ΑΕΚ

ΑΕΚ: Αυτοί θα είναι τα κέρινα ομοιώματα στην OPAP ARENA

Η φωτογραφική σύνθεση με τις μορφές που θα είναι κέρινα ομοιώματα στο Μουσείο της ΑΕΚ
Η φωτογραφική σύνθεση με τις μορφές που θα είναι κέρινα ομοιώματα στο Μουσείο της ΑΕΚ 24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Το SPORT24 αποκαλύπτει ποιοι είναι οι 8 άνδρες που επελέγησαν από τον Δημήτρη Μελισσανίδη για να κοσμήσουν τα Μουσεία του νέου γηπέδου σε μορφή κέρινων ομοιωμάτων. Οι 4 ποδοσφαιριστές και οι εκπλήξεις. Το κόστος και η εταιρεία κατασκευής.

Μια σημαντική αποκλειστικότητα έχει και σήμερα το SPORT24 για τους αναγνώστες του και ειδικά για εκείνους της ΑΕΚ. Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου αποκαλύπτει τους 8 άνδρες που θα κοσμήσουν τα Μουσεία της Ένωσης και του Προσφυγικού Ελληνισμού, εκ των οποίων μόλις οι 4 είναι ποδοσφαιριστές. Η δουλειά είναι απλά καταπληκτική και η Ένωση λογικά θα τα παρουσιάσει όταν οι εγκαταστάσεις του γηπέδου και του Μουσείου θα τεθούν σε λειτουργία.

Το συνολικό κόστος κατασκευής τους ανέρχεται σε κάτι παραπάνω από 100.000 ευρώ και η εταιρεία που ανέλαβε να φέρει εις πέρας αυτό το έργο είναι η κινεζική Zhongshan Grand Orient Wax Art, με έδρα την πόλη Γκανκγκού. Τα κεφάλια είναι φτιαγμένα από σιλικόνη και τα σώματα από fiberglass, ενώ o προσδόκιμος χρόνος ζωής τους, ανέρχεται σε 25 έτη . Τα ομοιώματα βρίσκονται στην Ελλάδα και ασφαλώς θα παρουσιαστούν από την ΑΕΚ όταν θα κρίνει σκόπιμο ότι ήρθε η ώρα. Εμείς όμως έχουμε λεπτομέρειες για το περιεχόμενο:

1. Κώστας Νεστορίδης

Ο Κώστας Νεστορίδης
Ο Κώστας Νεστορίδης EUROKINISSI SPORTS

Με το χέρι απλωμένο μπροστά και τη μπάλα στα πόδια, ο ζωντανός θρύλος της ΑΕΚ είναι σαν να λέει στους αντιπάλους του... μην πλησιάζετε, ξέρετε την εξέλιξη. Ντυμένος στα κιτρινόμαυρα με εμφάνιση της δεκαετίας του '60.

2. Μίμης Παπαιωάννου

Ο Μίμης Παπαϊωάννου
Ο Μίμης Παπαϊωάννου EUROKINISSI

Με μακρύ μανίκι μέσα σε κίτρινη φανέλα, διαφορετικής απόχρωσης από εκείνη του Νεστορίδη, ο συνεχιστής των μεγάλων άσσων της μεταπολεμικής εποχής έχει μια κλασική πόζα υπεροχής την ώρα που τρέχει.

3. Στέλιος Μανωλάς

Ο Στέλιος Μανωλάς
Ο Στέλιος Μανωλάς EUROKINISSI

Με φανέλα που κατέκτησε ένα από τα πρωταθλήματα της δεκαετίας του '90, θα εμφανιστεί στο Μουσείο της ομάδας ο κατά πολλούς κορυφαίος Έλληνας στόπερ όλων των εποχών και σίγουρα της ΑΕΚ. Σε μια κλασική πόζα βαδίσματος, με το επιβλητικό στυλ του.

4. Θωμάς Μαύρος

Ο Θωμάς Μαύρος
Ο Θωμάς Μαύρος EUROKINISSI

Σε μια πολύ χαρακτηριστική δική του πόζα των περιόδων που μεσουρανούσε στα γήπεδα, ο "Θεωμάς" των κιτρινόμαυρων οπαδών έχει τα χέρια στη μέση και πατάει με το ένα πόδι τη μπάλα. Όπως και ο Μανωλάς, έτσι και εκείνος θα φορά κοντομάνικη φανέλα, ενώ οι παλαιότεροι είναι με μακρυμάνικες.

5. Λουκάς Μπάρλος

Ο εμβληματικός πρόεδρος της ΑΕΚ, Λουκάς Μπάρλος
Ο εμβληματικός πρόεδρος της ΑΕΚ, Λουκάς Μπάρλος EUROKINISSI

Ο πρόεδρος των προέδρων! Με κοστούμι και ένα τσιγάρο στο χέρι, ο άνθρωπος που έφτασε στα όρια της χρεοκοπίας για να δει την ΑΕΚ να μεγαλουργεί.

6. Στέλιος Καζαντζίδης

Ο Στέλιος Καζαντζίδης
Ο Στέλιος Καζαντζίδης EUROKINISSI

Καθισμένος σε καρέκλα και παίζοντας την κιθάρα του, ο "Στελάρας όλων των Ελλήνων" λαμβάνει τη δική του θέση μεταξύ των ανθρώπων-θρύλων που επελέγησαν.

7. Κώστας Βουτσάς

Ο Κώστας Βουτσάς
Ο Κώστας Βουτσάς EUROKINISSI

Ήταν γνωστό ότι θα συγκαταλεγόταν μεταξύ των εκλεκτών, ο άνθρωπος που πέραν της μεγάλης αγάπης του για την ΑΕΚ, έντυσε με τη φωνή και την παρουσία του το καταπληκτικό βίντεο για την ανέγερση του νέου γηπέδου.

8. Αριστοτέλης Ωνάσης

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης
Ο Αριστοτέλης Ωνάσης EUROKINISSI

Ο γεννημένος στη Σμύρνη Ωνάσης, θα είναι ο εκπρόσωπος του εφοπλιστικού χώρου στο Μουσείο του Προσφυγικού Ελληνισμού. Ασφαλώς σε κοστούμι και με το ένα χέρι στην τσέπη, με στυλ αριστοκράτη της εποχής του.

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ