ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η περίπτωση του Γιουσέφ Ατάλ που εξετάστηκε, δείχνει το προφίλ των μεταγραφικών επιδιώξεων σε θέσεις προτεραιότητας

Ο Γιουσέφ Ατάλ
Ο Γιουσέφ Ατάλ 2019 HASSAN AMMAR/AP IMAGES

Ο Αλγερινός δεξιός μπακ Γιουσέφ Ατάλ προτάθηκε στην ΑΕΚ και εξετάστηκε, ενώ η μεταγραφική προτεραιότητα της Ένωσης εντοπίζεται σε δύο ή τρεις θέσεις με συγκεκριμένα προφίλ παικτών.

Ο Ματίας Αλμέιδα είναι ένας προπονητής και χαρακτήρας που θα πέσει δημόσια στη φωτιά για να υπερασπιστεί το γκρουπ των ποδοσφαιριστών με τους οποίους δουλεύει καθημερινά. Δεν θα δώσει δικαιώματα για να ειπωθεί το παραμικρό, αντιθέτως θα σπεύσει να τους καλύψει και να διατρανώσει την πίστη του σε αυτούς.

Αυτή, προφανώς, είναι μια πολύ σωστή αντιμετώπιση, ωστόσο αποτελεί και τη δουλειά που γίνεται μπροστά από την κουρτίνα. Πίσω από αυτήν, δεν υφίστανται ομάδα ή τεχνικός στον κόσμο που να μη διαβάζει τις αδυναμίες αποσκοπώντας στο να γίνει το σύνολο καλύτερο, περισσότερο αποτελεσματικό. Και αυτό επιτυγχάνεται μόνο μέσα από ποιοτικές αναβαθμίσεις.

Ένα μεγάλο ζητούμενο για την Ένωση ενόψει των επόμενων μεταγραφικών κινήσεων που θα κάνει -είτε τώρα τον Ιανουάριο, είτε αργότερα το καλοκαίρι- είναι το χαμήλωμα του μέσου όρου ηλικίας του ρόστερ. Η ανταπόκριση στο ποδόσφαιρο του Αλμέιδα απαιτεί την ύπαρξη σημαντικά περισσότερων παικτών από τους υπάρχοντες, στις ηλικίες 28 και κάτω.

Η περίπτωση του Αλγερινού δεξιού μπακ, Γιουσέφ Ατάλ, είναι χαρακτηριστική. Ο εν ενεργεία διεθνής αμυντικός -βασικός στην έως σήμερα πορεία της Εθνικής της πατρίδας του στο Αφρικανικό Κύπελλο- προτάθηκε στην ΑΕΚ, καθώς είναι υπό παραχώρηση από τη δεύτερη στη βαθμολογία του γαλλικού Σαμπιονά, Νις.

Στα 27 χρόνια του, με 115 συμμετοχές, 12 γκολ και 8 ασίστ στην πρώτη κατηγορία της Γαλλίας, είναι αναμφίβολα μια εξαιρετική περίπτωση για ελληνική ομάδα. Όσο και δύσκολη, παρόλο που είναι ο δεύτερος στην ιεραρχία δεξιός μπακ της ομάδας κι ενώ παραχωρείται για λόγους μη αγωνιστικούς.

Νεότεροι παίκτες, καλά βιογραφικά και προτεραιότητες

Προφανώς, η δυσκολία της ΑΕΚ στο να κατασταλάξει σε ποδοσφαιριστές που θα ικανοποιούν τον Αλμέιδα προκειμένου να ανάψει το πράσινο φως για την απόκτησή τους, έγκειται και στα προφίλ που η ομάδα αναζητά. Παίκτες σε καλή ηλικία, με συμμετοχές σε πρωταθλήματα που ‘"μετράνε’". Έτσι αλλάζεις επίπεδο, με αυτόν τον τρόπο κάνεις βήματα προς τα εμπρός.

Ο Ατάλ είναι δύσκολο να έρθει στην Ελλάδα, καθώς επιθυμεί την παραμονή του στη Γαλλία. Εξετάστηκε από την Ένωση, προφανώς το προφίλ του αρέσει, όμως δεν μοιάζει με περίπτωση που μπορεί να προχωρήσει. Δείχνει ωστόσο την πορεία που η ΑΕΚ επιχειρεί να ακολουθήσει προκειμένου να υποστηρίξει ακόμα καλύτερα τη μέθοδο του Αλμέιδα, το ποδόσφαιρο που πρεσβεύει και την ξεκάθαρη στάση απέναντι σε όλους σχετικά με το πώς η ομάδα του θέλει να αγωνίζεται.

Από εκεί και πέρα, οι μεταγραφικές προτεραιότητες της ομάδας έχουν προσπεράσει την ανάγκη για αριστερό μπακ, η οποία το πιο πιθανό είναι ότι θα καλυφθεί το καλοκαίρι. Το ίδιο ισχύει και για τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα, εκτός αν κάτσει κάποια σούπερ περίπτωση όπως η προαναφερθείσα, μέσα στον Γενάρη.

Στην παρούσα φάση, ένας ποδοσφαιριστής που θα παίζει σε θέση έξω αριστερά και ίσως ένας επιπλέον κεντρικός χαφ, μοιάζουν να είναι περισσότερο επιθυμητοί. Η ΑΕΚ επιχειρεί να προχωρήσει σε τουλάχιστον μία προσθήκη έως το τέλος του τρέχοντος μήνα, ωστόσο δεν αποκλείεται να παραμείνει ως έχει, έως το τέλος της σεζόν.

Ο Γιουσέφ Ατάλ εν δράσει

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ