ΑΕΚ

ΑΕΚ: Με φόρα στην OPAP Arena κόντρα στον Παναιτωλικό, τα 2+1 ερωτηματικά για την ενδεκάδα

Ο Νορντίν Άμραμπατ
Ο Νορντίν Άμραμπατ INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ θέλει να πετύχει μια ακόμα νίκη στην OPAP Arena απέναντι στον Παναιτωλικό (15/01, 16:00, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24) και να παραμείνει κοντά στον Παναθηναϊκό στη βαθμολογία της Super League. Οι σκέψεις του Ματίας Αλμέιδα και τα ερωτηματικά για την ενδεκάδα.

Η ΑΕΚ έρχεται με φόρα από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (και την πρόκριση με την Κηφισιά) και θέλει να συνεχίσει το νικηφόρο σερί στην OPAP Arena κόντρα στον Παναιτωλικό (15/01, 16:00, COSMOTE Sport 1 και Live SPORT24).

Η Ένωση μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους τέσσερις βαθμούς και θέλει τουλάχιστον να διατηρήσει την ίδια διαφορά και μετά το πέρας της 18ης αγωνιστικής της Super League, αλλά και από τον Ολυμπιακό τη διώκει (μιας και ο ΠΑΟΚ "σκόνταψε" με τον ΟΦΗ).

Οι κιτρινόμαυροι πηγαίνουν σε ένα ακόμα παιχνίδι με την ίδια συνταγή, να κυριαρχήσουν στο χορτάρι με την πίεση και την ένταση σε υψηλό τέμπο, όπως κάνουν σε όλο το κομμάτι της σεζόν, έχοντας στο πλάι τους και στον κόσμο της σ' ένα γεμάτο γήπεδο.

Τα προβλήματα δεν λείπουν για τον Ματίας Αλμέιδα, καθώς στους τρεις γνωστούς "απόντες" Γκατσίνοβιτς, Ελίασον και Μοχαμάντι, προστέθηκαν οι Σιντιμπέ, Γαλανόπουλος και Τζαβέλλας. Ο Γάλλος μπακ ταλαιπωρείται με τράβηγμα στον προσαγωγό του, ενώ οι δύο τελευταίοι έμειναν εκτός για προληπτικούς λόγους, λόγω των χτυπημάτων που είχαν από το ματς με την Κηφισιά.

Στον αντίποδα, ο Αρόλντ Μουκουντί έκανε μόλις μια προπόνηση και είναι στην αποστολή, καθώς ταλαιπωρήθηκε με ένα χτύπημα που δέχθηκε στο μεγάλο δάκτυλο του δεξιού του ποδιού από το ντέρμπι με το τριφύλλι. Μάλιστα είναι πολύ πιθανό να παίξει και βασικός κόντρα στην ομάδα του Αγρινίου.

Ο Ματίας Αλμέιδα στο παιχνίδι με την Κηφισιά άλλαξε όλη την ενδεκάδα σε σχέση με το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, κάνοντας τη διαχείρισή του ενόψει των συνεχόμενων παιχνιδιών τον Ιανουάριο.

Οι σκέψεις του Ματίας Αλμέιδα για το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα, ο Αλμέιδα θα διατηρήσει την ίδια διάταξη (4-4-2). Κάτω από τα δοκάρια θα επιστρέψει ο Γιώργος Αθανασιάδης. Στο δεξί άκρο της άμυνας θα παραμείνει ο Ρότα και αριστερά θα επιστρέψει ο Χατζισαφί. Στο κέντρο της άμυνας δεδομένη είναι η θέση του Βίντα και οι Μουκουντί - Μήτογλου διεκδικούν μια θέση.

Στη μεσαία γραμμή θα αγωνιστούν οι Σιμάνσκι και Γιόνσον και ο Πινέδα στο αριστερό άκρο της επίθεσης. Ο Πάολο Φερνάντες τα πήγε πολύ καλά με τον Ρότα κόντρα στην Κηφισιά και διεκδικεί και αυτός θέση βασικού μαζί με τον Άμραμπατ για το δεξί άκρο της επίθεσης.

Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστούν οι Αραούχο και Γκαρσία, με τον αρχηγό της Ένωσης να κινείται πιο εξωτερικό από το κουτί και προς τα αριστερά.

Φυσικά δεν αποκλείεται κάποια έκπληξη, όπως η χρησιμοποίηση ενός εκ των Σιμάνσκι - Γιόνσον στο "έξι", η επιστροφή του Πινέδα στον άξονα και η χρησιμοποίηση των Άμραμπατ - Φερνάντες στα άκρα. Αμφότεροι μπορούν να παίξουν και στις δύο πλευρές και να αλλάζουν κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η αποστολή της ΑΕΚ αποτελείται από τους: Στάνκοβιτς, Αθανασιάδη, Μουκουντί, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Ραντόνια, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλο, Μουστακόπουλο, Άμραμπατ, Λιβάι Γκαρσία, Φαν Βέερτ, Τσούμπερ, Αραούχο, Φερνάντες και Μαχαίρα.

Μη χάσετε την Game Night στις 22:00

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ