ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η ψυχική υγεία του Κρστίτσιτς είναι πάνω από το ποδόσφαιρο

Ο Νέναντ Κρίστιτσιτς με τη φανέλα της ΑΕΚ
Ο Νέναντ Κρίστιτσιτς με τη φανέλα της ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Γιατί ο Σέρβος μέσος Νέναντ Κρστίσιτς επιμένει τόσο πολύ στη φυγή του, παρά το γεγονός ότι ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, Βλάνταν Μιλόγεβιτς, έκανε την προσέγγιση μήπως και τον μεταπείσει.

Ευλόγως τέθηκε το ερώτημα για το αν η (αδιαπραγμάτευτη πλέον) τάση φυγής του Σέρβου μέσου Νέναντ Κρστίτσιτς θα ήταν εφικτό να παρουσιάσει ανατροπή μετά την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ από τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Υπό την καθοδήγηση του νέου προπονητή της Ένωσης, ο συμπατριώτης του μέσος είχε πραγματοποιήσει σπουδαίες εμφανίσεις με τη φανέλα του Ερυθρού Αστέρα, τόσο στο πρωτάθλημα της χώρας όσο και σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ακόμα και στο Champions League.

Ήταν 11δατος κι εκ των κορυφαίων στο νικηφόρο 2-0 επί της μετέπειτα πρωταθλήτριας Ευρώπης, Λίβερπουλ. Αποχώρησε ως η τρίτη αλλαγή του Μιλόγεβιτς στο 73ο λεπτό του αγώνα, επειδή όπως αργότερα δήλωσε ''ένιωθα σαν να είχα τρέξει σε δύο σερί παιχνίδια''. Ήταν ανάλογη η κατάθεση όλων εκείνο το βράδυ για να επιτευχθεί εκείνη η μεγαλειώδης νίκη του Αστέρα.

Την περίοδο που η ΑΕΚ τον απέκτησε από τον σερβικό σύλλογο, ήταν πολύ έντονες οι αντιδράσεις από το οπαδικό κίνημα του Αστέρα, το οποίο διαφωνούσε με την παραχώρησή του μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου (Ιανουάριος 2019). Εκεί όπου πλέον ο ίδιος επιθυμεί να επιστρέψει. Και παρόλο που γεννήθηκε η πιθανότητα παραμονής του λόγω Μιλόγεβιτς, ο ''Κρίστι'' το έχει πάρει απόφαση. Δεν θέλει άλλο Ελλάδα. Ο νυν τεχνικός της Ένωσης εξακολουθεί να πιστεύει πολύ στις δυνατότητές του και ξέρει πώς να τον διαχειριστεί ώστε να παρουσιάσει τα στοιχεία του παιχνιδιού του που τον έκαναν αναντικατάστατο στον Αστέρα.

Έχει επίσης βάση ο ισχυρισμός ότι και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής -αν κι ένας σημαντικός λόγος αποχώρησης του είναι ότι δεν κατάφερε σε αυτό το διάστημα να δεθεί με την ΑΕΚ και αισθάνθηκε μεγάλη πίεση- θα μπορούσε να το ξανασκεφτεί, γνωρίζοντας ότι ο συγκεκριμένος προπονητής έχει τον τρόπο να εμφανίζει στο προσκήνιο τον καλύτερο αγωνιστικό εαυτό του. Όμως...

Είναι θέμα φιλοσοφίας και επιθυμίας για πνευματική ηρεμία

Ο διεθνής Σέρβος χαφ επιμένει στην αποχώρησή του κι αυτό σχετίζεται αφενός με το πως νιώθει το σώμα του σε σχέση με το πνεύμα του κι αφετέρου τη γενικότερη φιλοσοφία που έχει αποκτήσει γύρω από το ποδόσφαιρο. Ας μην ξεχνάμε ότι έχει περάσει μια πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας όταν αγωνιζόταν στην Ιταλία και για εκείνον έχουν αλλάξει πολλά σε σχέση με το πως βλέπει το ποδόσφαιρο γενικότερα. Και ακόμα πιο ειδικά, τώρα που μπαίνει στην τελική ευθεία μιας σημαντικής καριέρας και πως φαντάζεται το φινάλε αυτής.

Επιζητεί να είναι πιο ήρεμος, να ανήκει σε ένα γνώριμο περιβάλλον στο οποίο θα αισθάνεται λιγότερη πίεση και να ζει σε αυτό με την οικογένειά του η οποία βρίσκεται στη Σερβία. Δεν κρύβει άλλωστε και αυτό το γνωρίζουν οι άνθρωποι της Ένωσης, ότι μπροστά στο δίλημμα ''ΑΕΚ ή τέλος στο ποδόσφαιρο'' θα επέλεγε το δεύτερο.

Στη Σερβία υπάρχουν καθημερινά δημοσιεύματα σχετικά με την επιστροφή του Κρστίτσιτς στον Ερυθρό Αστέρα. Κάποια από αυτά μάλιστα παρουσιάζουν την υπόθεση ως δεδομένη. Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, τουλάχιστον όχι αυτή τη στιγμή. Διότι στην ΑΕΚ ναι μεν γνωρίζουν για το ενδιαφέρον της πρώην ομάδας του, από την άλλη δεν έχουν καμία ειδοποίηση από τον ατζέντη του διεθνούς χαφ ο οποίος χειρίζεται και την υπόθεση.

Για τους ανθρώπους της ΑΕΚ είναι απόλυτα κατανοητή η επιθυμία του ποδοσφαιριστή να αποχωρήσει από την Ελλάδα, από την άλλη είχαν πληρώσει για την αγορά του 500.000 ευρώ όταν αποκτήθηκε και ο Κρστίτσιτς παραμένει ένας μέσος ο οποίος καλείται στην Εθνική ομάδα της χώρας του, άρα έχει ακόμα σημαντική χρηματιστηριακή αξία. Εξυπακούεται λοιπόν ότι θα πρέπει και η ΑΕΚ να έχει ένα όφελος από αυτή την ιστορία, με αναγνώριση πάντα προς τον παίκτη και σεβασμό στην προσφορά του καθώς επίσης και στην επιθυμία του για επιστροφή στην πατρίδα του.

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ