ΑΕΚ

ΑΕΚ μεταγραφές: Αποφασίζει ποιος θα είναι ο εκλεκτός στόπερ, δεν είναι πρώτη επιλογή ο Μοντέρο

Ο Φρανσίσκο Μοντέρο
Ο Φρανσίσκο Μοντέρο @ 2021 AP IMAGES

Στο χέρι της ΑΕΚ ή μη είναι η απόκτηση του Φρανσίσκο Μοντέρο, με την Ένωση να έχει συμφωνήσει σε όλα με την Μπεσίκτας για τον δανεισμό του 23χρονου στόπερ, αλλά να μην αποτελεί προτεραιότητα. Από άλλες διαθέσιμες επιλογές της θα προσπαθήσει να ενισχυθεί στο κέντρο της άμυνας.

Το όνομα του Φρανσίσκο Μοντέρο (14 Ιανουαρίου 1999) ήρθε ξαφνικά στο προσκήνιο για την ΑΕΚ, αλλά όπως όλα δείχνουν η περίπτωση του στόπερ της Μπεσίκτας είναι αρκετά προχωρημένη και ουσιαστικά εξαρτάται αποκλειστικά από την Ένωση η απόκτηση του 23χρονου στόπερ.

Αυτό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24 από την Τουρκία η ΑΕΚ τα έχει βρει τόσο με τη Μπεσίκτας όσο και με τον ίδιο τον ποδοσφαιρική για δανεισμό ενός έτους και οψιόν αγοράς το επόμενο καλοκαίρι.

Από εκεί και πέρα έγκειται στην ΑΕΚ και δη τον Ματίας Αλμέιδα, αν θα επιλέξει για να ενεργοποιηθεί η συμφωνία που υπάρχει ήδη. Αυτό γιατί οι "κιτρινόμαυροι" στη λίστα τους για την απόκτηση στόπερ είχαν και άλλες, πιο αξιόλογες, περιπτώσεις στα υπόψιν τους και οπότε η τελική απόφαση θα παρθεί ανάμεσα στους δύο/τρεις υποψηφίους που έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο επιλογής.

Οι εξελίξεις αναμένονται εντός των επόμενων 24ωρων, καθώς ο Αλμέιδα επιθυμεί να έχει όσο πιο σύντομα γίνεται και τον δεύτερο στόπερ και στη συνέχεια να επικεντρωθεί στους επόμενους μεταγραφικούς στόχους.

Το δεδομένο και αυτό που προκύπτει από κάθε πλευρά είναι πως ο Μοντέρο είναι "έτοιμος" να βάλει τις βαλίτσες στο αεροπλάνο και να έρθει στην Αθήνα, αρκεί να πάρει την τελική ειδοποίηση από την ΑΕΚ.

Ο Ισπανός αμυντικός που μπορεί να παίξει τόσο ως αριστερός στόπερ όσο και ως αριστερό μπακ είναι γέννημα-θρέμμα των ακαδημιών της Ατλέτικο Μαδρίτης όπου έπαιξε σε επίπεδο Κ17, Κ19 αλλά και στη δεύτερη ομάδα των "ροχιμπλάνκος". Με την ομάδα του Τσόλο Σιμεόνε αγωνίστηκε συνολικά 14 φορές, κάνοντας το ντεμπούτο του τη σεζόν 2018/19 και το καλοκαίρι του 2019 δόθηκε δανεικός στη Λα Κορούνια.

Ακολούθησε το καλοκαίρι του 2020 ο δανεισμός του στη Μπεσίκτας ενώ το καλοκαίρι του 2021 παραχωρήθηκε στην Μπεσίκτας για 750 χιλιάδες ευρώ με τους Ισπανούς να διατηρούν ποσοστό μεταπώλησης 50%. Στην Τουρκία έχει παίξει συνολικά σε 43 παιχνίδια με 2 γκολ και 1 ασίστ αλλά φέτος είναι εκτός πλάνων του Βαλεριέν Ισμαέλ. Για αυτό και ο σύλλογος της Κωνσταντινούπολης έχει δώσει την έγκριση του για να παραχωρηθεί.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ