ΑΕΚ

ΑΕΚ-Κλουζ 1-1

ΑΕΚ-Κλουζ 1-1
καφές

Στο πρώτο της φιλικό η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 κόντρα στην Κλουζ. Αλλαγη σκηνικού με Λεονάρντο

Την ευκαιρία να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα είχε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στο πρώτο φιλικό της Ένωσης από την ημέρα που ξεκίνησε την προετοιμασία της για τη νέα σεζόν.
Κόντρα στην ρουμάνικη Κλουζ, που πέρυσι γοήτευσε με τις παρουσίες της στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Σερβοέλληνας τεχνικός είχε τη δυνατότητα να βγάλει τα πρώτα του συμπεράσματα για το βαθμό ετοιμότητας των ποδοσφαιριστών του στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο που βρίσκεται η προετοιμασία.

Με αρκετή όρεξη μπήκαν οι παίκτες της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο, δημιουργώντας μάλιστα ευκαιρίες που δεν είχαν την κατάληξη που θα επιθυμούσαν στην Ένωση. Η Κλουζ ισορρόπησε αλλά τελικά βρέθηκε να κυνηγά, μετά από το τέρμα που πέτυχε ο Μπλάνκο στο 39'.

Οι πολλές αλλαγές στην επανάληψη επηρέασαν αρνητικά την Ένωση που δέχθηκε την ισοφάριση στο 60' από την άσπρη βούλα μετά από παράβαση στην οποία υπέπεσε ο Μανωλάς.

Όσον αφορά τα πρώτα συμπεράσματα; Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ των... βασικών εμφανίστηκε σαφώς καλύτερη συγκριτικά με αυτή των πολλών αλλαγών του δεύτερου μέρους που δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή να βρει ρυθμό.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε με 4-2-3-1 και τον Σάχα να ξεκινά κάτω από τα δοκάρια. Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος και Γεωργέας συνέθεσαν την αμυντική τετράδα από τα αριστερά προς τα δεξιά, με τους Ενσαλίβα και Καφέ ως "κόφτες" να κινούνται ακριβώς μπροστά τους. Στα αριστερά ο Μαντούκα, στα δεξιά ο Μπερνς, με τον Σκόκο να κινείται πιο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Μπλάνκο.

Είχε ρυθμό για 10'



Το ματς ξεκίνησε με την ΑΕΚ στο πρώτο δεκάλεπτο να μπαίνει δυναμικά και να δημιουργεί τουλάχιστον σε δύο περιπτώσεις τις προϋποθέσεις για την επίτευξη ενός τέρματος. Μόλις στο 4' ο Μαντούκα "σέρβιρε" έπειτα από εκτέλεση φάουλ την μπάλα στον προωθημένο Κυργιάκο αλλά το τελείωμα με πλασέ του τελευταίου πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα των "τυπικά" φιλοξενούμενων.

Μερικά λεπτά αργότερα, η Ένωση ξεδιπλώθηκε όμορφα στην αντεπίθεση με τον Καφέ να επιχειρεί ένα σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ωστόσο η πορεία της μπάλας δεν ανησύχησε τον Κλάρο. Πριν τη φάση του 9' οι Ρουμάνοι έκαναν για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Σάχα με ένα σουτ του Πανίν από πλάγια θέση που εξουδετέρωσε με άνεση ο Αργεντινός τερματοφύλακας.

Ισορρόπησε η Κλουζ



Οι Ρουμάνοι ωστόσο κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι και σιγά σιγά ανέλαβαν πρωταγωνιστικό ρόλο στον αγωνιστικό χώρο. Φάσεις μέχρι το 20' πάντως δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν.

Όταν όμως έφτασαν στα ελληνικά καρέ ο Σάχα δήλωσε δις "παρών" τόσο στο σουτ του Περάλτα στο 22' όσο και στην καλύτερή τους ευκαιρία στον αγώνα μέχρι εκείνη τη στιγμή με τον Αργεντινό τερματοφύλακα να επεμβαίνει επιτυχώς στην προσπάθεια του Ντέακ.

Η κούραση, η ασφυκτική πίεση στα χαφ και... 1-0



Η σκληρή προετοιμασία που λαμβάνει χώρα εδω και περίπου 10 ημέρες στην Αυστρία είχε ως φυσικό επακόλουθο οι παίκτες της ΑΕΚ να εμφανίσουν από νωρίς σημάδια κόπωσης τα οποία σε συνάρτηση με την ασφυκτική πίεση των χαφ της Κλουζ στη μεσαία γραμμή δημιούργησαν πρόβλημα στην ανάπτυξη και δημιουργία του παιχνιδιού.

Η Κλουζ απείλησε ξανά με μακρινά σουτ αλλά και ατομικές προσπάθειες που είτε σταμάτησαν πάνω στον Σάχα είτε κατέληξαν άουτ.

Παρόλα αυτά ο συνήθης σκόρερ της ΑΕΚ εδώ και δύο χρόνια, Ισμαέλ Μπλάνκο, μετά από "έξυπνη" και γρήγορη εκτέλεση φάουλ του Σκόκο δε δυσκολεύτηκε με δυνατό διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή να ανοίξει το σκορ κάνοντας το 1-0.

Αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Με (πολλές) αλλαγές στην επανάληψη



Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς να κρατάει στον αγωνιστικό χώρο μόνο τον Σάχα και να προχωράει σε 10 αλλαγές, διατηρώντας ωστόσο το 4-2-3-1. Συγκεκριμένα εισήλθαν οι Κουτρομάνος, Καράμπελας, Μανωλάς, Άλβες, Γιαχάγια, Ντιούφ, Μάκος, Χετεμάι, Ταχτσίδης και Τζεμπούρ.

Σε αντίθεση με το πρώτο μέρος του φιλικού οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες απουσίαζαν αισθητά με την πρώτη επίσκεψη να την κάνουν οι Ρουμάνοι λίγο πριν τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα με κοντινή προβολή του Καντού που βγήκε στην πλάτη της άμυνας η οποία όμως κατέληξε άουτ.

Πέναλτι ο Μανωλάς και 1-1



Με τη συμπλήρωση 60 λεπτών ο Μανωλάς υπέπεσε σε πέναλτι και ο Καντού από την άσπρη βούλα δε δυσκολεύτηκε να ισοφαρίσει σε 1-1.

H Ένωση έδειχνε να μην μπορεί να βρει ρυθμό. Τόσο τα... βαριά πόδια από την προετοιμασία όσο και οι αρκετές αλλαγές αποδιοργάνωσαν τους "κιτρινόμαυρους" που δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην ρουμανική άμυνα.

Στην άμυνα τα πράγματα ήταν ελαφρώς καλύτερα αλλά τα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή συνεχίζονταν δίνοντας έτσι την δυνατότητα στην Κλουζ να βρίσκεται για αρκετό διάστημα στην επίθεση, η οποία έδειχνε επίσης να αδυνατεί να μπει στα καρέ του Σάχα.

Τα πράγματα στην εναπομείνουσα μισή ώρα μέχρι τη λήξη του φιλικού δεν άλλαξαν δραματικά. Η εικόνα παρέμεινε η ίδια με την ΑΕΚ να μην μπορεί να δημιουργήσει και τις επιθέσεις της Κλουζ να παραμένουν ανολοκλήρωτες.

Ισοπαλία και στα... δοκάρια



Στο τελευταίο δεκάλεπτο ωστόσο οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από μία καλή στιγμή. Τόσο όμως η προσπάθεια του Τραορέ στο 84' όσο και αυτή του Τζεμπούρ μερικά λεπτά αργότερα σταμάτησαν στο δοκάρι.

Μοιραία λοιπόν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης βρήκε τις ομάδες ισόπαλες με 1-1.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ:

Σάχα, Καφές Μαϊστόροβιτς, Χουανφράν, Ενσαλίβα, Μαντούκα, Μπλάνκο Μπερνς, Σκόκο, Γεωργέας, Κυργιάκος

Στον πάγκο: Λούκατς, Άλβες, Τζεμπούρ, Κουτρομάνος Μάκος, Καράμπελας, Παυλής, Μανωλάς, Γιαχάγια, Ταχτσίδης, Χετεμάϊ, Ντιουφ, Γκέντσογλου

Κλουζ: Νούνο Κλάρο, Τόνι, Μουρεσάν, Ούγκο Αλ Κάνταρα, Πανίν, Ντάνι, Κούλιο, Περάλτα, Ντιέγκο Ρουίς, Μάρα, Ντέας

Δηλώσεις

Μπάγεβιτς: Ήμασταν κουρασμένοι. Είχαμε καλή κυκλοφορία στο παιχνίδι όχι όμως τόσο καλή τελική πάσα και την κίνηση που θα ήθελα στο χώρο. Είναι το πρώτο φιλικό και δεν προσφέρεται για συμπεράσματα. Είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να βλετιωθούμε και θα βελτιωθούμε.

Έπρεπε να πατάει περισσότερο περιοχή τόσο ο Μπλάνκο όσο και οι άλλοι δύο που ήταν από πίσω του. Θα έπρεπε να είναι περισσότεροι κινητικοί".



Ενσαλίβα: " Είναι φυσιολογικό να είμαστε κουρασμένοι, ήταν το πρώτο φιλικό. Δεν έχει σημασία ποιος παίζει κάθε φορά στην 11άδα αλλά αυτός που θα παίζει θα πρέπει να είναι συγκεντρωμένος για να βοηθά την ομάδα".

Μάκος: " Είναι νωρίς να πούμε οτιδήποτε για το που βρισκόμαστε, γιατί είμαστε ακόμα κουρασμένοι. Αυτή τη στιγμή είναι λογικό να πέφτει το βάρος στη φυσική κατάσταση, ώστε αργότερα να είμαστε σε καλό επίπεδο.



Για τη συνεργασία του με τον Γιαχάγια; "Πιστεύω ότι τα πήγαμε αρκετά καλά αν αναλογιστεί κανείς ότι δε γνωρίζουμε ακόμα ο ένας το παιχνίδι του άλλου. Σημασία έχει να βρεθούμε όλοι οι παίκτες που αγωνιζόμαστε σε αυτό το χώρο".

Εσπευσμένα στο εξωτερικό ο Θανόπουλος



Οι εξελίξεις στην υπόθεση του επιχειρηματία που θα συνεισφέρει οικονομικά στην ΑΕΚ με την είσοδό του στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου είναι ραγδαίες καθώς ο πρόεδρος της Ένωσης, Νίκος Θανόπουλος, αναχώρησε για το εξωτερικό (σ.σ. οι πρώτες φήμες θέλουν να μεταβαίνει στην Ελβετία) προκειμένου να συναντηθεί με τον ενδιαφερόμενο επενδυτή.

Μάλιστα αν το θέμα κλείσει θετικά μέσα στις επόμενες 2 ήμερες τότε δεν αποκλείεται ο επιχειρηματίας να μεταβεί στο Ζέεφλεντ προκειμένου να δει από κοντά την ομάδα αλλά και να παρουσιαστεί στους εκπροσώπους του Τύπου.

Ανατροπή σκηνικού με Λεονάρντο;

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η ΑΕΚ επαναπροσσέγγισε τον Λεβαδειακό για την περίπτωση του Βραζιλιάνου μπαλαδόρου Λεονάρντο.

Συγκεκριμένα η Ένωση φέρεται να προσφέρει καλύτερο διακανονισμό στην καταβολή του ποσού, σύμφωνα με τον οποίο η ομάδα της Βοιωτίας θα λάβει 300.000 ευρώ άμεσα και 400.000 το επόμενο καλοκαίρι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο παίκτης προπονείται μόνος του ενώ δε χρησιμοποιείται στα φιλικά του Λεβαδειακού. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2-3 ημέρες.




































































TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ