ΑΕΚ

ΑΕΚ: Ο Κώστας Ρουκουνάκης με το ερυθρόλευκο παρελθόν είναι στα πλάνα του Μιλόγεβιτς

Ο Κώστας Ρουκουνάκης της ΑΕΚ σε στιγμιότυπο του φιλικού με τη Φιτέσε κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας στο Μπουργκ Χάαμστεντε της Ολλανδίας | Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021
Ο Κώστας Ρουκουνάκης της ΑΕΚ σε στιγμιότυπο του φιλικού με τη Φιτέσε κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής προετοιμασίας στο Μπουργκ Χάαμστεντε της Ολλανδίας | Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021 EUROKINISSI SPORTS

Το ερυθρόλευκο παρελθόν, το ενδιαφέρον της Λέτσε, το επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΑΕΚ και η πρώτη προετοιμασία της καριέρας του. Το 2021 εξελίσσεται ιδανικά για τον 20χρονο Κώστα Ρουκουνάκη, ο οποίος βρίσκεται στην Ολλανδία με την Ένωση και θέλει να πιάσει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Το SPORT24 σας παρουσιάζει την ιστορία του νεαρού ποδοσφαιριστή που έχει κάνει κλικ στον Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Το βασικό στάδιο προετοιμασίας κάθε μεγάλης ομάδας αποτελεί πάντοτε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για όλους τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που κυνηγούν μία θέση στο ρόστερ της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους νεαρούς παίκτες της ΑΕΚ. Το ρόστερ της Ένωσης, που βρίσκεται εδώ και μέρες στο Μπουργκ-Χάαμστεντε, αποτελείται κυρίως από ποδοσφαιριστές της περσινής ομάδας, αλλά και νεαρούς που αναζητούν την ευκαιρία και τον τρόπο να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Ανάμεσά τους υπάρχει και το όνομα του Κώστα Ρουκουνάκη. Ο νεαρός μέσος, γεννημένος τον Ιούλιο του 2001, πρόσφατα υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με τους "κιτρινόμαυρους". Μαζί με τους Ζίγκα Λάτσι, Θεοδόση Μαχαίρα, Μάριο Μιτάι και Μιχάλη Κοσίδη αποτελεί τη nouvelle vague της Ένωσης. Για την ώρα, τα όσα κάνει φαίνεται πως ικανοποιούν τον Σέρβο τεχνικό, ο οποίος του έδωσε λεπτά συμμετοχής τόσο στην αναμέτρηση με την Φίτεσε, όσο και σε εκείνη που ακολούθησε με τη Φέγενορντ.

Αριστεροπόδαρος box-to-box με έφεση στις στατικές φάσεις

Βρίσκεται στην ομάδα από το καλοκαίρι του 2019 και όσοι τον έχουν παρακολουθήσει, κάνουν λόγο για έναν ποδοσφαιριστή με ιδιαίτερα ατομικά χαρακτηριστικά. Η θέση που αποδίδει καλύτερα είναι ως 8αρι στη μεσαία γραμμή, ωστόσο υπό προϋποθέσεις αγωνίζεται και ως αμυντικός μέσος. Το καλό πόδι του είναι το αριστερό και διακρίνεται για την αντίληψη αλλά και το σωστό "διάβασμα" των φάσεων.

Έχει ύψος 1,84μ., κάτι που του επιτρέπει να ξεχωρίζει σωματοδομικά στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Στα δυνατά στοιχεία κι η εκτέλεση των στατικών φάσεων, τις οποίες και αναλάμβανε συχνά πυκνά ως μέλος της Κ19 των "κιτρινόμαυρων'. Ένας "εγκεφαλικός" ποδοσφαιριστής, που διαθέτει όλα τα στοιχεία εκείνα που χρειάζονται για το ρόλο ενός box-to-box μέσου.

Η αποχώρηση από τον Ολυμπιακό και η μετακίνηση στην ΑΕΚ

Γεννημένος στην Αθήνα με καταγωγή από το Ρέθυμνο της Κρήτης, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 6 ετών, αγωνιζόμενος σε διάφορες τοπικές ακαδημίες του Ολυμπιακού. Λίγο πριν από τα 10, πέρασε δοκιμαστικά και εντάχθηκε στην Κ11 των "ερυθρολεύκων". Έμεινε εκεί για μία τριετία, από όπου και αποχώρησε στα 14 λόγω ενός τραυματισμού στο χέρι. Εξέλιξη που τον απογοήτευσε τόσο, σε σημείο που να σκεφτεί ακόμα και να τα παρατήσει. Τελικά, ευτυχώς για τον ίδιο, έχοντας φυσικά και τη στήριξη των γονιών του, αποφάσισε να μην το κάνει.

Ο Κώστας Ρουκουνάκης της ΑΕΚ σε στιγμιότυπο της καλοκαιρινής προετοιμασίας στο Μπουργκ Χάαμστεντε της Ολλανδίας | Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021
Ο Κώστας Ρουκουνάκης της ΑΕΚ σε στιγμιότυπο της καλοκαιρινής προετοιμασίας στο Μπουργκ Χάαμστεντε της Ολλανδίας | Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 EUROKINISSI SPORTS


Ακολούθησε ο Πανιώνιος κι έπειτα ο Απόλλων Σμύρνης. Στην Ελαφρά Ταξιαρχία είχε καλές εμφανίσεις σε ένα γεμάτο εξάμηνο. Τελικά, ο δρόμος του το καλοκαίρι του 2019 τον έφερε στα Σπάτα. Η παρουσία του εκεί έπεισε τους Ηλία Καλοπήτα, Νίκο Κωστένογλου και Γιώργο Αλεξόπουλο να του δώσουν την ευκαιρία. Στην Ένωση βρήκε αυτό που έψαχνε. Στην πρώτη σεζόν, έχοντας φανέλα βασικού, μοίρασε 6 ασίστ. Με τις εμφανίσεις του ανέβασε γρήγορα τις ποδοσφαιρικές μετοχές, σε σημείο τον Νοέμβριο του 2019 να πείσει τον ομοσπονδιακό προπονητή της Εθνικής Κ19, Νίκο Κεχαγιά, να τον συμπεριλάβει στις κλήσεις του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Η αποχή λόγω πανδημίας και η κρούση της Λέτσε

Η εξάπλωση της πανδημίας όμως έβαλε στον πάγο πολλά από τα όνειρα νεαρών ποδοσφαιριστών, στους οποίους δεν τους επιτρεπόταν να κάνουν αυτό που γνωρίζουν καλύτερα από κάθε τι άλλο. Τα πρωταθλήματα υποδομής είχαν σταματήσει για μήνες, στερώντας έτσι σημαντικές ευκαιρίες από παίκτες που βρίσκονταν στα πρώτα βήματα της καριέρας τους.

Πολλοί εξ αυτών, μεταξύ τους κι ο Ρουκουνάκης, προσπάθησαν να διατηρηθούν σε φόρμα μέσω ατομικών προπονήσεων. Ο ίδιος τα κατάφερε. Το όνομα του ξεκίνησε σιγά σιγά να ακούγεται και να συμπεριλαμβάνεται σε ατζέντες ξένων scouts, κυρίως από την Ιταλία. Η Λέτσε ήταν εκείνη που του χτύπησε με μεγαλύτερη επιμονή την πόρτα, προσφέροντάς του συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Το ενδιαφέρον των Ιταλών τον δελέασε, αλλά δεν στάθηκε αρκετό για να τον πείσει να μεταναστεύσει.

Το επαγγελματικό συμβόλαιο και η προοπτική συμμετοχών μέσω της ΑΕΚ Β'

Έπειτα από κουβέντα που είχε με τον τεχνικό διευθυντή των "κιτρινόμαυρων", Παναγιώτη Κονέ, αποφασίστηκε να παραμείνει στην Ένωση. Συμμετείχε κανονικά στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας και τελικά τον περασμένο Μάιο υπέγραψε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του. Ο μοναδικός από τη γενιά των παικτών γεννημένων το 2001, ο οποίος πέρασε το κατώφλι της πρώτης ομάδας. Ένα ακόμη στοιχείο που επιβεβαιώνει το ξεχωριστό ταλέντο του.

Η ως τώρα παρουσία και τα καλά λόγια που ακούγονται για χάρη του στην Ολλανδία δείχνουν πως ο Ρουκουνάκης έχει όλα όσα απαιτούνται ώστε σύντομα να βρεθεί στην πρώτη ομάδα και να αποκτήσει ρόλο στις υποχρεώσεις της.

Αγωνιστικά για την ώρα μοιάζει άγουρος, ωστόσο η δυνατότητά του να πάρει παιχνίδια στα πόδια του μέσω της ΑΕΚ Β' τη νέα σεζόν ενισχύει την προοπτική δημιουργίας ενός παίκτη που μπορεί μελλοντικά να αποκτήσει ρόλο στους "κιτρινόμαυρους" και να δικαιώσει όλους εκείνους που πιστεύουν στο ταλέντο του.

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ