ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η συνταγή των Ζωσιμάδων, το δίλημμα στην κορυφή και ο Αλμέιδα

Οι  Νόρντιν Άμραμπατ και Στίβεν Τσούμπερ
Οι Νόρντιν Άμραμπατ και Στίβεν Τσούμπερ INTIME

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος προσανατολίζεται να παρατάξει την ΑΕΚ στο ντέρμπι της Τούμπας (01/05, 21:00, NOVA Sports Prime και Live SPORT24), με μια παρόμοια συνταγή σε σχέση με εκείνη στους Ζωσιμάδες. Το πλάνο με την τριάδα στη μεσαία γραμμή και το δίλημμα της κορυφής.

Η ΑΕΚ εκκινεί τις υποχρεώσεις της για τον δεύτερο γύρο των playoffs με την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα (01/05, 21:00, NOVA Sports Prime και Live SPORT24). Η Ένωση δεν έχει περιθώρια για άλλο αποτέλεσμα, πέραν της νίκης, προκειμένου να εξασφαλίσει το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Οι παίκτες του Σωκράτη Οφρυδόπουλου προετοιμάστηκαν γι' αυτό το παιχνίδι με σχετική "ηρεμία" μετά το διπλό στους Ζωσιμάδες. Στις τάξεις των παικτών υπάρχει ένα καλό κλίμα που "οικοδομήθηκε" και στο δείπνο που είχε η ομάδα με πρωτοβουλία του Τσούμπερ. Ένα κλίμα το οποίο εύκολα μπορεί να χαλάσει σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος.

Το συγκεκριμένο ματς θα είναι ιδιαίτερο και για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, καθώς θα γίνει υπό το βλέμμα του μέλλοντα προπονητού τους (τη νέα σεζόν), Ματίας Αλμέιδα, κάτι που σίγουρα αυξάνει την πίεση στους παίκτες της ομάδας. Ο Αργεντινός τεχνικός ήρθε στην Ελλάδα για να ολοκληρώσει τις επαφές με τους ανθρώπους της Ένωσης για τη συνεργασία τους.

Στα αγωνιστικά, τα προβλήματα είναι πολλά για τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο. Ο Αραούχο είναι εκτός και θα παραμείνει μέχρι το φινάλε της σεζόν, όπως και ο Αντρέ Σιμόες που έκανε το πρόγραμμα αποφόρτισης, ενώ δεν είναι διαθέσιμοι ούτε οι Τάνκοβιτς και Γέβτιτς.

Ξεχωριστική "ιστορία" είναι οι Βράνιες και Λε Ταλέκ, οι οποίοι κόπηκαν από την αποστολή, αν και δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα τραυματισμού, αν και είναι παίκτες που μπαίνουν στις αποστολές και είναι υπολογίσιμοι, ιδιαίτερα ο πρώτος. Η εικόνα τους το τελευταίο διάστημα έχει δυσαρεστήσει άπαντες και ίσως αυτή η κίνηση τους αφυπνίσει ενόψει συνέχειας ή συνεχίζουν να μένουν στον πάγο.

Αντίθετα, για πρώτη φορά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ο αδερφός του Λιβάι Γκαρσία, Τζούντα, όπως φυσικά και ο Μουστακόπουλος, ενώ με την πρώτη ομάδα προπονήθηκε και ο Λάτσι.

Το δίλημμα στην κορυφή και το 4-3-3

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος δεν θα προχωρήσει σε πολλές αλλαγές σε σχέση με το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, διατηρώντας το 4-3-3, το οποίο μπορεί με την παρουσία του Μάνταλου να το γυρίσει σε 4-2-3-1.

Κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Στάνκοβιτς. Στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν οι Τζαβέλλας και Μήτογλου, ο Ρότα στο δεξί άκρο της άμυνας και ο Μοχαμάντι στο αριστερό άκρο της άμυνας.

Στη μεσαία γραμμή ο Σιμάνσκι θα αγωνιστεί στο έξι και θα έχει στο πλάι του τους Κριχόβιακ και Μάνταλο στο "οκτώ". Στο αριστερό άκρο θα αγωνιστεί ο Τσούμπερ και δεξιά ο Λιβάι Γκαρσία.

Από εκεί και πέρα το δίλημμα έχει να κάνει με την κορυφή της επίθεσης. Η απουσία του Αραούχο φέρνει τον Ανσαριφάρντ στο προσκήνιο αλλά και τον Άμραμπατ που μπορεί να παίξει και στην κορυφή. Ο Ιρανός επιθετικός είχε έναν τραυματισμό στο μάτι και με τον ΠΑΣ φόρεσε προστατευτικά γυαλιά, αλλά για την ώρα δεν είναι 100% έτοιμος για 90λεπτο, με τον Ολλανδομαροκινό μεσοεπιθετικό να έχει περισσότερες πιθανότητες για να παίξει.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ