ΑΕΚ: Μονόδρομος η νίκη κόντρα στον Βόλο πριν από την έναρξη του ευρωπαϊκού ταξιδιού

Η ΑΕΚ θέλει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Βόλου και να επιστρέψει στις νίκες στη Stoiximan Super League. Τα πλάνα του Μάρκο Νίκολιτς και η παράμετρος Τσέλιε που επηρεάζει τα πλάνα του.
Η ΑΕΚ μετά τη νίκη μεσοβδόμαδα επί του Παναιτωλικού θέλει να επικρατήσει και του Βόλου για τη Stoiximan Super League στην OPAP Arena (28/09, 17:00, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24).
Η Ένωση προέρχεται από την ισοπαλία στη Λάρισα και δεν έχει περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες μετά τη νίκη που πέτυχε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Λεβαδειακό, ενώ μετά το ματς της ΑΕΚ ακολουθεί η δοκιμασία του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη. Το σύνθημα πρώτος έδωσε ο Μάρκο Νίκολιτς που είναι πεινασμένος καθώς η ατάκα του για το αήττητο σερί 12 αγώνων “so what?”, τα λέει όλα.
Ο Σέρβος τεχνικός θέλει να δει από τους παίκτες του να έχουν μια εικόνα ανάλογη του πρώτου μέρους με τον Παναιτωλικό, όμως να κλείσουν καλύτερα το παιχνίδι και να μην επαναλάβουν τα λάθη του δεύτερου 45λεπτου.
Απέναντί της η Ένωση θα βρει μια ομάδα που έχει χτίσει ένα αήττητο σερί πέντε αγώνων σε πρωτάθλημα και κύπελλο και έρχεται με ψυχολογία στη Νέα Φιλαδέλφεια για να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.
Ως προς τα πλάνα του για την ενδεκάδα ο Νίκολιτς θα παρατάξει την ομάδα έχοντας στο μυαλό του πώς θα διαχειριστεί και το παιχνίδι με την Τσέλιε για την πρεμιέρα της League Phase του Conference League. Έτσι ενδέχεται κάποιοι παίκτες που αγωνίστηκαν με τον Παναιτωλικό να διατηρηθούν στο αρχικό σχήμα και με τον Βόλο.
Ο Σέρβος δεν υπολογίζει στον Ζίνι που πιθανότατα θα επιστρέψει μετά τη διακοπή, ενώ ενδεχομένως να βρίσκεται στην αποστολή ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς μετά από καιρό, ενώ πλησιάζει στην επάνοδο και ο Ρομπέρτο Περέιρα.
Η πιθανή ενδεκάδα της ΑΕΚ κόντρα στον Βόλο
Ο Θωμάς Στρακόσα θα επανέλθει κάτω από τα δοκάρια και θα καθίσει σε ένα ακόμη παιχνίδι. Ο Ρότα θα παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας με τους Μουκουντί – Ρέλβας να έχουν το προβάδισμα για να βρεθούν στο κέντρο της άμυνας. Στο αριστερό άκρο της άμυνας δεν αποκλείεται να δούμε τον Πενράις αντί του Πήλιου, που είναι πιο φρέσκος και ενδεχομένως να έχει το προβάδισμα.
Οι Μαρίν και Πινέδα έχουν τον προβάδισμα για τον άξονα, όμως ενδεχομένως να ξεκινήσει ο Γκρούγιτς για να πάρει κάποιος εκ των δύο ανάσες ενόψει Τσέλιε.
Οι Κουτέσα και Καλοσκάμης αναμένεται να ξεκινήσουν στην αριστερή και τη δεξιά πτέρυγα αντίστοιχα. Ο Ζοάο Μάριο (που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής για την Τσέλιε) είναι ο επικρατέστερος για να ξεκινήσει πίσω από τον φορ με τον Κοϊτά να διεκδικεί τη θέση. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Γιόβιτς, δίχως να συνιστά έκπληξη να ξεκινήσει ο Πιερό.