ΑΕΚ

ΑΕΚ: Με το πόδι στο γκάζι να νικήσει τον Άρη στην OPAP Arena και να πατήσει κορυφή

Ο Σέρχιο Αραούχο με τον Λιβάι Γκαρσία
Ο Σέρχιο Αραούχο με τον Λιβάι Γκαρσία INTIME

Η ΑΕΚ με όπλο την ψυχολογία της και την καυτή OPAP Arena θέλει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Άρη (29/01, 19:30, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) και να πατήσει κορυφή στη Stoiximan Super League. Οι σκέψεις του Αλμέιδα και ο Πινέδα που "καθορίζει" την ενδεκάδα.

Μετά το διπλό στη Νίκαια η ΑΕΚ έκανε ένα ακόμα βήμα προς την κορυφή και κόντρα στον Άρη στη Νέα Φιλαδέλφεια (29/01, 19:30, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) θέλει να πετύχει μια ακόμα νίκη και να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση της Stoiximan Super League.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πηγαίνει με την ψυχολογία στα ύψη απέναντι στον Άρη μετά το διπλό στην έδρα του Ιωνικού και τον τρόπο που ήρθε και φυσικά την πρόκριση στους "4" του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet σε ένα παιχνίδι γιορτή στις Σέρρες. Την ίδια στιγμή πετυχαίνει τον αντίπαλό της σε πολύ άσχημη στιγμή, καθώς αντιμετωπίζει πολλές απουσίες και η ομάδα δεν είναι στα καλύτερα επίπεδα πνευματικά, μετά και τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό.

Ωστόσο η Ένωση δεν δίνει βάση σε αυτά και ο Αλμέιδα θέλει πάντα από τους παίκτες του να βγάζουν τον καλύτερό τους εαυτό και να βγάζουν στο χορτάρι όσα δουλεύουν στα Σπάτα ανεξαρτήτως του αντιπάλου. Και απέναντι στον Άρη με μια γεμάτη OPAP Arena η ΑΕΚ είναι αυτή που ορίζει το παιχνίδι και τη μοίρα της, διότι αν βγάλει την καλή αγωνιστική της εικόνα πολύ δύσκολα θα χάσει το τρίποντο.

Την ίδια στιγμή με το τρίποντο απέναντι στον Άρη, η Ένωση θα αφήσει πίσω της μια περίοδο που έδινε παιχνίδια μεσοβδόμαδα για το Κύπελλο και την ίδια στιγμή δύο ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια με Παναθηναϊκό και Άρη με νίκες (εφόσον πάντα κερδίσει τους Θεσσαλονικείς).

Μετά το ματς τον Άρη οι παίκτες της ΑΕΚ για πρώτη φορά μετά από καιρό δεν θα έχουν αγώνα μεσοβδόμαδα, ωστόσο μέσα στον Φλεβάρη με αρχές Μαρτίου ακολουθεί το κλείσιμο της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με δύο ντέρμπι (Ολυμπιακό εντός, ΠΑΟΚ εκτός) αλλά και δύο μονομαχίες με τους ερυθρόλευκους για το Κύπελλο Ελλάδας Novibet.

Ο Ελίασον που επέστρεψε και οι σκέψεις του Αλμέιδα για την ενδεκάδα

Στα αγωνιστικά, ο Νίκλας Ελίασον επέστρεψε στην αποστολή της ΑΕΚ μετά τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη στο παιχνίδι με τον Αστέρα. Ο Σουηδός μεσοεπιθετικός έχει κάποιες προπονήσεις στα πόδια του, ωστόσο κόντρα στον Άρη αν αγωνιστεί θα περάσει στο παιχνίδι ως αλλαγή.

Την ίδια στιγμή επέστρεψε και ο Λιβάι Γκαρσία που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον προσαγωγό του και πάει για βασικός κόντρα στους Θεσσαλονικείς. Αντίθετα ο "Πελάδο" δεν υπολογίζει στον Πάολο Φερνάντες, ο οποίος υπέστη μια ελαφριά θλάση τετρακέφαλο και θα προσπαθήσει να είναι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Φυσικά στα πιτς παραμένει και ο Μοχαμάντι λόγω τραυματισμού.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ο Αλμέιδα θα διατηρήσει τον ίδιο σχηματισμό επιλέγοντας τους εξής ποδοσφαιριστές. Κάτω από τα δοκάρια θα επιστρέψει ο Γιώργος Αθανασιάδης. Την τετράδα της άμυνας θα συνθέσουν ο Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας, ο Χατζισαφί στα αριστερά και οι Βίντα και Μουκουντί στο κέντρο της άμυνας.

Στη μεσαία γραμμή η θέση που θα αγωνιστεί ο Πινέδα θα καθορίσει άλλες δύο θέσεις. Αν ο Μεξικανός παίξει στο αριστερό άκρο της επίθεσης, τότε οι Σιμάνσκι - Γιόνσον θα παίξουν στον άξονα. Αν παίξει στον άξονα μπροστά από το "έξι" τότε από πίσω του θα αγωνιστεί ένας εκ των Σιμάνσκι - Γιόνσον πίσω του και ο Γκατσίνοβιτς στα αριστερά.

Ο Νορντίν Άμραμπατ θεωρείται "σίγουρος" για το δεξί άκρο της επίθεσης, ενώ στην κορυφή στους συνηθισμένους τους ρόλους θα αγωνιστούν ο Σέρχιο Αραούχο με τον Λιβάι Γκαρσία.

Η αποστολή της ΑΕΚ για το παιχνίδι με τον Άρη: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδης, Μουκουντί, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Γαλανόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Φαν Βερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ