ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ενδιαφέρον για τον Ντα Σίλβα

Ο στόπερ της Ρεν, Νταμιέν ντα Σίλβα
Ο στόπερ της Ρεν, Νταμιέν ντα Σίλβα © 2021 FRANCOIS MORI/ASSOCIATED PRESS

Η ΑΕΚ αναζητά τον επόμενο ηγέτη της άμυνας και στο στόχαστρο βρίσκεται ο Γαλλοπορτογάλος στόπερ, Νταμιέν Ντα Σίλβα της Ρεν που μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.

Στη γαλλική αγορά έχει επικεντρωθεί ενδιαφέρον της ΑΕΚ για την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού που θα προστεθεί στο ρόστερ της με σκοπό να καλύψει το μεγάλο κενό που θα αφήσει το ερχόμενο καλοκαίρι ο Ουκρανός στόπερ Ντμιτρό Τσιγκρίνσκι . Κενό το οποίο βέβαια παρατηρείται από τη φετινή σεζόν λόγω της παρατεταμένης αποχής του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή από τις υποχρεώσεις της ομάδας εξαιτίας τραυματισμών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες υπάρχουν επαφές με δύο στόπερ οι οποίοι βρίσκονται ψηλά στη λίστα καθώς ο Στάθης Ταυλαρίδης, που επί της ουσίας ηγείται του τμήματος σκάουτινγκ της ομάδας, είχε μεταβεί στη Γαλλία για να παρακολουθήσει αγωνιζόμενους και να έχει επαφές με δύο ακόμα κεντρικούς αμυντικούς, οι οποίοι αγωνίζονται στην πρώτη κατηγορία. Ο ένας εξ αυτών είναι ο 33χρονος Νταμιέν Ντα Σίλβα της Ρεν, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι.

O Ντα Σίλβα γεννήθηκε στις 17 Μαΐου 1988 στη γαλλική πόλη Ταλένς από Πορτογάλο πατέρα και Γαλλίδα μητέρα. Ξεκίνησε την καριέρα του από τη Νιόρ και εν συνεχεία αγωνίστηκε σε Σατορού, Ρουέν, Κλερμόν και Καέν. Το 2018 αποκτήθηκε από τη Ρεν με ελεύθερη μεταγραφή. Εκεί καθιερώθηκε άμεσα στη βασική 11άδα και πλέον είναι αρχηγός της ομάδας με την οποία μετρά 112 συμμετοχές, 8 γκολ και 3 ασίστ. Με τη φανέλα της Ρεν έχει και 19 ευρωπαϊκές συμμετοχές εκ των οποίων οι έξι στο Champions League.

Στα νιάτα του είχε αγωνιστεί δύο φορές με την εθνική ελπίδων της Γαλλίας. Δεν είναι ιδιαίτερα ψηλός για κεντρικός αμυντικός με μπόι 1,84 ενώ είναι δεξιοπόδαρος. Είναι σχεδόν πάντα βασικός στη Ρεν και θεωρείται ένας αξιόπιστος κεντρικός αμυντικός, όμως βρίσκεται προς τη Δύση της καριέρας αν και και σπανίως βγάζει τραυματισμούς.

Είναι δε αξιοσημείωτο ότι με τη φανέλα της νυν ομάδας του δεν έχει αποβληθεί ποτέ και έχει αντικρίσει συνολικά μόλις 19 κίτρινες κάρτες.

Photo Credits: © 2021 Francois Mori/Associated Press

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΓΑΛΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ