ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΕΚ - Κηφισιά 4-0: Καθάρισε την πρόκριση στο δεύτερο μέρος η καταιγιστική Ένωση

Ο Σβάρνας πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Κηφισιά
Ο Σβάρνας πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στην Κηφισιά INTIME SPORTS

Η ΑΕΚ νίκησε την Κηφισιά με 4-0 για το πρώτο σκέλος της φάσης των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη καθάρισαν την υπόθεση πρόκριση στο δεύτερο ημίχρονο, χάρη στα γκολ των Ανσαριφάρντ (52'), Σβάρνα (57'), Τάνκοβιτς (70') και Χατζισαφί (74').

Η ΑΕΚ υποδέχθηκε την Κηφισιά στο ΟΑΚΑ για την πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας, με την Ένωση να επικρατεί με 4-0, πετυχαίνοντας και τα τέσσερα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο με σκόρερ τους Ανσαριφάρντ, Σβάρνα, Τάνκοβιτς και Χατζισαφί.

Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, ωστόσο η Κηφισιά αντιστάθηκε σθεναρά για 45 λεπτά, ωστόσο η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ κατάφερε να βρει δίχτυα στο 52ο λεπτό. Ο Γέβτιτς εκτέλεσε το φάουλ, ο Ανσαριφάρντ πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους και με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Μιχελή.

Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Στράτου Σβάρνα να βρεί δίχτυα. Ο Έλληνας στόπερ πάσαρε με τον στήθος λίγο πιο μπροστά από τη μεσαία γραμμή στον Γέβτιτς, αυτός μοίρασε με μια στον Ανσαριφάρντ και αυτός την επανέφερε στον Σβάρνα στο ημικύκλιο της περιοχής.

Ο Σβάρνας έψαξε τον Λιβάι, ωστόσο επωφελήθηκε από τις κόντρες, τσίμπησε την μπάλα προ του Μιχελή και την έστειλε στα δίχτυα.

Οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη πέτυχαν και τρίτο γκολ. Στο 70ο λεπτό οι παίκτες της Ένωσης έπιασαν στον ύπνο της άμυνα της Κηφισιάς, ο Γέβτιτς έδωσε πάσα στον Τάνκοβιτς μέσα στην περιοχή και αυτός έκανε το δυνατό σουτ, με τον Μιχελή να μην μπορεί να αντιδράσει.

Τέσσερα λεπτά μετά ήταν η σειρά του Χατζισαφί να χριστεί σκόρερ, με τον Γέβτιτς να μοιράζει μια ακόμα ασίστ. Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός είδε την κίνηση του Ιρανού μέσα στην περιοχή, αυτός έκανε το συρτό σουτ, με την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Μιχελή.

Το ματς

Σε 11 αλλαγές προχώρησε ο Αργύρης Γιαννίκης σε σχέση με το πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος, κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο 41χρονος τεχνικός έχει στο μυαλό του το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό και θέλει να έχει τους παίκτες όσο το δυνατόν πιο φρέσκους γίνεται.

Η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, είχε την κατοχή της μπάλας και η Κηφισιά περίμενε στο δικό της μισό, ψάχνοντας την απειλή στις αντεπιθέσεις. Στο 7' η Ένωση απείλησε για πρώτη φορά. Ο Ανσαριφάρντ τροφοδοτήθηκε στην περιοχή με περιπετείωδη τρόπο και έκανε το συρτό σουτ, με τον Μιχελή να απομακρύνει με τα πόδια.

Στο 14' η Ένωση πολύ κοντά στο να κάνει το 1-0. Ο Ρότα επιχείρησε μια σέντρα σουτ, η μπάλα βρήκε σε αμυνόμενο, πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στο δοκάρι του Μιχελή.

Ο Ανσαριφάρντ εξακολουθούσε να είναι σε θέση βολής, ωστόσο οι δύο τελικές προσπάθειες που είχε μέσα από την περιοχή στο 18' και το 19', κατέληξαν στην πλάτη του Αρτυματά η πρώτη και λίγο έξω η δεύτερη.

Στο 26' ήταν η σειρά του Σάκχοβ να απειλήσει. Οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη αντάλλαξαν όμορφα την μπάλα, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε ο Ουκρανός χαφ εξουδετερώθηκε από τον Μιχελή με ωραία επέμβαση.

Τρία λεπτά μετά ήταν η σειρά της Κηφισιάς να απειλήσει. Ο Καλλέργης έκανε τη σέντρα και ο Τεττέι αφύλαχτος έπιασε την κεφαλιά με τον Τσιντώτα να πέφτει στη γωνιά του και να απομακρύνει.

Μετά το 30' η ΑΕΚ ήταν πολύ δυνατά και έφτασε κοντά σε πολλές περιπτώσεις. Η Ένωση απείλησε σε αρκετές περιπτώσεις, ωστόσο δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Καλλέργη. Κύριοι εκφραστές των επιθέσεων της ΑΕΚ σε αυτό το καλό διάστημα ήταν οι Τάνκοβιτς, Γέβτιτς και Λιβάι.

Η ίδια εικόνα στο δεύτερο μέρος

Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ εξακολουθούσε να έχει τα ηνία του αγώνα, καθώς μπήκε πιο δυνατά, προσπαθώντας να απειλήσει την εστία του Μιχελή, με τη μόνη διαφορά ότι η Ένωση κατάφερε να βρει δίχτυα.

Η Ένωση ήταν καταιγιστική και στις περιπτώσεις εκ των ευκαιρίων που δημιούργησε κατέληξαν στην εστία. Στον αντίποδα η Κηφισιά δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία, με εξαίρεση ένα σουτ του Γιανιτσάνη στο 67ο λεπτό.

Μετά το 4-0 ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, ωστόσο οι παίκτες του Αργύρη Γιαννίκη εξακολουθούσαν να έχουν στην κατοχή τους την μπάλα, δίχως όμως να δημιουργούν κάποια αξιόλογη ευκαιρία προς την εστία του Μιχελή. Το τελευταίο σφύριγμα της λήξης βρήκε την ΑΕΚ να παίρνει τη νίκη και ουσιαστικά να καθαρίζει την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ρότα, Σβάρνας, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σάκχοβ, Λε Ταλέκ (71' Σιμάνσκι), Γέφτιτς (80' Μοχαμάντι), Γκαρσία (64' Άμραμπατ), Ανσαριφάρντ (80' Κοσίδης), Τάνκοβιτς (71' Αραούχο).

Κηφισιά: Μιχελής, Σμπώκος, Σωτηράκος, Αρτυματάς, Παυλάκης, Οικονομίδης (61' Τζέλη), Πρίτσας (46' Ντοριβάλ), Καλλέργης (61' Κρητικός), Παπασάββας, Τετέη (73' Αγγελόπουλος), Γιαννιτσάνης.

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΕΚ ΚΗΦΙΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ