ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Αμπελάρδο είναι πιο προσιτός απ' ότι το 2019

Ο Αμπελάρδο Φερνάντεθ ως προπονητής της Εσπανιόλ
Ο Αμπελάρδο Φερνάντεθ ως προπονητής της Εσπανιόλ @ 2022 JOAN MONFORT / AP IMAGES

Ο Ισπανός τεχνικός Αμπελάρδο, είναι ένας από εκείνους που είχαν απασχολήσει την ΑΕΚ στο παρελθόν και ίσως αυτό συμβεί ξανά, καθώς είναι εντός της λίστας ενδιαφέροντος.

Το Νοέμβριο του 2019, σε περίοδο που η ΑΕΚ βρισκόταν ξανά σε δύσκολη φάση έχοντας νωρίτερα απολύσει τον Μιγκέλ Καρντόσο και αποφασίσει να αντικαταστήσει τον 'υπηρεσιακό' Νίκο Κωστένογλου, ο Ισπανός προπονητής Αμπελάρδο ήταν ένας από εκείνους που προσέγγισε. Πριν οδηγηθεί στην επιλογή του Μάσιμο Καρέρα και δεχθεί αρνητική απάντηση από το Ρώσο Λεονίντ Σλούτσκι, η 'Ένωση' είχε επιχειρήσει να φτάσει σε συμφωνία με τον άλλοτε σημαντικό παίκτη της Μπαρτσελόνα.

Τότε, υπήρχε αφενός μεγάλη απόσταση στο οικονομικό -η ΑΕΚ έδινε 400.000 ευρώ και ο Αμπελάρδο ζητούσε τα διπλάσια-, αφετέρου ο ίδιος ο προπονητής δεν ''ψηνόταν'' ιδιαίτερα για να έρθει στην Ελλάδα. Ασφαλώς, αν το χρήμα "μιλούσε", θα έκανε και τη διαφορά στην ιστορία. Από τη στιγμή που αυτό 'σιώπησε', ο Ισπανός δεν μπήκε σε διαδικασία περαιτέρω συζήτησης. Άλλωστε ήταν μια περίοδος που προσπαθούσε να καρπωθεί τα οφέλη της καλής πορείας του με την Αλαβές, στην οποία εργάστηκε για 1,5 έτος.

Εδώ και περίπου έναν χρόνο, συγκεκριμένα από τον Απρίλιο του 2021, ο 51χρονος προπονητής είναι άνεργος. Αρνούμενος την πρόταση της Ένωσης, βρήκε εκείνο που τότε επιθυμούσε στην αγκαλιά της Εσπανιόλ. Ένα βήμα παραπάνω στην προπονητική καριέρα του, το οποίο όμως δεν συνοδεύτηκε από καλά αποτελέσματα.

Άντεξε μόλις έξι μήνες στον πάγκο της και επέστρεψε στην Αλαβές το Γενάρη του 2021, με την ομάδα στην οποία πήγε τόσο καλά στο παρελθόν, να βρίσκεται σε πολύ άσχημο μονοπάτι. Με νύχια και με δόντια, τη διατήρησε στη La Liga, όμως οι προσδοκίες ήταν μεγαλύτερες. Στο τέλος της σεζόν αποχώρησε κι έκτοτε κυκλοφορεί ελεύθερος.

Ο Αμπελάρδο είχε απασχολήσει πολύ την ΑΕΚ εκείνο το διάστημα που μπήκε στη διαδικασία να ψάξει αν θα υπήρχε πρόσφορο έδαφος για συνεργασία. Είναι και τώρα μια περίπτωση που παραμένει στη σκέψη του Δημήτρη Μελισσανίδη ο οποίος τότε είχε ενθουσιαστεί με την προοπτική.

Σίγουρα και οι προϋποθέσεις είναι καλύτερες. Ο Ισπανός -σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα του Τύπου στην πατρίδα του- έχει αρνηθεί κάμποσες προτάσεις από μικρομεσαίες ομάδες Α' και Β' κατηγορίας στη χώρα του, περιμένοντας κάτι που θα του κάνει κλικ.

Πίσω στο 2019, η Ένωση δεν ήταν ο ιδανικός προορισμός στο μυαλό του, δεν βοήθησε και το οικονομικό. Φέτος όμως, ενόψει της εισόδου στο νέο γήπεδό της, η ΑΕΚ είναι σίγουρα πιο ελκυστική. Οι προϋποθέσεις είναι καλύτερες σε όλους τους τομείς, ασφαλώς και τα χρήματα που η ομάδα θα μπορεί να δώσει στον προπονητή που θα πιστέψει ότι έχει τα φόντα να την οδηγήσει στην επόμενη ημέρα της, θα είναι περισσότερα. Αν βγει και Ευρώπη, το γλυκό θα δέσει. Οψόμεθα...

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ