ΑΕΚ

ΑΕΚ - Χετάφε 0-1

ΑΕΚ - Χετάφε 0-1

Στο πρώτο της δυνατό τεστ και φυσικά στην πρόβα τζενεράλε πριν από τα Ευρωπαϊκά ματς, η ΑΕΚ απέναντι στην Χετάφε είχε δύο πρόσωπα και γνώρισε την ήττα με 0-1.

Οι παίκτες του Μανόλο Χιμένεθ για ακόμα ένα ματς έδειξαν τα γνώριμα στοιχεία (πίεση ψηλά, τρεξίματα, αυτοματισμούς) αλλά και πάλι υπήρχε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Το πρώτο ημίχρονο πέρασε με την Ένωση να δείχνει πιο μουδιασμένη και την Χετάφε δραστήρια.

Στην επανάληψη ο δικέφαλος έδειξε άλλο πρόσωπο, έφερε το ματς καθόλη τη διάρκεια του 45λεπτου στην περιοχή του Μόγια και μέχρι το 90' πίεζε για το γκολ της ισοφάρισης. Γενικά, οι Ισπανοί έδειξαν πιο έτοιμοι και πως να μην είναι αφού το πρωτάθλημα τους ξεκινάει μέσα στον Αύγουστο. Από την άλλη οι κιτρινόμαυροι, έδειξαν να φορτσάρουν περισσότερο στην επανάληψη.

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Ντάλλας (Αθηνών), Σταθόπουλος (Ηλείας)

4ος Βοηθός: Δασκαλόπουλος (Κορίνθου)

Καιρός: Πολύ καλός

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Κωνσταντόπουλος, Μανωλάς, Δέλλας, Καράμπελας, Γεωργέας, Μάκος (74' Κλωναρίδης), Γκέντσογλου (25' Καφές), Χοσέ Κάρλος, Γκούντγιονσεν (64' Σιαλμάς), Λυμπερόπουλος (55' Λαγός), Μπελέκ (84' Λεονάρντο)

Χετάφε (Λουίς Γκαρσία Πλάζα): Μόγια, Ντίαζ, Μάνε, Λασέν (74' Εσκάσι), Μικού (46' Κολούγκα), Κάστρο, Τόρες, Κασκέρο (85' Μοσκέρα), Ροντρίγκες, Αμπντέλ (85' Σαρντινέρο), Λόπο

Σκόρερ:

Το πρώτο ημίχρονο

Ο Μανόλο Χιμένεθ ξεκίνησε την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1, το οποίο δούλεψε και κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας. Είναι αξιοσημείωτο πως στην ενδεκάδα της ΑΕΚ υπήρχαν 8 Έλληνες! Από την άλλη μεριά ο Γκαρσία κατέβασε την Χετάφε με σύστημα 4-1-4-1.

Η πρώτη καλή φάση στον αγώνα έγινε και γκολ μόλις στο 4ο λεπτό. Η Χετάφε έκλεψε στον χώρο του κέντρου, και βγήκε κάθετη μπαλιά στον Μικού, τον οποίο δεν πρόλαβε ο Δέλλας, με τον παίκτη των Ισπανών να σουτάρει ένα ξερό σουτ και η μπάλα αφού βρήκε στο κάθετο δοκάρι κατέληξε στα δίχτυα του Κωνσταντόπουλου.

Η αμέσως επόμενη καλή στιγμή ήταν και πάλι για την Χετάφε με τον ίδιο παίκτη στο 16', όταν μετά από γλυκιά σέντρα μέσα την περιοχή της ΑΕΚ, ο άσος των Ισπανών πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι αλλά η κεφαλιά πέρασε πάνω από τα δοκάρια της Ένωσης.

Καλή κυκλοφορία, πρόβλημα στην τελική

Ο δικέφαλος προσπάθησε να βρει διαδρόμους και να απειλήσει με τον Νίκο Λυμπερόπουλο να κάνει την καλύτερη φάση για τους κιτρινόμαυρους. Στο 18' ο Λύμπε τροφοδοτήθηκε από τον Κάρλος στο κέντρο του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής, γύρισε προς το τέρμα, αλλά το πλασέ που επιχείρησε ήταν αδύναμο και πέρασε άουτ.

Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου, η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία να κάνει παιχνίδι, είχε καλή κυκλοφορία, αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους, με τους Ισπανούς να παίζουν με 5 στο κέντρο. Οι περισσότερες ενέργειες της Ένωσης έγιναν από την αριστερή πλευρά με τον Έιντουρ Γκούντγιονσεν και τον Νίκο Καράμπελα.

Στο 25ο λεπτό ο Σάββας Γκέντσογλου έγινε αναγκαστική αλλαγή με τον Καφέ να παίρνει τη θέση του. Από εκείνο το σημείο η ΑΕΚ πίεζε χωρίς αποτέλεσμα, άλλαζε όμορφα παιχνίδι από πλευρά σε πλευρά, αλλά είχε πρόβλημα στην πάσα έξω από την περιοχή.

Παρόλα αυτά, η καλή φάση ήρθε και πάλι για την Χετάφε στο 40', αυτή τη φορά με τον Αμπντέλ ο οποίος με πολύ καλή εκτέλεση φάουλ, έστειλε τη μπάλα στο γάμα των δοκαριών και άουτ. Λίγο πριν την λήξη του ημιχρόνου ο Κάρλος με σουτ έξω από την περιοχή ζέστανε λίγο την κερκίδα, με την μπάλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια του Μόγια.

Γενικά η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ προσπάθησε να κάνει παιχνίδι, είχε την μπάλα στα πόδια την περισσότερη του πρώτου 45λεπτου, αλλά φαινόταν πως δεν μπορεί να βρει την κάθετη που χρειάζεται. Σε αυτό το σημείο φάνηκε η απουσία του Ντιόπ και του Μίτσελ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στην επανάληψη η ΑΕΚ μπήκε πιο δυνατά σε σχέση με το πρώτο μέρος που έδειχνε μουδιασμένη και άρχισε να πιέζει ψηλά στην αντίπαλη άμυνα και να πατάει περισσότερο περιοχή.

Στο 54' η Χετάφε προσπάθησε να γίνει επικίνδυνη στην κόντρα, αλλά τον όποιο κίνδυνο εξουδετέρωσε ο Καφές προστατεύοντας την μπάλα για να την πιάσει ο Κωνσταντόπουλος. Στο 55' ο Μανόλο Χιμένεθ πέρασε τον Λαγό στη θέση του Λυμπερόπουλο και πέρασε τον Γκούντγιονσεν πίσω από τον Μπελέκ και στα άκρα Λαγό και Κάρλος.

Οι παίκτες του Χιμένεθ συνέχισαν να πιέζουν ψηλά και να ψάχνουν την πάσα που θα ξεκλειδώσει την άμυνα των Ισπανών. Στο 65ο λεπτό ο Έιντουρ πέρασε εκτός αγώνα και την θέση του πέρασε ο Σιαλμάς. Με την αλλαγή αυτή ο Κάρλος πέρασε πίσω από τον επιθετικό.

Η Ένωση έγινε πιο κινητική από την δεξιά πλευρά με τον Σιαλμά και δεν σταμάτησε να πιέζει την Χετάφε. Μπορεί βέβαια να υπήρχε πρόβλημα στην τελική πάσα για τους κιτρινόμαυρους, αλλά αυτό που φαινόταν ήταν πως η ομάδα της ΑΕΚ ήταν δουλεμένη και έβγαζε αρκετούς αυτοματισμούς.

Η καλύτερη φάση για την ΑΕΚ

Τα λεπτά περνούσαν με την ΑΕΚ να βρίσκεται έξω από την περιοχή της Χετάφε αλλά χωρίς να μπορεί να απειλήσει. Στο 77ο λεπτό όμως ο δικέφαλος έχασε την καλύτερη του ευκαιρία για να σκοράρει και μάλιστα διπλή.

Ο Κάρλος εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Δέλλα στο δεύτερο δοκάρι, έπιασε την κεφαλιά αλλά πάνω στην γραμμή έδιωξε η άμυνα των Ισπανών και στην επαναφορά ο Λαγός αφού στόπαρε έπιασε το σουτ, αλλά ο Μόγια απέκρουσε σε πλάγιο.

Λίγο πριν τη λήξη και συγκεκριμένα στο 88ο λεπτό, η Χεταφε έβγαλε υποδειγματική αντεπίθεση, αλλά το σουτ του Κασκέρο πέρασε άουτ. Μέχρι τη λήξη του ματς δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο με το τελικό αποτέλεσμα να μένει υπέρ των φιλοξενουμένων.

Σε γενικές γραμμές η ΑΕΚ προσπάθησε και πάλι να βρει το γκολ, χωρίς όμως σωστή τελική μπαλιά, αλλά με συνεχόμενη πίεση, ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος. Σίγουρα εμφανίστηκαν κενά στον χώρο του κέντρου (γνωστό), αλλά οι παίκτες του Χιμένεθ άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις που δίνουν ελπίδες φέτος για κάτι καλό.

* Για 6 Αυγούστου, αν υποθέσουμε πως είναι η τελευταία βδομάδα που φεύγει ο κόσμος για τις διακοπές του, η παρουσία των φιλάθλων της ομάδας ήταν ικανοποιητική.

* Οι οργανωμένοι δημιούργησαν όμορφη ατμόσφαιρα και στην ουσία έδωσαν το σύνθημα... έναρξης για τη νέα σεζόν.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ