ΑΕΚ

ΑΕΚ: Με οδηγό το ματς στην Αγγλία για το νέο κόλπο γκρόσο κόντρα στην Μπράιτον

ΑΕΚ: Με οδηγό το ματς στην Αγγλία για το νέο κόλπο γκρόσο κόντρα στην Μπράιτον
Ο Ντομαγκόι Βίντα πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Παναιτωλικό INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ με οδηγό το ματς στην Αγγλία θέλει να ντουμπλάρει τις νίκες κόντρα στην Μπράιτον (30/11, 19:45, COSMOTE Sport 3 και Live SPORT24) για να μπει ξανά γερά στο κόλπο της πρόκρισης στα νοκ-άουτ του Europa League. Οι σκέψεις του Αλμέιδα για την ενδεκάδα.

Η ΑΕΚ θέλει να επιστρέψει στις νίκες στο Europa League κόντρα στην Μπράιτον στην OPAP Arena (30/11, 19:45, COSMOTE Sport 3 και Live SPORT24) σε μια κρίσιμη καμπή που έχει μπει ο όμιλος της στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Η Ένωση είναι στην τρίτη θέση με τέσσερις βαθμούς και σε περίπτωση νίκης θα έχει αφήσει από κάτω της τους γλάρους (που έχουν επτά βαθμούς), έχοντας υπέρ της την ισοβαθμία από τη νίκη στην πρεμιέρα. Ένα παιχνίδι που αποτελεί οδηγό για τους κιτρινόμαυρους, καθώς υπηρέτησαν εξαιρετικά το πλάνο του Ματίας Αλμέιδα στα μετόπισθεν (δέχθηκαν δύο γκολ από πέναλτι), αλλά και στην επίθεση και την αποτελεσματικότητα που εμφάνισαν, ένα ζητούμενο για τους παίκτες του Αλμέιδα σε πολλά ματς.

Φυσικά για την ΑΕΚ υπάρχει και ο δρόμος του Conference League (ο τελικός θα γίνει στην έδρα της), ένα μονοπάτι που είναι στα χέρια της αυτή τη στιγμή, έχοντας από κάτω τον Άγιαξ. Όμως στο μυαλό του Αλμέιδα και των παικτών δεν είναι η τρίτη θέση, αλλά τα νοκ-άουτ του Europa League και γι' αυτά θα μονομαχήσουν στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά και λίγες μέρες μετά στο Άμστερνταμ.

Το εμπόδιο που έχει μπροστά της μόνο βατό δεν είναι. Η Μπράιτον είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της Premier League με σταθερές εμφανίσεις σε καλό επίπεδο, ενώ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην όγδοη θέση του πρωταθλήματος. Φυσικά στην Ελλάδα ήρθε "λειψή", καθώς αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα τραυματισμού, δίχως αυτό όμως να σημαίνει ότι γίνεται πιο εύκολη η αποστολή του Ματίας Αλμείδα και των ποδοσφαιριστών.

Στα αγωνιστικά, ο "Πελάδο" δεν ανακοίνωσε αποστολή, καθώς υπολογίζει σε όλους τους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές. Δεδομένα εκτός λόγω προβλημάτων τραυματισμού είναι οι Λιβάι Γκαρσία και Γενς Γιόνσον, ενώ μένει να φανεί αν αντιμετωπίζει και κάποιο άλλο πρόβλημα. Εκτός με πρόβλημα τραυματισμού είναι και ο Αλεξάντερ Κάλενς, όμως ο Περουβιανός στόπερ δεν είναι στη λίστα της ΑΕΚ και ούτως ή άλλως δεν υπολογιζόταν γι' αυτό το παιχνίδι.

Αντίθετα κανονικά υπολογίζονται ο Σέρχιο Αραούχο που ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει, όπως φυσικά και ο Αρόλντ Μουκουντί. Αμφότεροι έμειναν εκτός αποστολής από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Οι σκέψεις του Αλμέιδα για την ενδεκάδα

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα. Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς. Ο Χατζισαφί έχει το προβάδισμα να παίξει στα αριστερά, στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν οι Βίντα - Μουκουντί, ενώ στο δεξί άκρο της άμυνας τη θέση διεκδικούν οι Ρότα - Σιντιμπέ (ο Γάλλος έπαιξε κόντρα στον ΠΑΣ).

Στον άξονα αναμένεται να αγωνιστούν ο Νταμιάν Σιμάνσκι στο "έξι" έχοντας μπροστά του τον Πινέδα στο "οκτώ". Από εκεί και πέρα πολλά μπορεί να επιλέξει ο Αλμέιδα, καθώς έχει κάνει αρκετές δοκιμές. Ο Άμραμπατ αναμένεται να παίξει στα δεξιά και ο Γκατσίνοβιτς στα αριστερά, ενώ στην κορυφή της επίθεσης δύο θέσεις διεκδικούν οι Πόνσε, Τσούμπερ και Αραούχο.

Φυσικά δεν αποκλείεται να υπάρξει και κάποια έκπληξη της τελευταίας στιγμής ως προς τον καταρτισμό της ενδεκάδας.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ