ΑΕΚ

ΑΕΚ: Η απόλυτη σιγουριά του Βίντα για τον Ολυμπιακό και η τελευταία γεύση από Τζαβέλλα - Μήτογλου

Ο Ντομαγκόι Βίντα
Ο Ντομαγκόι Βίντα PHOTO BY: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Η ΑΕΚ πηγαίνει λαβωμένη αμυντικά στην Τρίπολη για το παιχνίδι με τον Αστέρα αλλά αναμένεται να έχει το βασικό αμυντικό δίδυμό της στο κέντρο της άμυνας κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο Ντομαγκόι Βίντα είναι στα 'πιτς' λόγω προβλήματος στον προσαγωγό και ο Αρόλντ Μουκουντί ήταν κλινήρης τις προηγούμενες τρεις ημέρες και η περίπτωσή του επαναξιολογείται καθημερινά. Ακόμα και αν ο Καμερουνέζος καταφέρει να προπονηθεί σήμερα, ακόμα κι αν συμπεριληφθεί στην αποστολή της ΑΕΚ, με τόσες χαμένες προπονήσεις δεν θα είναι εύκολο να παίξει την Κυριακή στην Τρίπολη κόντρα στον Αστέρα.

Η λογική πρεσβεύει ότι ο Ματίας Αλμέιδα θα εμπιστευτεί στο κέντρο της άμυνας το δίδυμο Γιώργου Τζαβέλλα - Σίμου Μήτογλου, το οποίο άλλωστε μετρά κάμποσα αγωνιστικά λεπτά μέσα στα γήπεδα από την περυσινή περίοδο. Η τελευταία κοινή παρουσία τους, ωστόσο, δημιουργεί άσχημες θύμισες όχι μόνο για τη δική τους απόδοση, αλλά συνολικά για την ομάδα.

Κατεγράφη στις 14/5/2022, την ημέρα δηλαδή που σφραγίστηκε με το χειρότερο δυνατό τρόπο η πλήρως αποτυχημένη σεζόν για την ομάδα, στο παιχνίδι του Κλ. Βικελίδης κόντρα στον Άρη για τα playoffs (πριν ξαναβρεθούν στο εφετινό ματς κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα). Η ΑΕΚ με νίκη θα εξασφάλιζε τη συμμετοχή της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της τρέχουσας σεζόν (θα είχε ελπίδες επίσης με την ισοπαλία) και μέχρι το 78' ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0, χάρις σε δύο τέρματα του Λιβάι Γκαρσία.

Στο σημείο εκείνο, ξεκίνησε η κατάρρευση. Με γκολ των Πάλμα, Ματέο Γκαρσία και Μαντσίνι μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών, ο Άρης έφερε τούμπα την αναμέτρηση, επικράτησε με 3-2 και άφησε την ΑΕΚ εκτός Ευρώπης. Το χειρότερο δυνατό φινάλε σε μια από τις χειρότερες σεζόν στην ιστορία της ομάδας.

Ο Βίντα θα είναι έτοιμος για το Γεώργιος Καραϊσκάκης

Στο πλαίσιο της αποκλειστικής συνέντευξης του Ντομαγκόι Βίντα στο SPORT24, την οποία θα διαβάσετε σε κάποια τις προσεχείς ημέρες, ο Κροάτης κεντρικός αμυντικός απάντησε στο ερώτημα αν θα είναι έτοιμος για το ντέρμπι της επόμενης εβδομάδας με τον Ολυμπιακό (Κυριακή, στην έδρα των 'ερυθρόλευκων'). Η απάντησή του ήταν αφοπλιστική:

''Δεν ξέρω για το παιχνίδι της Τετάρτης με τον ΟΦΗ, ίσως προλάβω και αυτό. Αλλά με τον Ολυμπιακό θα είμαι μέσα 100%'' είπε ο Κροάτης στο SPORT24 με έντονη την επιθυμία ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του για να ζήσει και το τρίτο μεγάλο παιχνίδι που θα δώσει η ΑΕΚ στις ημέρες που ο ίδιος ανήκει στο έμψυχο δυναμικό της, μετά το εκτός έδρας ντέρμπι με τον ΠΑΟ και την εντός έδρας αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ.

Η ΑΕΚ, λοιπόν, μεταβαίνει αύριο στην Τρίπολη με καινούργια άμυνα -όμως όχι και πειραματική- για τα φετινά δεδομένα της, αλλά με πιο γεμάτο πάγκο καθώς θα βρίσκεται σε αυτόν και ο Στίβεν Τσούμπερ, μαζί με τους Γιόνσον, Μάνταλο, Άμραμπατ που συνήθως αποτελούν τις συνήθεις αλλαγές του Ματίας Αλμέιδα κατά τη διάρκεια των αγώνων.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ