FOOTBALL ANALYSIS

ΑΕΚ: Ο Αραούχο έδειξε στην Τούμπα ότι εκτός από κασκαντέρ είναι και killer

Ο Σέρχιο Αραούχο πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στην Τούμπα
Ο Σέρχιο Αραούχο πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στην Τούμπα INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ έψαχνε το πρώτο μεγάλο διπλό που θα την έβαζε στις ράγες της κορυφής και το βρήκε στην Τούμπα, χάρη στο υπέροχο βολ πλανέ του Αραούχο, που έδειξε ότι εκτός από "χαμάλης" και "κασκαντέρ" είναι και πολύ καλός εκτελεστής.

Η ΑΕΚ πέτυχε ένα πολύ σημαντικό διπλό στην Τούμπα, επικρατώντας 1-0 του ΠΑΟΚ και σε συνδυασμό με τα άλλα δύο αποτελέσματα, έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου, αν και υπάρχουν άλλα οκτώ παιχνίδια για τα playoffs της Stoiximan Super League.

Ο Αλμέιδα παρέταξε την Ένωση κάνοντας μόλις τρεις αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όλες τους στην αμυντική γραμμή. Στην κορυφή διατηρήθηκε το δίδυμο του Αραούχο με τον Πινέδα, όπως και στα ντέρμπι με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η επιμονή του Αργεντινού κόουτς της ΑΕΚ επιβεβαιώθηκε και ο "Τσίνο" με ένα εκπληκτικό βολ πλανέ πέτυχε το γκολ που έκρινε το ντέρμπι για την Ένωση.

Σε αυτό το παιχνίδι όμως ο αρχηγός της ΑΕΚ έδειξε ότι μπορεί να αναλάβει τον ρόλο του "φουνταριστού" εκτός από αυτόν του περιφερειακού που κινείται αρκετά έξω από την περιοχή προς τα αριστερά, συνεισφέρει τα μέγιστα στην επίθεση με υψηλή ένταση που θέλει ο Αλμέιδα και είναι από τους πιο "δραστήριους" στην επιθετική ανάπτυξη της ΑΕΚ.

Ήταν ο πρώτος της κιτρινόμαυρης γραμμής και χρειάστηκε δύο τελικές για να σκοράρει

Ο Σέρχιο Αραούχο όταν αγωνιζόταν μαζί με τον Λιβάι Γκαρσία στην κορυφή έπαιζε πιο χαμηλά στον αγωνιστικό χώρο και προς τα αριστερά. Κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν αυτός που ήταν πιο ψηλά στο γήπεδο (11) ως ο κεντρικός επιθετικός, με τον Πινέδα (13) να είναι έστω και ελαφρώς πιο πίσω του.

ΑΕΚ: Ο Αραούχο έδειξε στην Τούμπα ότι εκτός από κασκαντέρ είναι και killer
Το δίκτυο μεταβιβάσεων της ΑΕΚ SPORT24

Ο Αργεντινός φορ είχε συνολικά 25 ενέργειες στο ντέρμπι των Δικεφάλων και παρότι ήταν ο "φορ" της Ένωσης, είχε μόλις δύο ενέργειες στην περιοχή του Κοτάρσκι.

Παράλληλα είχε συνολικά 19 πάσες εκ των οποίων οι 15 ήταν επιτυχημένες. Σχεδόν οι μισές του ήταν στην επίθεση, καθώς επιχείρησε 6/9 πετυχημένες πάσες στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Την ίδια στιγμή μονομάχησε αρκετά με τους αμυνόμενους του ΠΑΟΚ, έχοντας 4/8 μονομαχίες. Μάλιστα είχε την ίδια αναλογία μονομαχιών σε αέρα και χορτάρι (2/4 κερδισμένες σε κάθε κατηγορία).

ΑΕΚ: Ο Αραούχο έδειξε στην Τούμπα ότι εκτός από κασκαντέρ είναι και killer
Οι ενέργειες του Αραούχο στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ SPORT24

Ο 31χρονος φορ συνηθίζει να δοκιμάζει αρκετά το πόδι του και να επιχειρεί αρκετές τελικές προσπάθειες, όμως στην Τούμπα χρειάστηκε μόλις δύο για να μπορέσει να σκοράρει.

Στην καλύτερη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε, η οποία ήταν η πιο απειλητική της Ένωσης (0.22 xGoals) έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με αυτό υπέροχο τελείωμα. Οι δύο τελικές προσπάθειές του είχαν "αξία" 0.27xGoals.

Η απουσία του Λιβάι τον ανάγκασε να επιστρέψει στη "φυσική" θέση του και με τον ΠΑΟΚ δικαιώθηκε

Ο Λιβάι Γκαρσία έμεινε στα πιτς λόγω της θλάσης που υπέστη στον δεξιό του προσαγωγό κόντρα στον Αστέρα και με εξαίρεση το ματς με τον Ολυμπιακό που πέρασε ως αλλαγή, απουσίασε από όλα τα παιχνίδια. Ο Τσούμπερ έδειξε ότι μπορεί να καλύψει το κενό του κόντρα στους πιο "αδύναμους" ΟΦΗ και Ατρόμητο, όμως στα ντέρμπι δεν πήρε φανέλα βασικού.

Ο Αραούχο έχει συνεισφέρει σε πολλά πράγματα τη φετινή σεζόν, όχι όμως τόσο στο σκοράρισμα στον βαθμό που ο ίδιος θα μπορούσε και θα ήθελε. Κόντρα στον ΠΑΟΚ όμως επιβεβαίωσε τη "φήμη" που έχει ότι πετυχαίνει πανέμορφα γκολ που δείχνουν την κλάση που διαθέτει σαν ποδοσφαιριστής και μάλιστα σε ντέρμπι.

Εν αναμονή της πλήρης επανόδου του Λιβάι Γκαρσία, ο Αραούχο έδειξε ότι σε αυτό το κομμάτι της σεζόν μπορεί να προσφέρει λύσεις στο σκοράρισμα.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ