ΑΕΚ

ΑΕΚ, μεταγραφές: Γερά για Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, σε διαπραγματεύσεις με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ

Ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς
Ο Ρόμπερτ Λιούμπισιτς PA IMAGES/ALAMY/VISUALHELLAS.GR

Η ΑΕΚ κινείται για την απόκτηση του 24χρονου μέσου της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, Ρόμπερτ Λιούμπισιτς, σύμφωνα με τα κροατικά ΜΜΕ.

Η ΑΕΚ φαίνεται πως είναι κοντά στην ολοκλήρωση της πρώτης της χειμερινής μεταγραφής, καθώς οι διαπραγματεύσεις με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ για την απόκτηση του Ρόμπερτ Λιούμπισιτς είναι σε προχωρημένο στάδιο, όπως αποκαλύπτουν τουλάχιστον στην Κροατία.

Οι Κροάτες ισχυρίζονται ότι ο 24χρονος αμυντικός χαφ είναι πολύ κοντά στην ΑΕΚ και οι εξελίξεις εκ των πραγμάτων θα είναι άμεσες, καθώς η προθεσμία για μεταγραφές στην Ελλάδα, κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη (31/1).

Οι πληροφορίες από την Κροατία αναφέρουν ότι ο Λιούμπιτσιτς είναι θετικός στην προοπτική να πάρει μεταγραφή στην ΑΕΚ και να συνεχίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα την καριέρα του. Αυτό λοιπόν που απομένει να φανεί, είναι αν θα ευδοκιμήσουν οι προσπάθειες της Ένωσης.

Ο Λιούμπισιτς φέτος έχει αγωνιστεί 27 φορές σε όλες τις διοργανώσεις με τη φανέλα της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, έχοντας απολογισμό δύο γκολ και τέσσερις ασίστ. Κατά κύριο λόγο αγωνίζεται ως μέσος, επομένως αν αποκτηθεί θα προσφέρει μία έξτρα λύση στους χαφ για τον Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος είδε πρόσφατα να τραυματίζεται σοβαρά ο Νταμιάν Σιμάνσκι.

Πρέπει βέβαια να σημειωθεί, ότι τη φετινή σεζόν ο Λιούμπιτσιτς έχει παίξει σε πολλά ματς και ως αριστερός μπακ, που δεν είναι η αγαπημένη του θέση. Σημειώνεται ότι το συμβόλαιό του έχει ισχύ με τους Κροάτες μέχρι το καλοκαίρι του 2027.

Στα παιχνίδια της ΑΕΚ με την Ντίναμο είχε αγωνιστεί βασικός και δεν έχασε λεπτό, μάλιστα σκόραρε στην OPAP Arena το 2-0. Όμως ήταν αυτός που έκανε το χέρι και η Ένωση κέρδισε το πέναλτι στο φινάλε.

Εκείνα τα παιχνίδια ήταν ιδιαίτερα λόγω της δολοφονίας του φίλου της ΑΕΚ, Μιχάλη Κατσούρη, από επέλαση Κροατών χούλιγκαν, όμως ο Λιούμπισιτς ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν έχει κανένα θέμα να έρθει στην Ελλάδα, όπως υποστηρίζουν οι Κροάτες.

Ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στην ΑΕΚ, στην OPAP Arena, στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League
Ο Ρόμπερτ Λιούμπιτσιτς πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στην ΑΕΚ, στην OPAP Arena, στο πλαίσιο του 3ου προκριματικού γύρου του Champions League EUROKINISSI SPORTS


Στο παρελθόν ο Λιούμπισιτς αγωνιζόταν στην Αυστρία πριν μεταπηδήσει στο Ζάγκρεμπ. Με τη Ραπίντ Βιέννης έπαιξε συνολικά 40 φορές έχοντας πετύχει τέσσερα γκολ, ενώ το καλοκαίρι του 2022 πωλήθηκε στην Ντινάμο έναντι τριών εκατομμυρίων ευρώ. Στο ίδιο ύψος ανέρχεται και σήμερα η χρηματιστηριακή του αξία, σύμφωνα με το transfermarkt.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΕΚ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ