STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Ιωνικός 3-0: Πρεμιέρα με τριάρα και λάμψη Τσούμπερ για την Ένωση

Ο Στίβεν Τσούμπερ στον αγώνα με τον Ιωνικό
Ο Στίβεν Τσούμπερ στον αγώνα με τον Ιωνικό PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στη νέα Super League Interwetten, νικώντας με 3-0 τον Ιωνικό, χάρη στα γκολ των Λε Ταλέκ, Αμραμπάτ και Τσούμπερ. Με δέκα παίκτες από το 33' έπαιζαν οι Νικαιώτες, λόγω αποβολής του Ρομαό.

Η ΑΕΚ υποδέχθηκε τον Ιωνικό στο ΟΑΚΑ για την πρεμιέρα της Super League Interwetten, με την Ένωση να επικρατεί με 3-0, χάρη στα τέρματα των Λε Ταλέκ, Αμραμπάτ και Τσούμπερ.

Πριν από την έναρξη της αναμέτρησης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τη Γενοκτονία των Ποντίων, ενώ οι οργανωμένοι της ΑΕΚ τίμησαν τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι για την παρουσία του στην ομάδα, δίνοντάς του μια ανθοδέσμη.

Η ΑΕΚ το γκολ, ο Ιωνικός τις ευκαιρίες στο πρώτο μέρος

Ο Ιωνικός ήταν ο πρώτος που απείλησε στο πρώτο λεπτό του αγώνα. Ο Άοσμαν έδωσε την κάθετη πάσα στον Τουράμ, αυτός πετάχτηκε πρώτος στην περιοχή, ωστόσο το πλασέ που επιχείρησε κατέληξε άουτ.

Η ΑΕΚ πήρε το προβάδισμα στο σκορ, στην πρώτη της καλή στιγμή στο παιχνίδι. Εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου από τα δεξιά, ο Λε Ταλέκ ανενόχλητος στη μικρή περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά.

Ο Ιωνικός έβγαλε αντίδραση και έφτασε αρκετές φορές κοντά στο γκολ της ισοφάρισης. Στο 9ο λεπτό ο Λενίς ταλαιπώρησε τον Χατζισαφί, βρήκε χώρο και εξαπέλυσε το σουτ από πλάγια θέση, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Οκτώ λεπτά μετά, ο Τουράμ απείλησε για μια ακόμα φορά. Ο Άοσμαν έκανε τη σέντρα στο ύψος της περιοχής, ο Βραζιλιάνος φορ έπιασε αφύλακτος την κεφαλιά στο ύψος της περιοχής, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από το κάθετο αριστερό δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Στο 29' ο Ιωνικός έφυγε για μια ακόμα φορά στην αντεπίθεση. Ο Ρομαό έκανε την κάθετη μπαλιά στον κενό χώρο, ο Τουράμ έκανε ένα ακόμα ξεπέταγμα στον κενό χώρο και πρόλαβε τον Στάνκοβιτς στην έξοδο.

Ωστόσο η προβολή του στο προσπέρασμα του Αυστριακού κίπερ πήγε αρκετά πλάγια, με το σουτ που επιχείρησε από μακρινή απόσταση να περνάει αρκετά άουτ.

Το παιχνίδι στράβωσε για τον Ιωνικό στο 38ο λεπτό. Ο Ρομαό αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για άτσαλο μαρκάρισμα πάνω στον Άμραμπατ. Μετά την αποβολή του Τογκολέζου μέσου ο Δημήτρης Σπανός γύρισε το σύστημα σε 4-4-1.

Η ΑΕΚ απείλησε στο 42' με τον Αμραμπάτ, ωστόσο ο Χουτεσιώτης εκτινάχθηκε στην αριστερή γωνιά του και απομάκρυνε την μπάλα.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Καταιγιστική η Ένωση στο δεύτερο μέρος

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Τσούμπερ και Σιμάνσκι, βγάζοντας Τάνκοβιτς και Γαλανόπουλο. Με τις αλλαγές αυτές και σε συνδυασμό με το αριθμητικό πλεονέκτημα πήρε τα ηνία του παιχνιδιού καθ' όλη τη διάρκεια του δευτέρου μέρους, περιορίζοντας τον Ιωνικό σε παθητικό ρόλο.

Ο Τσούμπερ είχε δύο προσπάθειες εκτός περιοχής στο 46' και το 58', ωστόσο αμφότερες κατέληξαν στην αγκαλιά του Χουτεσιώτη, όπως και το σουτ του Μάνταλου στο 53'.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Οι παίκτες του Μιλόγεβιτς διεύρυναν το προβάδισμά τους στο 62ο λεπτό. Ο Αραούχο κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μύγα, έπειτα από κάθετη μεταβίβαση του Τσούμπερ. Ο Αμραμπάτ μετέτρεψε σε γκολ το κερδισμένο πέναλτι του Αργεντινού φορ, ψαρεύοντας τον Χουτεσιώτη.

Λίγα λεπτά μετά ο Τσούμπερ πέτυχε το παρθενικό του γκολ με τη φανέλα της ΑΕΚ. Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Ιωνικού, ο Μάνταλος έστρωσε στον Τσούμπερ και αυτός με καταπληκτικό σουτ, έστειλε την μπάλα στην κλειστή γωνία του Χουτεσιώτη.

Στη συνέχεια έπεσε ο ρυθμός του παιχνιδιού, ωστόσο η ΑΕΚ εξακολουθούσε να απειλεί την εστία του Χουτεσιώτη. Στο 84' ο Λιβάι Γκαρσία έφτασε μια ανάσα από το να χρηστεί σκόρερ. Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός επιχείρησε το σουτ με το αριστερό και η μπάλα κατέληξε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Το 3-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της λήξης, καθώς ούτε το σουτ που επιχείρησε ο Ανσαριφάρντ κατέληξε στα δίχτυα.

Παρακολουθήστε την εκπομπή Game Night με τον Παντελή Βλαχόπουλο:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΙΩΝΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ