ΑΕΚ

ΑΕΚ: Καταλήγει σε Αλμέιδα, μέχρι την Παρασκευή η ανακοίνωση

Ο Ματίας Αλμέιδα
Ο Ματίας Αλμέιδα PEDRO PARDO/AFP

Ο Ματίας Αλμέιδα αναμένεται να είναι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, καθώς απομένουν λεπτομέρειες για να ολοκληρωθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών. Μέχρι την Παρασκευή η ανακοίνωση.

Στην τελική ευθεία έχει μπει η υπόθεση του προπονητή στην ΑΕΚ με τον Ματίας Αλμέιδα να είναι το ακλόνητο φαβορί. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε προχωρημένες επαφές και αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή της τελευταίας στιγμής, τότε ο 48χρονος Αργεντινός θα ανακοινωθεί μέχρι την Παρασκευή (29/04).

Η ΑΕΚ προσφέρει στον Αλμέιδα διετές συμβόλαιο, με απολαβές 1,2 εκατομμύρια ευρώ τη σεζόν, που θα περιλαμβάνει και τις αμοιβές των συνεργατών του. Ο Αργεντινός προπονητής επιθυμεί να συνεχίσει την καριέρα του σε ευρωπαϊκό έδαφος.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ως ποδοσφαιριστής ο Αλμέιδα έπαιξε στις Σεβίλλη, Λάτσιο, Πάρμα, Ίντερ και Μπρέσια στην Ευρώπη, καθώς και στις Ρίβερ Πλέιτ, Κίλμες, Λιν και Ατλέτικο Φένιξ, ενώ υπήρξε και διεθνής με την αλμπιτσελέστε. Με τη Ρίβερ κατέκτησε τρια πρωταθλήματα και ένα Copa Libertadores, ενώ με τη Λάτσιο πήρε ένα πρωτάθλημα, δύο Κύπελλα και ένα Κύπελλο Κυπελλούχων.

Ως προπονητής, έχει εργαστεί στη Ρίβερ, στην Μπάνφιλντ, στη Γουαδαλαχάρα, ενώ απ' το 2018 δούλευε στους Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς του MLS. Έχει αναδειχθεί κορυφαίος προπονητής στο πρωτάθλημα Clausura του Μεξικό τη σεζόν 2016-17, όταν πήρε και το πρωτάθλημα, αλλά και κορυφαίος τεχνικός από την CONCACAF το 2018 όταν κέρδισε το Champions League της Κεντρικής Αμερικής.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ