UEFA

ΑΕΚ: Η UEFA ζητά από τον Βράνιες να καλύψει τατουάζ με τον Μόμτσιλο Τζούγιτς, ο οποίος έχει κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου

Ο Όγκνιεν Βράνιες της ΑΕΚ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για τη Super League 1 2019-2020 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" | Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019
Ο Όγκνιεν Βράνιες της ΑΕΚ σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για τη Super League 1 2019-2020 στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" | Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 EUROKINISSI SPORTS

Σε μπελάδες μπήκε ο Όγκνιεν Βράνιες αφού η UEFA ζητά από τον Βόσνιο να καλύπτει ένα συγκεκριμένο τατουάζ που έχει στο χέρι του εάν θέλει να αγωνίζεται στην Ευρώπη.

Ένα τατουάζ που έχει στο χέρι του θα πρέπει να καλύπτει σε κάθε αγώνα του σε διεθνή διοργάνωση ο Όγκνιεν Βράνιες, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα κινδυνεύει με ποινή από την UEFA.

Αυτό αποφάσισε η Ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική Ομοσπονδία μετά από σχετική εισήγηση που δέχτηκε από το FARE, το δίκτυο για την καταπολέμηση των διακρίσεων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Μετά την αναμέτρηση της ΑΕΚ με την Βέλεζ είχε ξεκινήσει έρευνα εάν το τατουάζ που φέρει στο χέρι του και έχει τον Μόμτσιλο Τζούγιτς είναι φασιστικό.

Ο Τζούγιτς έχει κατηγορηθεί για εγκλήματα πολέμου κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου και συνεργάστηκε με τα ναζιστικά στρατεύματα. Έτσι, η UEFA απαιτεί πλέον ο Βράνιες να κρύβει το συγκεκριμένο τατουάζ αλλιώς θα του επιβληθούν κυρώσεις.

Για το συγκεκριμένο τατουάζ ο Βράνιες έχει δεχτεί σκληρή κριτική στην Βοσνία και είναι ένας απο τους λόγους που έχει μείνει εκτός εθνικής ομάδας.

TAGS UEFA ΑΕΚ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ