FOOTBALL ANALYSIS

ΑΕΚ: Ο ασταμάτητος Λιβάι Γκαρσία έχει κάνει παιδότοπο την μεγάλη περιοχή των αντιπάλων

Ο Λιβάι Γκαρσία
Ο Λιβάι Γκαρσία EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ κατατρόπωσε τον Παναιτωλικό, με τον Λιβάι Γκαρσία να συνεχίζει σε... beast mode, πετυχαίνοντας ένα γκολ και μοιράζοντας μία ασίστ, σε μία εντυπωσιακή εμφάνιση. Ο Ηλίας Καλλονάς αναλύει τα κατορθώματα του 25χρονου επιθετικού.

Η ΑΕΚ ήταν σαρωτική απέναντι στον Παναιτωλικό, τον οποίο διέλυσε με 4-1 για την 18η αγωνιστική της Super League. Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα πραγματοποίησαν μία εξαιρετική εμφάνιση και δεν επέτρεψαν σε κανένα σημείο του αγώνα στην ομάδα του Γιάννη Αναστασίου να αμφισβητήσει την υπεροχή τους.

Ο Γκαρσία ποδοπάτησε την περιοχή του Παναιτωλικού

Γι' ακόμη μία αναμέτρηση, δεν υπήρξε υστερήσας. Αντίθετα, αρκετοί παίκτες διεκδίκησαν με αξιώσεις το βραβείο του MVP. Μεταξύ αυτών ήταν δεδομένα ο Λιβάι Γκαρσία.

Ο 25χρονος επιθετικός συνεχίζει σε... beast mode, σημειώνοντας ένα εξαιρετικό γκολ και μοιράζοντας μία ασίστ στον Νόρντιν Άμραμπατ, ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Δείτε στο γράφημα της Opta τις επιδόσεις και τις ενέργειες του Λιβάι με την μπάλα απέναντι στον Παναιτωλικό.

Οι επιδόσεις και οι ενέργειες του Λιβάι Γκαρσία στο ΑΕΚ - Παναιτωλικός
Οι επιδόσεις και οι ενέργειες του Λιβάι Γκαρσία στο ΑΕΚ - Παναιτωλικός SPORT24/STATS PERFORM

Ο Γκαρσία είχε γκολ και ασίστ, όμως το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι το γεγονός πως ο φορ από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο είχε 14(!) ενέργειες μέσα στη μεγάλη περιοχή, αποτελώντας φόβο και τρόμο για τους αμυντικούς του Παναιτωλικού.

Κι όλα αυτά, μάλιστα, σε 72' συμμετοχής.

Η μεγάλη περιοχή είναι η παιδική χαρά του

Ο φετινός Γκαρσία είναι ασταμάτητος. Όχι γιατί μπορεί να βάλει γκολ σαν αυτό με το φοβερό άλμα ανάμεσα σε δύο παίκτες, όχι γιατί είναι στην πρώτη θέση των σκόρερ μαζί με τον Καρέλη.

Ο Λιβάι δεν σταματιέται γιατί έχει μετατρέψει την μεγάλη περιοχή στην παιδική του χαρά. Αυτοί είναι οι παίκτες με τις περισσότερες ενέργειες στην περιοχή ανά 90' στη φετινή Super League.

Οι παίκτες με τις περισσότερες ενέργειες στην περιοχή ανά 90' στη φετινή Super League
Οι παίκτες με τις περισσότερες ενέργειες στην περιοχή ανά 90' στη φετινή Super League

Ο Λιβάι δεν είναι μόνο πρώτος, αλλά έχει 8.8 ενέργειες ανά 90' την ώρα που κανένας άλλος παίκτης δεν έχει μέσο όρο πάνω από έξι ενέργειες στην περιοχή.

Η περιοχή είναι ο παιδότοπος του Γκαρσία κι αυτό βέβαια μπορεί να ειπωθεί συνολικά για τη φετινή ΑΕΚ του Αλμέιδα.

Οι ενέργειες των ομάδων στην αντίπαλη περιοχή στη φετινή Super League
Οι ενέργειες των ομάδων στην αντίπαλη περιοχή στη φετινή Super League

Η Ένωση έχει μέσο όρο τις 30(!) ενέργειες στην περιοχή των αντιπάλων της, την ώρα που καμία άλλη ομάδα του πρωταθλήματος δεν ξεπερνάει τις 25.

Πρώτος σε τελικές, δεύτερος πιο απειλητικός παίκτης

Γενικότερα, όπως έχουμε αναφέρει και σε παλαιότερα κείμενα, ο Γκαρσία λειτουργεί εξαιρετικά ως φορ, έχοντας 10 τέρματα (τα 2 με πέναλτι) σε 66 τελικές, με "αξία" 8.55 expected goals, το οποίο μεταφράζεται σε 0.09 xGoals ανά τελική.

Το σπουδαιότερο, βέβαια, για τον Αλμέιδα είναι το γεγονός ότι ο 25χρονος επιθετικός βρίσκει καλά σημεία εκτέλεσης. Σημεία που παραπέμπουν σε φορ κι όχι σε εξτρέμ, όπου ήταν μέχρι το περασμένο καλοκαίρι.

Τα Xgoals του Λιβάι Γκαρσία τη φετινή σεζόν
Τα Xgoals του Λιβάι Γκαρσία τη φετινή σεζόν SPORT24/STATS PERFORM

Ο Λιβάι είναι, μάλιστα, ο πρώτος σε τελικές προσπάθειες με 66 στο πρωτάθλημα (μία περισσότερη από τον συμπαίκτη του, Σέρχιο Αραούχο) και δεύτερος πιο απειλητικός παίκτης με 0.41 xGoals ανά 90', πίσω μόνο από τον Αντρέ Γκρέι που έχει 0.44. Επιπλέον, ο πλουραλισμός στον τρόπο εκτέλεσης "λύνει" τα χέρια του Αλμέιδα, αφού ο Γκαρσία μπορεί να σκοράρει με όλους τους τρόπους.

Παρακολουθήστε την Game Night:

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ