ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η φαρέτρα του Αλμέιδα είναι ενισχυμένη, αλλά με δύο ερωτηματικά ενόψει Άγιαξ

Ο Λιβάι Γκαρσία
Ο Λιβάι Γκαρσία EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ παίζει τα ρέστα της για τη συνέχιση του ευρωπαϊκού της ταξιδιού στο Άμστερνταμ με τον Ματίας Αλμέιδα να βλέπει να γεμίζει η τράπουλά του, περιμένοντας όμως τους Σέρχιο Αραούχο και Γενς Γιόνσον. Τα δεδομένα μέχρι τη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Αγωνιστική δράση για την ΑΕΚ μέσα στο σαββατοκύριακο δεν θα υπάρξει, μετά την αποχή που αποφάσισαν οι διαιτητές λόγω των απειλών που δέχθηκε ο Τάσος Παπαπέτρου για τον ίδιο και τους οικείους του, επομένως η προσοχή της είναι στραμμένη στο παιχνίδι με τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Η Ένωση θα ρίξει μια τελευταία ζαριά για να συνεχίσει το ευρωπαϊκό της ταξίδι στο Conference League παίζοντας για δύο αποτελέσματα στη Γιόχαν Κρόιφ Αρένα. Παρότι η ισοπαλία θα ήταν μια από τις πιο "γλυκές" στην ιστορία, με τον Ματίας Αλμέιδα δεν θα παίξει ποτέ για το συγκεκριμένο αποτέλεσμα.

Τουναντίον, θα παλέψει για τη νίκη παρότι ο Άγιαξ είναι ανεβασμένος και πολύ καλύτερος με τον Φαν Σιπ, σε σχέση με την ομάδα που παρουσιάστηκε στην OPAP Arena. Όπως και να έχει όμως, πρόκειται για μια πολύ ιστορική ομάδα που έχει το know how σε τέτοιες καταστάσεις και έχει την ευλογία σε αυτή την περίπτωση να δώσει αυτό τον τελικό στο σπίτι της.

Ο Αλμέιδα σε σχέση με το παιχνίδι με τον Άρη θα έχει περισσότερες διαθέσιμες λύσεις, καθώς έχουν επιστρέψει και προπονούνται σε φουλ ρυθμούς ο Λιβάι Γκαρσία και ο Κώστας Γαλανόπουλος (επέστρεψε και ο Κάλενς αλλά δεν υπολογίζεται για το παιχνίδι με τον Άγιαξ), ωστόσο αναμένει και για άλλες επιστροφές, δίχως να υπολογίζει στον Τσίτσαν Στάνκοβιτς.

Τα δύο βασικά ερωτηματικά ενόψει Άγιαξ και η "διακοπή" του Σαββατοκυριάκου

Στα πιτς παραμένουν αυτή τη στιγμή για την ΑΕΚ ο Σέρχιο Αραούχο και ο Γενς Γιόνσον και το αν θα προλάβουν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές να είναι διαθέσιμοι, έστω και σαν λύση από τον πάγκο θα ξεκαθαρίσει μέσα στο σαββατοκύριακο, ίσως και μέχρι τη Δευτέρα, κυρίως γιατί ο Αλμέιδα χρησιμοποιεί παίκτες που είναι 100% ετοιμοπόλεμοι.

Η παρουσία τους για το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι κομβικής σημασίας, καθώς πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές με νευραλγικό ρόλο στο ποδοσφαιρικό σχέδιο του Ματίας Αλμέιδα, όχι ότι πρόκειται για τους μοναδικούς κομβικούς ποδοσφαιριστές. Ελέω της διακοπής, η ΑΕΚ θα έχει το σαββατοκύριακο δύο προπονήσεις σε φουλ ένταση και ρυθμό και εκεί θα ξεκαθαρίσει.

Κάτω από τα δοκάρια φυσικά θα επανέλθει ο Γιώργος Αθανασιάδης, που όπως δήλωσε κι ο ίδιος πρόσφατα, δεν τα παρατάει ποτέ και θέλει να βοηθήσει ξανά την ομάδα, όπως έκανε και πέρυσι όπου η ΑΕΚ κατέκτησε το νταμπλ. Θα ήταν ευτύχημα για τον ίδιο να έχει πάρει και ένα παιχνίδι πριν από τον Άγιαξ, όμως δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα μπει στα βαθιά. Το έχει ξανακάνει και έχει κολυμπήσει μάλιστα, τόσο με την ΑΕΚ αλλά και με τη Σέριφ που αγωνίστηκε με μονοετή δανεισμό.

Η ΑΕΚ θα έχει περισσότερο χρόνο στη διάθεσή της να προετοιμάσει το συγκεκριμένο παιχνίδι σε σχέση με τον Άγιαξ, δίνοντας περισσότερο χρόνο στον Αργεντινό κόουτς της ΑΕΚ. Το "τίμημα" γι' αυτό σε αυτή την περίπτωση θα είναι η έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού. Η Ένωση φέτος για πρώτη φορά θα παίξει ένα παιχνίδι μετά από δέκα μέρες, καθώς μπήκε για τα καλά στη διαδικασία του να δίνει δύο παιχνίδια την εβδομάδα.

Με βάση τον αρχικό προγραμματισμό ανάμεσα στο παιχνίδι με τον Άρη για το πρωτάθλημα και τον Άγιαξ στο Άμστερνταμ μεσολαβούσαν δύο παιχνίδια, αλλά δε θα γίνει κανένα. Αρχικά θα έπαιζε ένα ακόμα παιχνίδι με την ομάδα του Άκη Μάντζιου για το Κύπελλο (εντός έδρας), το οποίο όμως αναβλήθηκε μετά από αίτημα της ΕΛ.ΑΣ. λόγω της επετείου από τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα την επόμενη μέρα και στη συνέχεια ήταν προγραμματισμένο και το ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Το αν θα ωφελήσει ή αν θα κοστίσει στην Ένωση αυτή η συνθήκη, θα το μάθουμε σε λίγες μέρες στη Γιόχαν Κρόιφ Αρένα.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ