ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο φόβος και η απειλή του κορονοϊού ενόψει Ολλανδίας

Ο Ματίας Αλμέιδα στην πρώτη συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της ΑΕΚ
Ο Ματίας Αλμέιδα στην πρώτη συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της ΑΕΚ EUROKINISSI

Δύο παίκτες της ΑΕΚ είναι θετικοί στον covid-19 κι εύλογα δημιουργείται ανησυχία στους κόλπους της ομάδας ενόψει της αναχώρησης για την Ολλανδία και το βασικό στάδιο προετοιμασίας. Όσον αφορά στις μεταγραφικές εξελίξεις, εντατική προσπάθεια καταβάλλεται τα τελευταία 24ωρα για την απόκτηση τουλάχιστον ενός κεντρικού αμυντικού.

Δύο ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ εντοπίστηκαν θετικοί σε μοριακό έλεγχο που διενεργήθηκε στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων. Ασφαλώς, ως είθισται στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, τα ονόματά τους δεν έγιναν γνωστά, ενώ ακολουθείται το πρωτόκολλο απομόνωσής τους, έως την ημέρα που θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στις προπονήσεις.

Ο μεγάλος φόβος των ανθρώπων της ομάδας, σχετίζεται με τις όποιες πιθανότητες διασποράς υπάρχουν εντός των τειχών, καθώς ενδεχόμενη εξάπλωση και περισσότερα κρούσματα θα δημιουργήσουν προβλήματα ενόψει της αναχώρησης της ομάδας για την Ολλανδία, την ερχόμενη Τρίτη, 12/7.

Οι μέρες είναι πολύ λίγες για να υπάρξει το απαιτούμενο διάστημα 'απελευθέρωσης' από τα δεσμά της καραντίνας και είναι εύλογο να προκύπτει αγωνία ενόψει κάθε νέου ελέγχου, όσο πλησιάζουμε προς την ημέρα αναχώρησης της ομάδας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της στο Άλκμααρ.

Στόχος η άμεση απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού

Όσον αφορά στις μεταγραφικές εξελίξεις, εντατική προσπάθεια καταβάλλεται τα τελευταία 24ωρα για την απόκτηση τουλάχιστον ενός κεντρικού αμυντικού, ώστε αυτός να βρίσκεται από την πρώτη μέρα στη δουλειά που θα ξεκινήσει στην Ολλανδία. Στην ΑΕΚ υπάρχει αισιοδοξία ότι μέσα στο Σαββατοκύριακο θα τελειώσουν θετικά τουλάχιστον τη μία από τις δύο υποθέσεις που προσπαθούν να φέρουν εις πέρας.

Για τη δεύτερη δεν θα βιαστούν, καθώς είναι πολύ δύσκολο να πετύχουν το δύο στα δύο έως την ερχόμενη Τρίτη. Ο εφικτός στόχος λοιπόν σε αυτή τη φάση, είναι να αποκτηθεί ο ένας εκ των δύο βασικών στόπερ της επόμενης σεζόν και ο δεύτερος να προστεθεί στο ρόστερ κατά τη διάρκεια της παραμονής της ομάδας στην Ολλανδία.

Η αμυντική γραμμή είναι γενικότερα ένας γρίφος για τον προπονητή. Ασφαλώς στην παρούσα φάση η προτεραιότητα δίνεται στην προσπάθεια απόκτησης των δύο κεντρικών αμυντικών που θα έρθουν για να γίνουν βασικοί, όμως οριστικές αποφάσεις δεν έχουν παρθεί και για τα άκρα της συγκεκριμένης γραμμής, ασχέτως με το γεγονός ότι όλοι οι πλάγιοι μπακ που ανήκουν στο ρόστερ της ΑΕΚ θα λάβουν κανονικά μέρος στην προετοιμασία της.

Εκεί όμως ο Αλμέιδα έχει ήδη κατά νου πως θα πρέπει να τσεκάρει διάφορα πράγματα για να διαπιστώσει. Πέραν των προσόντων ή των μειονεκτημάτων που χαρακτηρίζουν τους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, αν μπορούν να ταιριάξουν και με τη φιλοσοφία του. Για να το πούμε διαφορετικά αν μπορεί και εκείνος να προσαρμόσει τα θέλω του πάνω στις δικές τους αρετές και στα αδύνατα σημεία τους.

Δεν έχει στην παρούσα φάση σημασία να αναφερθούμε σε συγκεκριμένα ονόματα αλλά είναι δεδομένο πως οι ακραίοι αμυντικοί της ΑΕΚ θα δοκιμαστούν και θα κριθούν αυστηρά από τον Αργεντινό κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στην Ολλανδία.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ