ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η ελευθερία που ζητούν οι Μπακάκης, Ινσούα και ο αντίλογος της Ένωσης

Ο Μιχάλης Μπακάκης βρίσκεται σε διαδικασία λύσης συμβολαίου με την ΑΕΚ, χωρίς να είναι βέβαιο πως θα αποχωρήσει
Ο Μιχάλης Μπακάκης βρίσκεται σε διαδικασία λύσης συμβολαίου με την ΑΕΚ, χωρίς να είναι βέβαιο πως θα αποχωρήσει INTIME

Η ΑΕΚ προσπαθεί να απεμπλακεί από τα συμβόλαια των δύο ακραίων μπακ, του Μιχάλη Μπακάκη και του Εμάνουελ Ινσούα, όμως οι υποθέσεις καθυστερούν λόγω ασυμφωνίας σε βασικά πράγματα.

Από τα τέλη του περασμένου Δεκεμβρίου η ΑΕΚ βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης του τρόπου με τον οποίο θα απεμπλακεί από τα συμβόλαια και τις υπηρεσίες των Μιχάλη Μπακάκη και Εμάνουελ Ινσούα. Και παρόλο που συνεχώς δημιουργείται η αίσθηση ότι στο τέλος θα βρεθεί ο τρόπος για να χωρίσουν οι δρόμοι της ομάδας και των δύο ποδοσφαιριστών, οι οποίοι ξεκάθαρα δεν υπολογίζονται στα πλάνα του Αργύρη Γιαννίκη, φτάσαμε 19 Ιανουαρίου και ακόμα δεν έχει βρεθεί η χρυσή τομή.

Όσον αφορά στο θέμα του διεθνούς Έλληνα δεξιού μπακ, ο χειρισμός της ομάδας απέναντι του εδώ και κάμποσους μήνες δεν βοήθησε προς την κατεύθυνση της πώλησής του σε κάποιο σύλλογο του εξωτερικού. Αυτή είναι η εξέλιξη που η ΑΕΚ θα ήθελε, ωστόσο το γεγονός ότι δεν χρησιμοποιείται -παρά μόνο σε δύο παιχνίδια της δεύτερης ομάδα μετά από δική του επιθυμία- δυσκολεύει την κατάσταση, καθώς επί της ουσίας μιλάμε για έναν παίκτη που είναι ανενεργός εδώ και πολλούς μήνες.

Παράλληλα ο ίδιος ο Μπακάκης, από τη στιγμή που η ομάδα δεν τον υπολογίζει, προτιμά το δρόμο της ελευθερίας από το να δοθεί κάπου δανεικός. Και τούτο το αναφέρουμε επειδή του προτάθηκε να παίξει έως το τέλος του καλοκαιριού στη Λαμία, κάτι που σε πρώτη φάση τουλάχιστον ο διεθνής μπακ φέρεται ότι αρνήθηκε. Αν και οι δύο πλευρές θα το προσπαθήσουν έως και την τελευταία ημέρα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου ώστε να βρεθεί η ομάδα στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του, δεν αποκλείεται να έρθει ο Φεβρουάριος και ο παίκτης ο παίκτης να παραμείνει στο ρόστερ.

Η ΑΕΚ δεν το συζητάει να τον αφήσει ελεύθερο κι ενώ έχει συμβόλαιο μαζί της έως το καλοκαίρι του 2023, ειδικά από τη στιγμή που κυκλοφόρησε πολύ έντονα στη μεταγραφική πιάτσα ότι σε τέτοια περίπτωση θα ενδιαφερθεί για εκείνον ο Παναθηναϊκός. Είτε ισχύει είτε όχι είναι μία συνθήκη που βάζει την ΑΕΚ σε σκέψεις.

Η διαφορά με τον Αργεντινό και η 'χρυσή' τομή

Η υπόθεση του Ινσούα είναι αρκετά διαφορετική. Ο Αργεντινός αριστερός μπακ με το συμβόλαιο των 400 χιλιάδων ετησίως έως το καλοκαίρι του 2033, έχει βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και αυτός είναι στην πατρίδα του. Οι παράγοντες της Βελέζ Σάρσφιλντ έχουν δημοσίως παραδεχθεί ότι έχουν έρθει σε συμφωνία με τον ποδοσφαιριστή υπό την προϋπόθεση ότι εκείνος θα μείνει ελεύθερος από την ΑΕΚ. Στο σημείο αυτό προκύπτει όμως η σημαντική διαφορά στο οικονομικό σκέλος.

Ο Ινσούα, ο οποίος ούτως ή άλλως έχει ένα μεγάλο συμβόλαιο για να νιώθει την παραμικρή ανασφάλεια, αξιώνει αποζημίωση για να αποχωρήσει από την Ένωση. Από την πλευρά της η ΑΕΚ, γνωρίζοντας ότι ο ποδοσφαιριστής έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με άλλο σύλλογο, όχι απλώς δεν θέλει να πληρώσει ρήτρα αποδέσμευσης στον ποδοσφαιριστή αλλά αξιώνει και από την πλευρά της κάποιο ποσό ώστε ο Αργεντίνος να παραχωρηθεί με πώληση στην επόμενη ομάδα του. Ή έστω να σταματήσει να απαιτεί επιπλέον χρήματα και να υπάρξει ένας συμβιβασμός για να αποχωρήσει δίχως να προκύψει οικονομική αιμορραγία για καμία από τις δύο πλευρές.

Η αλήθεια είναι ότι στα υψηλότερα κλιμάκια υφίσταται ένας εκνευρισμός για το γεγονός ότι οι δύο αυτές υποθέσεις έχουν καθυστερήσει πολύ και σε ένα βαθμό μπλοκάρουν τη στενή οικονομική δυνατότητα της ομάδας για την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, καθώς είναι ξεκάθαρο ότι η ΠΑΕ προσπαθεί να εξοικονομήσει όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα από συμβόλαια τα οποία της είναι 'βαρίδια'.

Τα στελέχη που έχουν αναλάβει αυτές τις διαπραγματεύσεις καλούνται να δείξουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τις επόμενες ημέρες καθώς στην κατάσταση που έχει περιέλθει ξανά η ΑΕΚ, άπαντες κρίνονται. Στο ποδοσφαιρικό τμήμα, αλλά και πάνω από αυτό.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ