ΑΕΚ

ΑΕΚ μεταγραφές: Η Θέλτα έθεσε διορία μιας εβδομάδας στον Πινέδα να φέρει πρόταση, στο κόλπο η Ένωση

Ο Ομπερλίν Πινέδα
Ο Ομπερλίν Πινέδα © 2022 LM OTERO/AP IMAGES

Στην Ισπανία και το Μεξικό αναφέρουν ότι η Θέλτα έδωσε στον Πινέδα διορία μιας εβδομάδας να φέρει πρόταση από ομάδα της αρεσκείας του και να αποχωρήσει, διαφορετικά θα ξεκινήσει τις διαδικασίες να τον πουλήσει σε ομάδα του Μεξικού. Ανοιχτό το ενδεχόμενο δανεισμού που βολεύει την ΑΕΚ.

Ο Ματίας Αλμέιδα θέλει σαν τρελός να φέρει στην ΑΕΚ τον Ορμπελίν Πινέδα, έναν παίκτη που γνωρίζει πάρα πολύ καλά από προηγούμενη κοινή θητεία τους και θεωρεί ότι μπορεί να ταιριάξει εξαιρετικά στη δική του ΑΕΚ. Ενδεικτικό είναι ότι κρατάει τη φανέλα με το "10" για να του τη δώσει, εφόσον έρθει στην Ένωση

Ο Μεξικανός μέσος βλέπει με καλό μάτι την προοπτική της Ένωσης, όμως οι οικονομικές αξιώσεις της Θέλτα είναι απαγορευτικές για τα δεδομένα της ΑΕΚ για κανονική μεταγραφή. Ο Πινέδα είναι στην προετοιμασία της ομάδας του Βίγκο, όμως δεν υπολογίζεται από τον Εντουάρντο Κουντέτ και οι Ισπανποί θέλουν να τον πουλήσουν στο Μεξικό, καθώς έχουν λάβει προτάσεις από εκεί. Ο Πινέδα θέλει να παραμείνει στην Ευρώπη και όχι να επαναπατριστεί.

Η Θέλτα γνωρίζοντας τη συγκεκριμένη συνθήκη, αποφάσισε να του θέσει μια διορία ως μοχλό πίεσης για να απεμπλακεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται. Το μεξικάνικο "TUDN" αναφέρει ότι 26χρονος μέσος έχει επτά μέρες περιθώριο για να φέρει μια πρόταση από ομάδα της Ευρώπης, αλλά για απευθείας αγορά. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα η ΑΕΚ και η Ράγιο Βαγιεκάνο είναι αυτές που ενδιαφέρονται να τον αποκτήσουν. Ειδάλλως θα επιχειρήσουν να τον πουλήσουν σε ομάδα του Μεξικού.

Βέβαια ο Θέσαρ Λουίς Μέρλο του TyC Sports τονίζει ότι η επιθυμία του παίκτη να μείνει στην Ευρώπη είναι ανοικτό να ενεργοποιήσει τη φόρμουλα του δανεισμού, συνθήκη την οποία περιμένουν στην ΑΕΚ. Άλλωστε με την απόκτηση των Γκατσίνοβιτς και Γιόνσον έχει κλείσει τα δύο από τα τρία κομμάτια της μεσαίας γραμμής και δεν έχει πρόβλημα να κάνει "υπομονή" για τον Πινέδα.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ