λάβουν στο πρώτο στάδιο προετοιμασίας της ομάδας στην Πορταριά, ζήτησε να τον έχει μαζί του.

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες μας, έχοντας παρακολουθήσει παιχνίδια του Μήτογλου με τη φανέλα του Βόλου, ο Σέρβος τεχνικός διέκρινε προσόντα που του άρεσαν πολύ, όπως η ταχύτητα, το δυνατό άλμα και η προσπάθεια-ικανότητα να βγαίνει πρώτος στη μπάλα μαρκάροντας τον αντίπαλο φορ. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν "τρελάθηκε" με την περίπτωση του Γούτα, έδωσαν στον Γεράσιμο το εισιτήριο για το -τρόπον τινά- καμπ στην Πορταριά.

Δεδομένα είναι ακόμα άγουρος, εξυπακούεται ότι απαιτείται δουλειά και βελτίωση, όμως και στο Βόλο έδειξε στον προπονητή τα στοιχεία που εξ αρχής είχε διακρίνει όταν αποφάσισε να τον παρακολουθήσει δια ζώσης, ώστε να διαπιστώσει αν είναι από τώρα έτοιμος και ικανός να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της ΑΕΚ. Αυτό ασφαλώς δεν συνεπάγεται ότι ο Μήτογλου έχει από τώρα θέση εξασφαλισμένη στο ρόστερ της ερχόμενης σεζόν. Ωστόσο βήμα-βήμα, κερδίζει πόντους.

Αρχικώς μπήκε στην αποστολή για το Βόλο και εκεί εξασφάλσε τη συμμετοχή του σε αυτή που την ερχόμενη Κυριακή (27/6) θα μεταβεί στην Ολλανδία για το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας. Αν το καταφέρει και εκεί, τότε ναι, ο δρόμος για την παραμονή του στο ρόστερ της επόμενης σεζόν, θα είναι ορθάνοιχτος.

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ