ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η σκιά του Σάντος ''σκεπάζει'' τη συζήτηση για τα στελέχη

Ο Φερνάντο Σάντος
Ο Φερνάντο Σάντος © 2018 PAVEL GOLOVKIN/AP IMAGES

Γιατί η ΑΕΚ θα αλλάξει λίγα πράγματα στον οργανισμό της εφόσον εξασφαλίσει συνεργασία με τον Πορτογάλο τεχνικό Φερνάντο Σάντος και τι αναμένεται να συμβεί σε διαφορετική περίπτωση.

Στην επόμενη ημέρα της στο ποδόσφαιρο, αυτή που σύντομα θα τη βρει εντός του νέου γηπέδου της, η ΑΕΚ πρέπει να ενισχυθεί με πρόσωπα ικανοτήτων και ποιότητας σε διάφορα πόστα. Πριν φτάσει στις επιλογές που θα αφορούν στις θέσεις που απαιτείται να αποκτηθούν παίκτες οι οποίοι θα κάνουν τη διαφορά στο γήπεδο, θα πρέπει να βρει τον προπονητή που θα την οδηγήσει με όσο το δυνατόν περισσότερη ασφάλεια στο παρόν και στο μέλλον της. Και κατόπιν, εκείνος να πλαισιωθεί από κάποια στελέχη με τα οποία θα αποκτήσει ιδανικό επίπεδο συνεννόησης.

Ο Φερνάντο Σάντος είναι ο πρώτος στόχος και ίσως την Τετάρτη το πρωί, να γνωρίζουμε αν είναι όντως εφικτός, ή όχι. Είτε μεθυσμένος από τη χαρά για την πρόκριση στο Μουντιάλ, είτε πικραμένος από ενδεχόμενο αποκλεισμό της Πορτογαλίας, ο 67χρονος προπονητής κάτι μπορεί να πει για το μέλλον του. Κι αν δεν το κάνει δημόσια, σίγουρα θα το πράξει πολύ σύντομα μιλώντας στους ανθρώπους της ΑΕΚ, οι οποίοι τον έχουν προσεγγίσει διαπιστώνοντας ότι η πόρτα του είναι ανοιχτή. Τους είπε άλλωστε ότι θα μιλήσουν για την ουσία της υπόθεσης, μετά το τέλος των μπαράζ.

Εξυπακούεται ότι στην Ένωση ποντάρουν πολλά σε αυτή την προοπτική, αν δεν είναι αδόκιμο να πούμε ότι παίζουν τα ρέστα τους. Δύσκολα θα βρουν τεχνικό με τέτοιο προφίλ, γνώστη της ΑΕΚ, σπουδαία προσωπικότητα, δάσκαλο και εργάτη του ποδοσφαίρου μαζί. Είναι μια ειδική περίπτωση προπονητή η οποία θα έβγαζε τον οργανισμό από πολλά προβλήματα, ανησυχίες και σκέψεις. Η πολύπλευρη παρουσία του σε αυτόν, θα βοηθούσε κι άλλα πρόσωπα να αποδώσουν καλύτερα γύρω του, τουλάχιστον αυτή η άποψη επικρατεί εντός ομάδας. Τα δύσκολα της ιστορίας θα προκύψουν, αν ο Σάντος δεν έλθει στην ΑΕΚ.

Μια παρουσία που βάζει όλα τα άλλα σε δεύτερη μοίρα

Στην περίπτωση αυτή, αναμένεται να κινηθούν διαφορετικές διαδικασίες. Η Ένωση θα εισέλθει πάλι σε ένα δίλημμα για τα στελέχη που δραστηριοποιούνται σε καίριες θέσεις, συζήτηση η οποία έχει ''παγώσει'', αν δεν έχει ακυρωθεί πια, υπό τη σκιά της υπόθεσης του Πορτογάλου. Με τον Σάντος, δεν θα προκύψει λόγος για σαρωτικές αλλαγές. Χωρίς τον Σάντος, το πράγμα αλλάζει... Διότι εκ νέου θα υπάρξει κουβέντα για το ποιοι είναι αυτοί που επιλέγουν τον προπονητή και τους παίκτες κι αν μετά τη φετινή πολύ άσχημη σεζόν, πρέπει να έχουν το δικαίωμα να το κάνουν ξανά. Κάτι που με τον Πορτογάλο παρόντα, θα είναι δευτερευούσης σημασίας.

Ασφαλώς ο ποδοσφαιρικός κόσμος δεν αρχίζει, ούτε τελειώνει σε έναν προπονητή και δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν τέτοιο δίλημμα. Αυτή είναι μια παθογένεια ετών που κατατρέχει την ΑΕΚ, η οποία κολλάει με συγκεκριμένα πρόσωπα και στο τέλος βρίσκει τον εαυτό της να κυνηγά την ουρά του. Θυμηθείτε για παράδειγμα τι συνέβη πέρυσι με την περίπτωση του Λουτσέσκου και πόσο ανέτοιμη παρουσιάστηκε η Ένωση για το επόμενο βήμα, όταν αποδείχτηκε ότι ο Ρουμάνος προπονητής άδραξε την ευκαιρία για να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ.

Αν λοιπόν έως το τέλος ερχόμενης εβδομάδας η ΑΕΚ έχει πετύχει την επιστροφή του Σάντος, τότε όλα θα κινηθούν γύρω του και λίγα πράγματα θα αλλάξουν εντός των τειχών. Αν όχι, τότε θα κληθεί να σταθμίσει πολλούς περισσότερους παράγοντες που σχετίζονται με το οργανόγραμμα και τον τρόπο λειτουργίας της. Εκτός εάν εντοπίσει έναν προπονητής όπως ο Πορτογάλος, με τέτοια πληθωρικότητα και ικανό ποδοσφαιρικό εκτόπισμα για να σκεπάσει κάθε πληγή και να εμπνεύσει τόσο όσο μπορεί ο Σάντος. Δύσκολο για την ΑΕΚ...

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ