ΑΕΚ

ΑΕΚ: Εκτός κάδρου η Φερεντσβάρος, αυτοί είναι οι πιθανοί αντίπαλοι στον τρίτο προκριματικό του Champions League

Ο Ορμπελίν Πινέδα
Ο Ορμπελίν Πινέδα EUROKINISSI SPORTS

Ο αποκλεισμός-σοκ της Φερεντσβάρος από την άσημη Κλάκσβικ από τα Νησιά Φερόε έβγαλε τους Ούγγρους από το δρόμο της ΑΕΚ και δημιούργησε νέα δεδομένα όσον αφορά στους υποψήφιους αντιπάλους της με φόντο τα playoffs του Champions League.

Η μεγάλη έκπληξη ολοκληρώθηκε! Μετά από το 0-0 στο πρώτο αγώνα μία εβδομάδα νωρίτερα, η Φερεντσβάρος, που ήταν το μεγάλο όνομα στο ζευγάρι, γνώρισε βαριά εντός έδρας ήττα με 3-0 από την Κλάκσβικ από τα Νησιά Φερόε και όχι μόνο βγήκε από το κάδρο των υποψηφίων αντιπάλων της ΑΕΚ στον τρίτο προκριματικό γύρο στο Champions League αλλά άλλαξε άρδην τα δεδομένα.

Και αυτό γιατί οι Ούγγροι ήταν ομάδα που θα έμπαινε στην κλήρωση του τρίτου γύρου έχοντας την τέταρτη καλύτερη βαθμολογία ως σύλλογος, με τον εξοστρακισμό τους να ευνοεί το ζευγάρι της Μόλντε με την Ελσίνκι (ή την Λαρν) που μπαίνει πλέον αυτό στο γκρουπ των ισχυρών και αυτομάτως γίνεται εν δυνάμει αντίπαλος της Ένωσης.

Επιπλέον, η πρόκριση της Σλόβαν Μπρατισλάβας εις βάρος της Εσπεράνγκε (οι Σλοβάκοι επιβλήθηκαν με 2-0 εκτός έδρας μετά από το 1-1 στο πρώτο παιχνίδι στο σπίτι τους) διαμόρφωσε το οριστικό παζλ, με το ζευγάρι Ζρίνσκι-Σλόβαν Μπρατισλάβας να μπορεί να βγάλει τον επόμενο αντίπαλο της ελληνικής ομάδας στο δρόμο προς τα αστέρια.

Τα έξι ζευγάρια από τα οποία θα προκύψει ο αντίπαλος της ΑΕΚ:

  • Ντίναμο Ζάγκρεμπ (Κροατία) - Αστάνα (Καζακστάν)
  • Μπρέινταμπλικ (Ισλανδία) - Κοπεγχάγη (Δανία)
  • Ζάλγκιρις (Λιθουανία) - Γαλατάσαραϊ (Τουρκία)
  • Ράκοβ (Πολωνία) - Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν)
  • Ελσίνκι (Φινλανδία) - Μόλντε (Νορβηγία)
  • Ζρίνσκι (Βοσνία) -Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία)
TAGS ΑΕΚ CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ