ΑΕΚ

ΑΕΚ-Μπόλτον 1-0

ΑΕΚ-Μπόλτον 1-0
ΑΕΚ Μπολτον πανηγυρικό

Η ΑΕΚ επικράτησε με 1-0 της Μπόλτον στο πρώτο φιλικό στην Ελλάδα. Υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης

Η Ένωση είχε τον έλεγχο του αγώνα καθ όλη την διάρκεια αλλά μόνο κατά περιόδους έπειαξε όμορφα στην επίθεση. Με δέκα από το 19' η Μπόλτον. Σκόρερ ο Χετεμάι με τρομερό σουτ στο 17ο λεπτό.
Παρουσίαση πριν τον αγώνα

Μπορείς ο Μπασινάς με τον Κυργιάκο να είδαν την αναμέτρηση με την Μπόλτον από την εξέδρα αλλά πρόβαραν την κιτρινόμαυρη φανέλα στην παρουσίαση της ομάδα για τη νέα σεζόν. Ο αμυντικός μέσος πήρε το πιο ζεστό χειροκρότημα αμέσως μετά τον Ριβάλντο.

Την αποθέωση γνώρισε και ο Γιώργος Δώνης που άκουσε το όνομά του να γίνεται τραγούδι στα χείλι των οπαδών της ΑΕΚ στην πρώτη του εμφάνιση με την κιτρινόμαυρη φόρμα στο ΟΑΚΑ.

4-3-3 με Ζορμπά-Παυλή

Ο Δώνης παρέταξε την Ένωση με 4-3-3 στην πρώτη της εμφάνιση μπροστά στο κοινό της αλλά χωρίς τους Κυργιάκο Μπασινά. Κάτω από τα δοκάρια ο φύλακας άγγελος Σάχα, με τους Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς, Αλεξόπουλος και Ράμος στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά.

Στην μεσαία γραμμή ο Ρίκκα είχε καθαρό ρόλο αμυντικού χαφ με τον Χετεμάι να δίνει βοήθειες και τον Ριβάλντο να παίζει πιο μπροστά από τους δυο προαναφερθέντες. Την έκπληξη ο Δώνης την φύλαγε για το τέλος βάζοντας στην βασική ενδεκάδα τους Ζόρμπάς και Παυλή που έκαναν πολύ καλή προετοιμασία. Την τριπλέτα της επίθεση συμπλήρωσε ο Νάτσο Σκόκο.

Κεφάτη...

Οι ποδοσφαιριστές του Δώνη μπήκαν με διάθεση να παίξουν επιθετικά παρά τις άδειες εξέδρες με τον συνήθη ύποπτο να τραβάει την ομάδα. Ο Νάτσο Σκόκο συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις και πρόσφερε απλόχερα θέαμα στους φίλους της Ένωση που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.

Στο 4ο λεπτό ο Αργεντινός πήρε την μπάλα κινήθηκε έξω από την περιοχή έκανε την έξυπνη μπαλιά για τον Παυλή που από τα δεξιά μέσα στην περιοχή έκανε το σουτ, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Δεν πέρασε πολύ ώρα μέχρι ο Σκόκο να στήσει και να χορέψει το νέο ταγκό. Στο 11ο λεπτό με εκπληκτική ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Σάμουελ, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ριβάλντο, με αδύναμο πλασέ που απέκρουσε ο Γιασκελάινεν πέφτοντας στην δεξιά του γωνία.

Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία την κινήσεων στην μεσαία γραμμή και με καλή κυκλοφορία της μπάλα έψαχνε τρόπους να ανοίξει το σκορ ενώ δεν άφηνε την Μπόλτον να απειλήσει. Τη λύση στο σκοράρισμα έδωσε ο Χετεμάι με ένα τρομερό γκολ. Ο Φινλανδός άσος της ΑΕΚ είδε τον Γιασκελάινεν εκτός εστίας και με ένα αριστερό σουτ-βολίδα αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, έστειλε με εντυπωσιακό τρόπο την μπάλα στο δοκάρι και έπειτα στα δίχτυα της Μπόλτον.

"Κόκκινη" στα σχέδια του Δώνη

Δυστυχώς για τον Δώνη το φιλικό τελείωσε πολύ νωρίς. Στο 19' ο Κέιχιλ έκανε το λάθος κοντρόλ ο Παυλής πήρε την μπάλα, όμως ανατράπηκε από τον αμυντικό της Μπόλτον και ο διαιτητής έδωσε την κόκκινη κάρτα καθώς ήταν τελευταίος παίκτης.

Ο Σπάθας βέβαια θα μπορούσε να δώσει απλώς μία κίτρινη και να μην εφαρμόσει το γράμμα του νόμου έτσι ώστε το φιλικό να έχει αξία για τους παίκτες και τον Δώνη. Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε κατακόρυφα με μία ενέργεια του Σκόκο να είναι το μόνο σημαντικό πριν ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη του ημιχρόνου.

Ίδιο μοτίβο στην επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του ρυθμού, έφτανε εύκολα έξω από την περιοχή της Μπόλτον, όμως έλειπε η κάθετη πάσα, με αποτέλεσμα οι σέντρες να κόβονται εύκολα από τους αμυντικούς των Άγγλων. Ο αγώνας δεν είχε ρυθμός με την Μπόλτον να αμύνεται μαζικά και την ΑΕΚ να προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τους δυνατούς και σκληροτράχηλους Άγγλους.

Με την συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Γιώργος Δώνης διατήρησε το ίδιο αμυντικό σχήμα, κάνοντας αλλαγές που αφορούσαν τους παίκτες που αγωνίζονται στη μεσαία γραμμή και στην επίθεση.

Στο 68ο λεπτό μετά από συνεργασία των δύο Αργεντινών της Ένωσης οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-0. Ο Σκόκο πήρε όμορφη πάσα από τον Μπλάνκο, απέφυγε με ωραία ντρίμπλα έναν αντίπαλο και έκανε "γλυκιά" σέντρα, με τον Πλιάτσικα που είχε πάρει θέση μέσα στην περιοχή να παίρνει την κεφαλιά, και τον Γιασκελάινεν να πέφτει στη δεξιά του γωνία και να μπλοκάρει.

Ο νεραρός μέσος έφτασε για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε λεπτά κοντά στο γκολ. Αυτή τη φορά επιχείρησε ένα δυνατό ευθύβολο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, που αναγκάζει τον Γιασκελάινεν να πέσει στην αριστερή του γωνία και να διώξει με δυσκολία σε κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ για να μην φύγει με το φτωχό 1-0 από το ΟΑΚΑ.






































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ