ΑΕΚ

ΑΕΚ μεταγραφές: Το "καλύτερα έστω κι έτσι, παρά ποτέ" με τον Πινέδα και το ζήτημα με την οψιόν αγοράς

Ο Ομπερλίν Πινέδα
Ο Ομπερλίν Πινέδα © 2022 LM OTERO/AP IMAGES

Το SPORT24 εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η ΑΕΚ προχώρησε στην απόκτηση του Ορμπελίν Πινέδα από τη Θέλτα, αποδεχόμενη να μην υπάρχει οψιόν αγοράς.

Στην ΑΕΚ υπήρχε η κατανόηση και αναγνώριση μαζί ως προς τη μεγάλη καθυστέρηση για την ενίσχυση της ομάδας στις θέσεις των κεντρικών αμυντικών.

Μία αργοπορία η οποία έχει δυσκολέψει πάρα πολύ το έργο του προπονητή, καθώς αναγκάστηκε να μεταβεί στην Ολλανδία δίχως έστω τον έναν εκ των δύο βασικών στόπερ της νέας σεζόν, παρά το γεγονός ότι το αρμόδιο επιτελείο βρίσκεται σε επαφές με κεντρικούς αμυντικούς εδώ και δύο μήνες.

Ένα επιπλέον μέτωπο ανοιχτό από τη στιγμή που υπάρχουν επίσης αυτά του φορ και του εξτρέμ, επιπλέον εσωστρέφεια και μουρμούρα θα δημιουργούσε.

Η ΑΕΚ δεν ήταν προετοιμασμένη για να έχει άμεση εναλλακτική λύση πίσω από τον Ορμπελίν Πινέδα, όχι επειδή δεν ήθελε να κάνει προεργασία και γι' αυτό το ενδεχόμενο, αλλά διότι ο ίδιος ο Ματίας Αλμέιδα επέμενε να πάει αυτή η ιστορία μέχρι τέλους προτού εξεταστούν άλλες λύσεις.

Στην ΑΕΚ το προσπάθησαν πολύ και η αλήθεια είναι με όλους τους τρόπους. Μίλησαν για δανεισμό με οψιόν αγοράς. Συζήτησαν για συνιδιοκτησία. Έβαλαν στο τραπέζι την πρότασή τους για την αγορά του ποδοσφαιριστή στα ποσά που εκείνοι έκριναν ότι θα έπρεπε αυτή να πραγματοποιηθεί. Ήταν σύμφωνοι ακόμα και για υποχρεωτική οψιόν, αρκεί αυτή να ήταν σε λογικά επίπεδα. Τίποτα από όλα αυτά ωστόσο, δεν έπεισε η διοίκηση της Θέλτα να τον παραχωρήσει με όρους, έστω κοντινούς, σε αυτά που η ΑΕΚ θα προτιμούσε.

Η αλήθεια είναι ότι αν δεν υπήρχε ο Αλμέιδα να πείσει τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή πως η ΑΕΚ είναι μία καλή προοπτική για εκείνον, αυτή η μεταγραφή έστω και με τον τρόπο που έγινε, δεν θα έχει πραγματοποιηθεί ποτέ.

Ο Πινέδα είχε πειστεί, οπότε ήταν απέναντι σε όλες τις άλλες προτάσεις για δανεισμό του. Και κάπως έτσι, αφού η κατάσταση θα συνέχιζε να είναι κολλημένη για καιρό, η διοίκηση της Θέλτα ενέδωσε στην παραχώρηση του με δανεισμο χωρίς οψιόν αγοράς.

Ήταν μία επιλογή που έβγαζε και την ΑΕΚ από το διπλό αδιέξοδο: να χάσει έναν ποδοσφαιριστή για τον οποίον δεν είχε εναλλακτικές, αλλά και να απογοητεύσει τον Αλμέιδα που τον ήθελε τόσο πολύ.

Όσον αφορά τώρα στη μελλοντική προοπτική αυτής της κίνησης, σίγουρα δεν είναι και η πιο συμφέρουσα για την ΑΕΚ με τον τρόπο που πραγματοποιείται. Αν ο ποδοσφαιριστής πάει καλά και παίξει σύμφωνα με αυτά που η Θέλτα περίμενε όταν τον απέκτησε, η συζήτηση για ενδεχόμενη αγορά του το επόμενο καλοκαίρι θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη αν όχι ανέφικτη.

Επί της ουσίας πρόκειται για προσθήκη μιας χρήσης, αλλά με την αναγνώριση ότι αυτός ο παίκτης αποτελούσε και την μεγαλύτερη μεταγραφική επιθυμία του προπονητή.

Οπότε πορευόμαστε με αυτό που έχουμε και στην πορεία θα φανεί αν ο παίκτης άξιζε όλον αυτόν το ντόρο και την επιμονή του Αλμέιδα κι αν στο μέλλον θα υπάρξει πιθανότητα να γίνει μόνιμο μέλος της ΑΕΚ.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ