ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η λίστα με τους παίκτες που "βλέπουν" την πόρτα της εξόδου

Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Καρίμ Ανσαριφάρντ στην αναμέτρηση της ΑΕΚ με τον ΠΑΣ Γιάννινα INTIME

Μαζί με την ενίσχυση στο ρόστερ της, η ΑΕΚ προχωρά και στο ξεσκαρτάρισμά του, προκειμένου να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις της. Οι παίκτες που αναμένεται να "ακολουθήσουν" τον Σβάρνα στην έξοδο και το ενδιαφέρον που υπάρχει γι' αυτούς.

Η ΑΕΚ μπαίνει στην τελική ευθεία πριν από την επιστροφή στις προπονήσεις και την έναρξη της προετοιμασίας ενόψει της νέα σεζόν. Οι μη διεθνείς ποδοσφαιριστές θα είναι οι πρώτοι που θα επιστρέψουν στα Σπάτα, με τους διεθνείς να γυρίζουν για εργομετρικές και ιατρικές εξετάσεις έως και τις 6 Ιουλίου.

Μέχρι τότε η Ένωση έχει να τρέξει τον μεταγραφικό της σχεδιασμό ενόψει της νέας χρονιάς, παράλληλα με τις εργασίες του γηπέδου, οι οποίες συνεχίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς.

Οι στόχοι για την ενίσχυσή της είναι μίνιμουμ δύο κεντρικοί αμυντικοί, δύο κεντρικοί μέσοι, ένας φορ περιοχής και ένας ακραίος επιθετικός. Φυσικά μαζί με τις προσθήκες υπάρχουν και οι αποχωρήσεις ποδοσφαιριστών από το περσινό ρόστερ. Ήδη ο Σβάρνας έχει δοθεί δανεικός στη Ράκοβ και ο Σιμόες έχει υπογράψει στη Φαμαλικάο, ως ελεύθερος. Παρελθόν θεωρείται και ο Εβγέν Σάκχοφ το συμβόλαιο του οποίου εκπνέει στο τέλος της σεζόν.

Το SPORT24 καταγράφει τους παίκτες του ρόστερ που είναι στην πόρτα της εξόδου και έχουν λίγες έως μηδαμινές πιθανότητες να μείνουν στην ΑΕΚ τη νέα χρονιά.

Οι πέντε κομμένοι και το ερωτηματικό με τον Φράνσον

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει δηλώσει ότι ανεξαιρέτως του τι θα γίνει στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι, δεν υπολογίζει στους Καρίμ Ανσαριφάρντ, Μουαμέρ Τάνκοβιτς, Νταμιέν Λε Ταλέκ και Ογκνιέν Βράνιες. Μέσα σε αυτούς είναι και ο Μιχάλης Μπακάκης που βρίσκεται στην ίδια μοίρα.

Ο Ιρανός φορ έχει συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο με την ΑΕΚ και ο επαναπατρισμός του μοιάζει αρκετά πιθανός, όπως αναφέρουν ιρανικά ΜΜΕ, αν και ο ίδιος θα ήθελε να παραμείνει στην Ελλάδα. Ο Τάνκοβιτς είναι διαρκώς σε επαφή με τη Χάμαρμπι, ενώ και ο αθλητικός διευθυντής της Νόρκεπινγκ επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Η επιστροφή στη Σουηδλια μοιάζει το πιθανότερο σενάριο και για τον Τάνκοβιτς, αρκεί φυσικά να βρεθεί η χρυσή τομή.

Ο Λε Ταλέκ και ο Βράνιες είναι πιο δύσκολες περιπτώσεις. Πρόκειται για παίκτες με υψηλά συμβόλαια που μαγνητίζουν πιο δύσκολα το ενδιαφέρον άλλων ομάδων για διάφορους λόγους. Για τον Γάλλο μέσο η αγορά της Ρωσίας θα ήταν μια καλή επιλογή (λόγω του παρελθόντος αλλά και της επιθυμίας του ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί εκεί), αν δεν υπήρχε ο αποκλεισμός των ρωσικών ομάδων, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Βόσνιος στόπερ έχει προβληματίσει για μια ακόμα φορά λόγω της συμπεριφοράς του και βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου. Το πρόβλημα είναι ότι δύσκολα θα βρεθεί ομάδα για να τον αποκτήσει, ενώ και ο ίδιος ο Βράνιες δεν δείχνει ιδιαίτερη θέρμη να αποχωρήσει, μιας και στο παρελθόν έχει δείξει ότι μπορεί να "κάθεται" στα συμβόλαιά του.

Μέσα σε αυτή τη λίστα προστίθεται και ο παροπλισμένος εδώ και έναν χρόνο, Μιχάλης Μπακάκης. Ο Έλληνας διεθνής ακραίος αμυντικός είχε ενδιαφέρον από Κύπρο (ο ΑΠΟΕΛ ψάχτηκε κυρίως), αλλά η περίπτωσή του δεν προχώρησε. Δύσκολα θα καταφέρει να βρει ομάδα σε υψηλότερο επίπεδο, ειδικότερα λόγω της αγωνιστικής απραξίας του.

Ο Αλεξάντερ Φράνσον προκαλεί αίσθηση που είναι ανοικτό αν θα μπει στη λίστα με τους κομμένους. Ο Αλμέιδα δεν τον έχει δει και δεν έχει σαφή εικόνα για να κάνει την εισήγηση για τον Σουηδό μέσο και γι' αυτό τον λόγο θα περιμένει να τον δει και στη συνέχεια να αποφασίσει, οπότε ενδεχομένως να τον πάρει μαζί του στην Ολλανδία. Πάντως και για τον Φράνσον (όπως και για τον Τάνκοβιτς) υπάρχει το ενδιαφέρον της Νόρκεπινγκ.

Οι δανεικοί που επέστρεψαν για να φύγουν

Πέντε ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ επιστρέφουν από τον δανεισμό τους αυτό το καλοκαίρι. Από αυτούς οι τρεις δεδομένα δεν θα είναι στο ρόστερ της ερχόμενης περιόδου.

Ο Ντέλετιτς γύρισε από την Ανόρθωση και θα μείνει ελεύθερος, καθώς έχει συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου. Ο πρωταθλητής Κύπρου, Χρήστος Αλμπάνης, επιστρέφει για να φύγει και πιθανός προορισμός και γι' αυτόν είναι η Ράκοβ, όπου βρίσκεται ήδη ο Σβάρνας.

Ο Θεοδόσης Μαχαίρας στάθηκε εξαιρετικά άτυχος την περσινή σεζόν, καθώς υπέστη ρήξη χιαστού στην προετοιμασία και έχασε σχεδόν ολόκληρο το κομμάτι της πρώτης σεζόν. Ο νεαρός μεσοεπιθετικός έχει συμβόλαιο μέχρι το 2026 και ένας νέος δανεισμός φαντάζει το πιθανότερο σενάριο. Αν μείνει στην ΑΕΚ θα παίζει με τη δεύτερη ομάδα στη Super League 2.

Από εκεί και πέρα, ο Γιώργος Αθανασιάδης επιστρέφει στην ομάδα και θα είναι μαζί με τον Στάνκοβιτς στο δίδυμο των τερματοφυλάκων, ενώ ο Μπότος που επέστρεψε από τον διετή δανεισμό από την Γκόου Αχέντ Ινγκλς, θα διεκδικήσει μια θέση στο ρόστερ της νέας περιόδου.

Οι παίκτες που δεν ανήκουν στους κομμένους αλλά είναι στην πόρτα της εξόδου

Υπάρχουν φυσικά και οι περιπτώσεις των ποδοσφαιριστών που δεν είναι στους "κομμένους" είναι όμως στην πόρτα της εξόδου. Ο Παναγιώτης Τσιντώτας, μετά την επικείμενη επιστροφή του Αθανασιάδη είναι μια τέτοια περίπτωση. Ο 28χρονος πορτιέρε έχει συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο και ψάχνεται για να βρει ομάδα στο εξωτερικό.

Ο Κλεμάν Μισελέν είναι επίσης μια περίπτωση παίκτη που ενδεχομένως να μη συνεχίσει το καλοκαίρι. Ο Γάλλος ακραίος αμυντικός είναι ο νο2 στο δεξί άκρο της άμυνας πίσω από τον Λάζαρο Ρότα και την περσινή σεζόν δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα. Ο Αλμέιδα θέλει να δει τον Μισελέν στην προετοιμασία για να κάνει την τελική του εισήγηση περί παραμονής ή μη. Αν δεν πείσει τότε το πιθανότερο είναι ότι θα αποχωρήσει. Για τον παίκτη έχουν ενδιαφερθεί ομάδες της Ligue 1, όπως έγραφε ο γαλλικός Τύπος.

Τέλος υπάρχει και η περίπτωση του Νορντίν Άμραμπατ, η οποία δεν φέρνει στις προηγούμενες. Ο Ολλανδομαροκινός μεσοεπιθετικός υπολογίζεται κανονικά από τον Αλμέιδα, ωστόσο επιθυμεί να επιστρέψει στην Ολλανδία. Έχει συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο με την ΑΕΚ και ψάχνει να βρει τη φόρμουλα για να απεμπλακεί.

Φυσικά πλην των προαναφερθέντων δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια πώληση παίκτη. Ο Λιβάι Γκαρσία για παράδειγμα είναι ένα από τα ονόματα που βρίσκεται σε λίστες σκάουτερ και μαγνητίζει τα βλέμματα άλλων ομάδων, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πωληθεί το καλοκαίρι.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ